Alternatieve financieringsvormen: Collin Crowdfund

Investeren? Een krediet of lening aanvragen kan natuurlijk bij je bank, maar er zijn ook verschillende andere, interessante opties waar we je graag over vertellen. Een voorbeeld is Collin Crowdfund dat ondernemers ruimte biedt via serieuze investeerders.

Collin Crowdfund is een online platform voor Mkb-bedrijven die op zoek zijn naar alternatieve (groei)financiering met behulp van serieuze investeerders. Het crowdfundplatform is marktleider in de crowdfundingsbranche. Door de jaren heen is er op het platform al voor dik 107 miljoen euro geïnvesteerd in bijna 500 leningaanvragen door Mkb’ers.

Gemiddeld 50 uur
Meer dan 99 procent van alle aanvragen op het platform zijn binnen de inschrijfperiode volgeschreven door investeerders. Het gemiddelde leenbedrag bij Collin Crowdfund is 219.000 euro. De grootste lening €1,75 miljoen. Meestal wordt een financiering tussen de 50.000 en 2.500.000 euro binnen een dag binnengehaald.

Marketing, publiciteit en coach
Naast financiering levert Collin Crowdfund ook nieuwe klanten en ambassadeurs op, investeerders voelen zich namelijk betrokken bij jouw bedrijf. Tijdens de crowdfundingscampagne word je begeleid door een professionele coach. Daarnaast vraagt het platform in veel gevallen om minder zekerheden dan bijvoorbeeld een bank. Om een leningaanvraag te beoordelen heeft het platform alleen je meest recente jaarrekening nodig en een bedrijfsplan met prognoses.

Crowdfunding
Collin Crowdfund werkt zoals de naam al zegt met crowdfunding. Bij crowdfunding zorgt een grote groep mensen er gezamenlijk voor dat bedrijven beschikken over de financiële middelen die nodig zijn om een droom of doel te realiseren. Geldschieters behalen over hun investering vaak een mooi rendement.

Vrijblijvende afspraak
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met Collin Crowdfund? We vertellen je het graag! Een vrijblijvende afspraak met MKB Financesupport is zo gemaakt. Neem gerust contact met ons op.