7 december 2016 – Rustige november, in december halen we het in!

Nieuwe leningaanvraag: Yasemin 

Al voor meer dan 50% gefund!

Yasemin v.o.f. gevestigd te Altforst bij Nijmegen exploiteert een trouw & eet etablissement. De locatie en het pand zijn ideaal voor de exploitatie van zaalverhuur, overnachtingen en dinnershows vanwege de bereikbaarheid, parkeermogelijkheden en vrije ligging.

De naamgeving van het bedrijf sluit helemaal aan bij de achterliggende visie: Yasemin (Jasmijn in het Nederlands) is een van oorsprong Oosterse naam, die pas in moderne tijden haar intrede heeft gedaan in de Westerse wereld. De naam is afgeleid van de bloem Jasmijn, die staat voor reinheid, passie en liefde.

Na het eerste jaar zal er uitbreiding van onze activiteiten plaatsvinden in de vorm van congressen/bedrijfsfeesten en halal catering voor zorginstellingen.

Het businessmodel bestaat uit drie pijlers:
Een trouwzaal (Puur Trouwen)
Een hotel (Puur Overnachten)
Dinnershows/All You Can Eat (Puur Entertainment)

€ 450.000 – 7,5% rente – 90 maanden looptijd

Collin blijft in de prijzen vallen

Wat een mooie maand!

Na het winnen van de Gouden Stier (na oordeel van een gerespecteerde vakjury) is Collin Crowdfund opnieuw verkozen tot Beste Crowdfundingplatform van Nederland tijdens de Beleggersfair in de Amsterdam RAI! De winnaar van de Cashcow award werd verkozen door een publieksjury van 1.000 beleggers.

Namens Collin Crowdfund nam Jan-Willem Onink de Cashcow Award – een echte publieksprijs – in ontvangst uit handen van dagvoorzitter Jort Kelder.

Samenwerking VvE Belang en Collin Crowdfund gelanceerd

Op 28 november jl. werd tijdens het jaarcongres van VvE Belang te Nieuwegein de samenwerking tussen VvE Belang en Collin Crowdfund bekend gemaakt. VvE Belang ziet voor haar leden in crowdfunding een mooie oplossing om:

  1. Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die (tijdelijk) extra geld nodig hebben om hun MeerjarenOnderhoudsPlan (MJOP) uit te voeren te faciliteren
  2. VvE’s die een overschot hebben in hun reservefonds een interessant rendement te bieden

Voordat een leningaanvraag kan worden ingediend moet de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de VvE wel een unaniem positief besluit nemen. Ook voor investerende VvE’s geldt dat een besluit in de ALV noodzakelijk is.

De keuze viel al snel op Collin Crowdfund vanwege haar state-of-the-art platform, klantgerichtheid en deskundigheid. Middels een alleen voor VvE’s toegankelijke omgeving kunnen VvE’s leningen aanvragen en investeren in andere VvE’s. Zowel VvE Belang als Collin voeren een zorgvuldige analyse uit voordat een lening wordt aangeboden aan andere VvE’s of individuele appartementseigenaren van die VvE. Als de lening slechts deels wordt volgeschreven wordt deze via Collin aan de crowd aangeboden.

Collin is verheugd over deze samenwerking en heeft hier hoge verwachtingen van. Hierin wordt zij gesteund door het onderzoeksresultaat, waaruit blijkt dat er onder VvE’s de komende 5 jaar in totaal een leningbehoefte van ca. 1 miljard euro aanwezig is. Daarnaast is er binnen de VvE’s zo’n 2,5 tot 3 miljard spaargeld aanwezig. Crowdfunding wordt als aantrekkelijk alternatief gezien. Naar verwachting zal de eerste lening in januari 2017 gepubliceerd gaan worden.

Ontwikkelingen statistieken

Maandelijks worden op onze site de cijfers over o.a. defaults en rendement geactualiseerd. De ontwikkeling in de tijd geven wij onderstaand weer. Voor nadere details hierbij de link naar onze site.

Ondernemers in het nieuws! 

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Pand Den Ouden op Markt wordt sportschool 
(Mooi Boxtel) (24-11-2016)

BOXTEL – In het pand van Den Ouden op Markt 29 komt een nieuwe sportschool: Daniel’s Gym. De sportschool maakt gebruik van crowdfunding om het benodigde bedrag van 125.000 euro om de sportschool te realiseren bij elkaar te brengen. Lees verder.

Collin in het nieuws!

”Crowdfunding index: transparant over de prestaties van crowdfunding platforms”
(Fundipal 22 november 2016)

”Collin Crowdfund, Horeca Crowdfunding en Kapitaal Op Maat zijn van de grootste Nederlandse crowdfunding platforms voor bedrijfsfinanciering het meest transparant over hun prestaties” De gehele blog van Fundipal lezen? Lees verder.

”Collin Crowdfund wint Gouden Stier”
(Regio Business 15 november 2016)

”Collin Crowdfund heeft een prestigieuze award voor ‘Beste Crowdfundingplatform’ in de wacht gesleept: de Gouden Stier.” Lees verder.

Crowdfund Coach uitgelicht: Frank van der Voort (Regio Den Haag)

Frank (1961) heeft meer dan 30 jaar in de bankwereld gewerkt bij verschillende banken. Zowel in (account)management- als directiefuncties. Gedurende zijn loopbaan heeft hij vele (MKB) ondernemers geadviseerd over uiteenlopende gebieden. Frank spreekt de taal van de ondernemer en is oplossingsgericht. Sinds 2015 werkt hij als onafhankelijk adviseur voor ondernemers. Hij ondersteunt bij het opstellen van plannen, het begeleiden van het financieringstraject en is sparringpartner voor management- en directieteams. Frank is woonachtig in Leidschendam, waar hij in de loop der jaren een groot netwerk heeft opgebouwd. Hij is getrouwd en vader van 2 volwassen zoons. In zijn vrije tijd fietst en golft hij graag. De winter staat jaarlijks in het teken van het skiën.

Frank: ‘Het MKB heeft een blijvende behoefte aan financiering. De traditionele invulling daarvan is niet meer. Meer en meer wordt een combinatie gezocht van financieringsbronnen, waarvan crowdfunding er een is. Het aspect van het herkenbaar investeren in specifieke ondernemingen spreekt mij aan. Daarnaast vind ik het fijn en leuk om ondernemers te helpen bij hun financieringsvraagstukken. De keuze voor Collin ligt daarbij voor de hand: een professionele organisatie met het hart op de goede plaats, zowel voor de ondernemer die zijn financiering wil realiseren als de investeerder die wil participeren. Ik wil dan ook graag vele ondernemers helpen bij het realiseren van hun ambities, Collin Crowdfund helpt daarbij!’

‘Working hard for something we don’t care about is called stress; working hard for something we love is called passion.’ – Simon Sinek

Frank is actief voor Collin in de regio Den Haag. Bekijk hier wie de Crowdfund Coach in uw regio is.

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 4 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Grand Café Blessing € 145.000 7,5% 60 maanden
Melo Transport & Logistiek € 600.000 7,0% 60 maanden
Kubus Hoofddorp € 50.000 7,0% 60 maanden
Daniels Gym € 125.000 8,0% 60 maanden
Totaal € 920.000