400 leningaanvragen succesvol gefund!

400 succesvol gefunde aanvragen!

Deze week heeft Collin haar 400e MKB onderneming geholpen aan een financiering middels de Crowd. Heeft uw bedrijf groeiplannen? Neem dan contact op!

Collin opnieuw genomineerd voor de Gouden Stier

Al meer dan tien jaar beloont de Gouden Stier de best practices in de markt met een Gouden Stier award. In 2016 heeft Collin deze juryprijs gewonnen voor ‘Beste Crowdfundingplatform’ en dit jaar zijn wij opnieuw genomineerd!

De winnaar wordt op 9 november bepaald door een vakjury op basis van transparantie, aantal succesvolle financieringen, investeerders en meer.

Ontwikkelingen netto rendement

Onderstaande grafiek geeft de gemiddelde rendement ontwikkeling van Collin investeerders weer voor het afgelopen half jaar, gemeten over de totale portefeuille zoals die in ruim 3 jaar is opgebouwd. Gemiddeld, omdat zowel de kosten als het default deel per investeerder afwijkt. De beheerkosten worden individueel beïnvloed door het loyaliteitsprogramma (een korting o.b.v. het aantal investeringen en het totaalbedrag) en het al dan niet kunnen verrekenen van de BTW. Het default deel (afboekingen o.b.v. het niet terugbetaalde deel (incl. reserveringen) van een lening) door de individuele investeringskeuzes.

Het netto rendement is het saldo van de uitbetaalde rente minus de kosten, minus defaults.

De netto rendement ontwikkeling vertoont een mooie stijgende lijn. Per ultimo september zijn we door de 4% netto gegaan; o.i. een mooie ontwikkeling voor onze investeerders.

Wij verwachten voor het einde van dit jaar een individuele rendement berekening in uw “Mijn Collin”. U kunt dan zien hoe uw persoonlijke rendement is opgebouwd en hoe zich dit verhoudt t.o.v. de gemiddelde Collin investeerder.

Wij actualiseren onze rendement cijfers met betrekking tot de totale leningportefeuille maandelijks.

Een kijkje in de keuken bij Collin Crowdfund

In de nieuwsbrief van 31 augustus jl. nodigden wij u uit om een ochtend aanwezig te zijn op de werkvloer van Collin. Vorige week heeft deze ‘open dag’ plaatsgevonden waarbij 10 investeerders aanwezig waren, kennis hebben gemaakt met onze mensen, een rondleiding op onze locatie hebben gekregen en volop gelegenheid hadden om vragen te stellen. 

”Zowel van de investeerders als van onze mensen heb ik alleen maar positieve reacties ontvangen. Met name de gezelligheid, openheid, maar ook diepgang in de discussies die ik heb waargenomen doet me deugd en past uitstekend bij wie wij als Collin willen zijn. De input die wij van onze investeerders hebben ontvangen over de wijze waarop zij geïnformeerd willen worden is uitermate zinvol en nemen we mee bij de verdere doorontwikkeling van Collin. Wij plannen graag opnieuw een ‘open dag’. Deze zal in het eerste kwartaal van 2018 georganiseerd worden. Tegen die tijd zullen wij wederom een oproep plaatsen in onze nieuwsbrief waarna u zich aan kunt melden”! aldus Bas Denissen, directeur Bedrijfsmanagement.

Waarborging continuïteit Collin Crowdfund

Een risico voor de investeerder is dat een crowdfund platform stopt dan wel failleert. Wanneer ons platform zou stoppen, blijft de crowdfund lening gewoon in stand. Hierbij de link naar uitgebreide informatie over onze continuïteitsstrategie op onze website.

Geslaagd investeerders event MAX Mobiel

Terberg Specials Belgium in Genk was op 26 september het toneel voor een nadere kennismaking met de MAX Mobiel, onder het motto “Meet MAX”. Meer dan 40 investeerders, aandeelhouders, geïnteresseerden, medewerkers, monteurs en leveranciers konden elkaar ontmoeten en iedereen kon zelf een ritje maken achter het stuur van een MAX Mobiel. Ook werd een rondleiding gegeven door de fabriek waar de MAX geassembleerd wordt.

Aandachtig bekijken de aanwezigen de MAX en beluisteren ze de uitleg over de productie, wat er allemaal op en aan zit en hoe u een MAX bedient en bestuurt. Maar uiteindelijk is “The proof of the pudding in the eating”, een MAX wordt pas ECHT tastbaar als u er in rijdt. En dat deden de aanwezigen dan ook maar al te graag. Eén rondje op het terrein van Terberg zegt al genoeg: het rijden in een MAX gaat intuïtief en heeft u snel in de vingers.

Crowdfund Coach uitgelicht: Hans Possemis (regio Den Haag / Leiden)

Hans (1964) is opgegroeid in een ondernemersfamilie en spreekt de taal van de ondernemer. Hij is vanaf het begin van zijn carrière actief in het adviseren van ondernemingen en was als zakelijk adviseur werkzaam bij de Rabobank, Mercedes-Benz Nederland en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Het mogelijk maken van de idealen van ondernemers inspireert hem. Samen met de ondernemer zoekt hij naar oplossingen om zijn of haar plannen te realiseren. Hans heeft bij de Rabobank ook diverse management- en directiefuncties vervuld. Hij werkt tevens bij de Haagse Hogeschool en geeft les in financieren en ondernemerschap.

Hans woont al ruim 15 jaar, samen met zijn partner en twee dochters, in Noordwijk. Hij houdt van wielrennen, voetbal, vliegvissen en is bestuurlijk actief. Zo is hij onder meer vrijwillig bewindvoerder voor verstandelijk gehandicapten van zorginstelling s’Heerenloo.

Hans: ”De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan razendsnel. Bedrijven ontwikkelen zich door en sorteren voortdurend voor op nieuwe mogelijkheden. Er komen ook nieuwe financiële producten op de markt die ondernemers hierbij ondersteunen. Crowdfunding is zo’n nieuwe oplossing. Door het professionele en transparante platform van Collin Crowdfund en door de marketingmogelijkheden die crowdfunding voor de ondernemer biedt, zal crowdfunding een steeds prominentere plaats gaan innemen.”

Contactgegevens van Hans vindt u hier.

Collin in het nieuws!

”PTC, Collin Crowdfund en Rabobank nemen initiatief tot financieringscombinatie” 
(De Scheepvaart Krant, 04-10-2017)

Met het initiatief van de Particuliere Transport Coöperatie (PTC) om te komen tot toegankelijke financieringsmogelijkheden voor de binnenvaart krijgen de leden/aspirant-leden van de PTC meer mogelijkheden aan de eisen te voldoen om een financiering te kunnen realiseren. Een samenwerking tussen PTC, Collin Crowdfund en de Rabobank voorziet hiermee in betere mogelijkheden voor het intreden van jonge ondernemers. Lees verder.

”Collin Crowdfund: Financieren 2.0”
(Regio Business, 26-09-2017)

Crowdfunding voor uw bedrijf, het voelt misschien wat onwennig, maar deze vorm van financiering nestelt zich steeds dieper in het bedrijfsleven en de acceptatie groeit met sprongen. Collin Crowdfund vervult in ons land een leidende rol op dit gebied en hielp al honderden bedrijven aan een krediet. Hoe gaat één en ander precies in zijn werk? Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Cas Jansen en compagnons starten nieuwe horecazaak met crowdfunding
(Misset Horeca, 10-10-2017)

AMSTERDAM – Acteur Cas Jansen en Menno van Dorp, Elja Rengers en Bas Janzen, eigenaren van restaurant Venster 33 en biercafé Taproom, gaan een nieuw restaurant openen in de Amsterdamse Spuistraat: Miss Moneypenny. ‘Wij houden ervan om ons enthousiasme met iedereen te delen en daarom hebben we gekozen om onze nieuwe zaak Miss Moneypenny deels te gaan financieren door middel van crowdfunding.’ Lees verder.

Cre8kitchen feestelijk geopend door wethouder van der Wal
(Harderwijk Nieuws 29-9-2017)

HARDERWIJK – Het filiaal Cre8Kitchen en Badkamerwarenhuis is woensdagavond 27 september geopend door wethouder Christianne van der Wal en de eigenaars Jacco Hamstra, Gijs Hoeve en Marco Kaleuwee. Lees verder