22 december 2016 – Diverse investeringskansen en Collin kerstgroet

Collin wenst u prettige feestdagen!

De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent dat het jaar 2016 aan zijn einde komt. We blikken terug op een enerverend en succesvol jaar waarin we o.a. de 50 miljoen euro grens hebben doorbroken en twee keer in de prijzen zijn gevallen. De Gouden Stier van de vakjury én de Cashcow Award vanuit de keuze van het publiek als beste crowdfunding platform van Nederland.

Wij wensen al onze relaties fijne feestdagen en een comfortabel 2017!

Diverse investeringskansen

Deze maand plaatste Collin een groot aantal leningaanvragen. Een paar projecten zijn nog niet volgeschreven, je hebt dus nog kans om te investeren.

Yasemin

Yasemin gevestigd te Altforst bij Nijmegen exploiteert een trouw & eet etablissement. De ondernemers achter Yasemin zijn Levent en Fatma Karahan. Zij werken al ruim 8 jaar samen in de horeca. De afgelopen anderhalf jaar is er hard gewerkt en fors geïnvesteerd met familiekapitaal om de ambiance te verfraaien. Met deze hypothecair gedekte lening via Collin Crowdfund worden de resterende verbouwings- en opstartkosten gefinancierd. De Collin Credit Score is Ruim voldoende.

Yasemin zoekt financiering via crowdfunding van € 450.000,-. De looptijd van de lening is 90 maanden met een rente van 7,5%. Bekijk hier de pitch.

Snap Fitness België

Snap Fitness is een internationale franchiseorganisatie die al meer dan 13 jaar aan de weg timmert. Wereldwijd heeft de organisatie ruim 2.000 fitnesscentra en 2 miljoen klanten.

Snap Fitness neemt het Belgische BodyMove BVBA over. Dit zijn twee fitnessclubs in de provincie Antwerpen, net over de grens onder Tilburg. Deze twee zelfstandige clubs worden aangepast aan het Snap Fitness concept en gaan als corporate clubs door onder de Snap Fitness formule.

De Belgische markt kent een participatiegraad van 9% (vergelijking: Nederland 18%) en de verwachting is dat de Belgische fitnessmarkt snel groeit naar de Nederlandse percentages. Deze potentie in combinatie met het 24/7 Snap Fitness concept zal leiden tot meer leden en een grotere winstgevendheid.

De onderneming is uitstekend gekapitaliseerd (o.a. door een extra kapitaalstorting van € 500.000 door aandeelhouders) en heeft een solvabiliteit van 64%. Hierdoor zijn ze in staat om de uitrol van Snap Fitness als (franchise) organisatie in de Benelux mogelijk te maken. De Collin Credit Score is Ruim voldoende.

Snap Fitness België zoekt financiering via crowdfunding van € 300.000,-. De looptijd van de lening is 5 jaar met een rente van 7,5%. Bekijk hier de pitch.

Heeren van Nederasselt

Onder het motto: “alles wat je aandacht geeft, groeit” is de Heeren van Nederasselt (hierna: HvN) niet een standaard tuincentrum, maar een planten- en ontmoetingscentrum. Het is een ideale plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een veilige werkomgeving vinden en waar ze zichzelf kunnen zijn.De waardering die de mensen bij HvN krijgen voor wat zij bijdragen binnen de onderneming, sterkt uiteraard ook hun zelfvertrouwen. De Collin Credit Score is Ruim voldoende.

Heeren van Nederasselt zoekt financiering via crowdfunding van € 220.000,-. De looptijd van de lening is 6,5 jaar met een rente van 6,5%. Bekijk hier de pitch.

Ondernemers in het nieuws!

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vind je een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Nieuw in Delft: hippe sportschool voor vrouwen
(In de buurt Delft) (19-12-2016)

DELFT – Sporten doen we binnenkort niet meer in een simpele sportschool, maar in een heuse ‘health boutique’ voor vrouwen. Vanaf 23 januari opent BBB health boutique in Delft. Er zijn al vestigingen in de Amsterdamse Jordaan en Utrecht, dus je raadt het al: dit wordt een hippe zaak. Lees verder.

Nieuwe Crowdfund Coach: Peter Stout (Regio Rotterdam en sector maritiem)

Peter (1962) heeft bijna 30 jaar ervaring opgedaan in de bancaire sector. Vanaf het begin van zijn carrière is Peter actief geweest in het adviseren van zakelijke relaties. Hierbij gaf het op basis van een goed plan mogelijk maken van de wensen van de ondernemer veel motivatie om actief te zoeken naar de juiste oplossingen. Peter heeft van het adviseren van ondernemers in de maritieme sector (met name binnenvaart) zijn specialisatie gemaakt. Dat hij ook nog 6 jaar in een managementfunctie bij een scheepsbouwbedrijf heeft gewerkt, helpt om ook goed te begrijpen wat ondernemen in de maritieme sector betekent. Peter is woonachtig in Ridderkerk,samen met zijn vrouw Marianne. Zijn 3 kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. In zijn vrije tijd wandelt Peter graag met zijn hond Spikey en is daarnaast een groot voetballiefhebber. Zijn favoriete amateur voetbalclub wordt uit en thuis actief gevolgd, waarbij de derde helft zeker niet onbelangrijk is.

Peter: “Als oud-bankier heb ik de financieringswereld door de jaren heen zien veranderen. Financieringsoplossingen worden niet meer alleen door de traditionele banken aangeboden, maar ook door nieuwe partijen met producten die nog niet bij iedere ondernemer bekend zijn. Ik vind het leuk en uitdagend om op basis van mijn ervaring op het gebied van financiële dienstverlening en gebruik makend van mijn netwerk, actief bij te dragen aan het verder bekend maken van de mogelijkheden van Collin op het gebied van financieringsoplossingen door middel van crowdfunding. Het helpt daarbij dat Collin zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een toonaangevend crowdfundplatform! Op basis van een actieve opstelling uitgaande van de Rotterdamse mentaliteit “geen woorden maar daden”, ga ik ondernemers helpen hun plannen te realiseren.”

Peter is actief voor Collin in de regio Rotterdam en landelijk voor de maritieme sector. Bekijk hier wie de Crowdfund Coach in jouw regio is.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen periode weer 4 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken je voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Volker Transport € 350.000 7,0% 84 maanden
Jordy II € 160.000 7,5% 48 maanden
Ballorig Drachten € 210.000 7,0% 60 maanden
Ribsfactory Den Bosch € 280.000 7,5% 48 maanden
Totaal € 1.000.000