Acht jaar later: Collin groeit opnieuw uit haar jasje

Op 4 juni 2022 vierden wij ons achtjarig jubileum. Sinds de start van het platform in 2014 hebben wij een enorme groei doorgemaakt. Een groei die de oprichters achter de onderneming uiteraard hoopten, maar toch niet zo snel voorzagen. Het achtjarige jubileum mocht gevierd worden, in samenhang met twee prachtige mijlpalen: de € 400 miljoen aan verstrekte bedrijfsfinancieringen was behaald en wij hebben onze intrede gemaakt  in een nieuw en duurzaam kantoorpand.

Jubileum vieren met € 400 miljoen aan verstrekte bedrijfsfinancieringen

Op 4 juni 2014 is de eerste Collin-investeringskans geplaatst op ons platform. De Typetuin, marktleider op het gebied van klassikale typecursussen, ging met ons de samenwerking aan en haalde in 34 dagen € 200.000,- aan financiering op. Nu, acht jaar later, halen ondernemers gemiddeld in een (paar) uur € 250.000,- op.

Met deze groei zijn wij op weg naar het ophalen van een totaal van € 500 miljoen aan bedrijfsfinancieringen. En op weg zijn wij zeker, op dinsdag 24 mei is de € 400 miljoen grens doorbroken, in samenwerking met ruim 35.000 investeerders.

totaal gefinancierd vermogen vanaf 2014

Structurele stijging netto rendement

Het totale vermogen van ons platform is niet in zijn eentje flink aan het stijgen. Het gemiddeld netto rendement is daarnaast voor investeerders steeds aantrekkelijker aan het worden. Dit vanwege een aanpassing in het Collin Credit Score model in 2019. In onderstaande grafiek is de enorme groei van het rendement te zien, na de aanpassing. Ook in het huidige jaar zien wij een maandelijks terugkerende stijging.

Rendement e=per jaarlaag

 Van tuinhuis in Udenhout naar bedrijfspand in hartje Oisterwijk

Een dergelijke groei heeft ervoor gezorgd dat Collin opnieuw uit haar jasje is gegroeid. Een jasje dat al een flinke maat groter is dan waar wij zijn gestart. De start is namelijk gemaakt in het tuinhuis van de familie Ter Huurne. Dit huisje in Udenhout bood plek aan 4 Collin’ers. In 2016 schoven wij een dorp op en hebben wij ons in de Leerfabriek te Oisterwijk gevestigd. Hier heeft onze onderneming de ruimte gehad om in de afgelopen 6 jaar uit te groeien naar 45 medewerkers.

Na veel werkplezier in het karaktervolle pand met een verzameling van ondernemers, hebben wij dit jaar de stap naar een nieuw, modern en duurzaam kantoorpand gemaakt. Hier nemen wij de complete 2e verdieping in beslag.

“We hebben genoten van onze tijd in de historische Leerfabriek. We zullen de mede-ondernemers en de karakteristieke omgeving missen, maar we hebben besloten dat het voor Collin tijd is om door te groeien” , aldus Jeroen ter Huurne (CEO Collin Crowdfund)

bedrijfslocaties collin

Verduurzaming van de werkplek

Het nieuwe kantoorpand biedt ons een duurzame werkplek. Het pand is energieneutraal gebouwd, wat betekent dat het pand alle energie zelf opwekt die het verbruikt. Naast de maatschappelijke bijdrage aan het Nederlands MKB, kunnen wij op deze manier ook ons steentje aan een duurzame toekomst bijdragen.

Per juni zijn wij definitief gevestigd in de Schijfstraat 6E, te Oisterwijk. Meer ruimte voor het ontvangen van klanten, en nog meer ruimte voor verdere groei.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille