20 september – Spread the word! En zomerse Collin-dag

Spread the word!

Ken jij gevestigde MKB ondernemers met groeiambities of veelbelovende starters? Laat ze dan kennismaken met Collin Crowdfund en help het MKB verder te groeien!

Crowdfunding is meer dan ”een zak geld”. Naast het verkrijgen van een financiering is er nog een groot voordeel verbonden aan crowdfinance via Collin Crowdfund. En dat is de marketing component! Een crowdfunding campagne maakt een ondernemer namelijk tussen bekend en beroemd. Ook betekent het dat je ambassadeurs werft voor je bedrijf e.o. product. Lees hier meer over in deze blog van Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne.

Bij het aanvragen van een lening bij Collin Crowdfund word je van A tot Z begeleid door een regionale Crowdfund Coach, met de tip: een goede voorbereiding is het halve werk! Het leenproces via Collin wordt helder uitgelegd via deze link.

Nieuwe leningaanvraag: Vistaplus Europe 

Data Display Holding B.V., met haar merknaam Ledyears, is de Nederlandse marktleider op het gebied van productie, verkoop en onderhoud van LED-schermen (zie www.ledyears.nl).

Dit bedrijf (32 FTE) onderscheidt zich door jarenlange ervaring in deze markt (een trackrecord van 19 jaar), de levering van kwalitatief hoogwaardige systemen en de focus op duurzaamheid. Ledyears is met name actief in de mobility (verkeer & openbaar vervoer), maar bedient ook de sectoren industrie, reclame en sport.

Ledyears wil voor marktpartijen de mogelijkheid creëren om een investering in een LED-scherm over een langere termijn te financieren. Via Vistaplus Europe B.V., een zusteronderneming van Ledyears, biedt het daarom sinds 2014 de mogelijkheid aan om huurkoop-contracten af te sluiten voor de LED schermen.

Ledyears en Vistaplus zijn beide gevestigd in Alblasserdam en worden aangestuurd door een ervaren en professioneel managementteam.

Geslaagde zomerse Collin-dag

Wij blikken terug op weer een zeer geslaagde Collin-dag! Op zaterdag 10 september waren wij met bijna 50 Collin-ers in zomerse omstandigheden te gast in Automuseum Schagen, het familiemuseum van onze gewaardeerde Crowdfund Coach Arja Kapitein.

De Collin-dag is voor alle betrokken medewerkers een belangrijk evenement. Een inspiratie moment dat een paar keer per jaar voorbij komt. Waar Collin-ers elkaar ontmoeten en bijpraten, beleidsuitgangspunten toetsen en delen en natuurlijk leren van elkaar.

Om het nuttige met het aangename te verenigen, hebben we deze dag afgesloten met een ouderwets bowlingtoernooi en een bijpassend hapje en drankje.

Crowdfunding week 2016

Voor het derde jaar op rij organiseert Branchevereniging Nederland Crowdfunding samen met de Kamer van Koophandel de Crowdfunding Week: hét crowdfunding event voor groeiondernemers met groeiambities.

In de tweede week van oktober reist Collin Crowdfund met onze mede crowdfunding platformen langs de Kamer van Koophandel vestigingen in Arnhem, Eindhoven en Groningen om groeiondernemers te informeren over het toepassen van crowdfunding voor hun onderneming, zodat zij met hun eigen campagne aan de slag kunnen.

Duizenden ondernemers lieten zich in voorgaande jaren door Crowdfunding Week inspireren. Wat kunt u van Crowdfunding Week 2016 verwachten?

  • Hands-on workshops van onze crowdfunding experts waarin de basis wordt gelegd voor het opstarten van een eigen crowdfunding campagne
  • Ervaren groeiondernemers uit verschillende branches, die eerder een succesvolle crowdfunding campagne deden, delen hun do’s en don’ts
  • Ga op speeddate met onze Crowdfund Coaches en krijg persoonlijk crowdfunding advies!

Waar en wanneer?
11 oktober: KvK Eindhoven (bijeenkomst 1: 12.45u – 15.30u, of bijeenkomst 2: 15.45u – 18.15u)
12 oktober: KvK Arnhem (bijeenkomst 1: 12.45u – 15.30u, of bijeenkomst 2: 15.45u – 18.15u)
13 oktober: KvK Groningen (bijeenkomst 1: 12.45u – 15.30u, of bijeenkomst 2: 15.45u – 18.15u)

Enthousiast geworden? Voor meer informatie en voor (gratis) aanmelden klikt u op deze link.

Ondernemers in het nieuws! 

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

TalentBoostAcademy maakt talent meetbaar
(Link Magazine, 08-09-2016)

In een samenleving die zich steeds sneller ontwikkelt, is het belangrijk dat je inzicht hebt in je eigen talenten en die ook blijft ontwikkelen. Alleen op die manier blijf je – als ondernemer, werknemer én werkgever – duurzaam en relevant. Dat is de gedachte achter TalentBoostAcademy, een uniek online platform dat een leven lang leren toegankelijk maakt voor iedereen.

Snap Fitness dankzij crowdfunding van start in Benelux
(De Nationale franchise gids, 23-08-2016)

Snap Fitness, een internationale franchiseformule, is in de Benelux van start gegaan mede dankzij een crowdfundingsactie. Master franchisers Han Walet (Snap Fitness Breda) en Theo Vermeeren (Snap Fitness Den Bosch) willen de formule uitbreiden naar minimaal vijftig vestigingen in de Benelux.

Communicatiepakket
Collin Crowdfund biedt de ondernemer extra ondersteuning met een communicatiepakket. Dit houdt in dat rondom de campagne de (vak)media actief benaderd wordt voor publiciteit.

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 8 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

TONY COHEN € 400.000 7,5% 48 maanden
Euro E-Bike (JMS) € 275.000 7,5% 36 maanden
Discus de Oude Haven € 65.000 7,0% 60 maanden
Pure Taste € 50.000 7,5% 60 maanden
C’est Bon Zeist €125.000 7,5% 60 maanden
RetourMatras € 500.000 7,5% 60 maanden
bbb Healthboutique Delft € 110.000 8,0% 60 maanden
Brasserie Beeckestijn € 270.000 8,0% 72 maanden
Totaal € 1.795.000