12028

Bikken & Bakken

€ 150.000  |  7,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 63
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

78 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Minimaal risico
Collin
Credit Score
Zeer goed
Deze leningaanvraag is op 9-01-2015 in 19 uur volgeschreven door 63 investeerders

Samenvatting

“Geef ons heden ons dagelijks brood”. Wie kent deze zinsnede niet. Brood zal altijd gebakken en geconsumeerd blijven worden. Echter, de huidige consument wil niet alleen eerlijke en kwalitatieve producten maar ook beleving. BIKKEN&BAKKEN® wil de broodbakkerij in Tilburg herdefiniëren. Aan de mooie Piushaven – de nieuwe place to be in hartje Tilburg waar gewoond, gewerkt en ontspannen wordt – openen  Jan en Conny van Riel een ambachtelijke bakkerij met een open winkel formule. Bij Bikken & Bakken kan Tilburg terecht voor ambachtelijk brood, ouderwets schuimgebak en heerlijke sandwiches en koffie. Alles gemaakt met duurzame ingrediënten, zoveel mogelijk afkomstig uit de streek. Centraal punt in het pand vormt de bakkerij die voor iedereen zichtbaar is.  Bikken & Bakken wordt gevestigd in het oude industriële erfgoed van de voormalige regenjassenfabriek Falcon. Een uniek en authentiek gebouw waarin een bakkerij, restaurant, keukenzaak/foodstudio, bloemenzaak, interior designer en designzaak de krachten bundelen.

Bikken & Bakken is 7 dagen per week geopend. Van 7.00 tot 19.00 kan men er winkelen, lunchen of genieten van een kop koffie op het buitenterras. Vooral de zondag is een belangrijk openingsmoment; zo’n één derde deel van de weekomzet wordt op deze dag gerealiseerd met een ook qua marge aantrekkelijk assortiment.

Video Pitch

Leendoel

Het aangevraagde leenbedrag is nodig voor de inrichting van de bakkerij en winkel/horeca. Naast het aangevraagde leenbedrag investeren de ondernemers een fors deel van het benodigde bedrag uit eigen middelen. Tot slot nemen de leveranciers een gedeelte van de financiering voor hun rekening. 

Ondernemer

BIKKEN&BAKKEN® wordt geëxploiteerd door VOF Bakker Jan van Riel te Tilburg. Deze vennootschap onder firma heeft twee vennoten, te weten Jan van Riel en Conny van Riel-Kin. Naast vennoten inmiddels ook alweer 24 jaar elkaars echtgenoot.

Bakker Jan van Riel is een familiebedrijf, opgericht in 1935 door de grootvader van de huidige eigenaar. Gesitueerd in een volkswijk (de Hasselt) te Tilburg. Jan en Conny geven inmiddels alweer 23 jaar leiding aan het bedrijf. De motivatie om te verhuizen naar de Piushaven ligt in het feit, dat er op de huidige locatie geen groeimogelijkheden meer zijn. Een belangrijk deel van de huidige omzet komt vanuit bestaande grote klanten (horeca, bedrijven en instellingen); deze omzet verhuist mee naar de nieuwe locatie. Het bestaande vastgoed wordt op termijn afgestoten; hieruit resteert naar verwachting een positief saldo.

Onderneming

BIKKEN&BAKKEN® moet staan voor authentiek en lekker brood en banket met eerlijke ingrediënten, geproduceerd volgens een eeuwenoud, ambachtelijk bakproces. High-end producten met duidelijke kwaliteits-, structuur- en smaakverschillen, verpakt in natuurlijke verpakkingsmateriaal in een ambachtelijke omgeving. Meer dan ooit is het zaak, dat de winkel onderscheidend is. BIKKEN&BAKKEN® moet het ambacht als merk gaan bewaken en laden naar de consument.

Een duidelijke winkelformule met een strakke focus op de consument is een must! Waarin zijn we goed? Wat maakt ons uniek? Waarom komen consumenten bij ons? Waarom zouden ze ons aanbevelen bij anderen? Het antwoord is simpel: creëer beleving! Beleving is emotie en emotie doet kopen.

Onze missie is om in een puur ambachtelijke omgeving te zorgen voor beleving. Door het ambachtelijke bakproces te laten zien. Door mensen de mogelijkheid te bieden in deze omgeving kennis te maken met onze producten en hen er van te laten genieten.

Wij zijn van mening dat produceren in de winkel vertrouwen wekt bij de consument. Men ziet met welke grondstoffen we werken en wat we doen. Door klanten deelgenoot te maken van ons vak, door te laten proeven, zien en ruiken. Door het gesprek met hen aan te gaan over ons vak of onze producten, willen we een band opbouwen met de consument. Dit zal leiden tot loyaliteit. Van belang is dat de bakker aanwezig is en dat we laten zien dat wij de specialist zijn. Onder het motto: “De vent (en zijn vrouw) maakt de tent”.

  • Bikken&Bakken wil horizontaal gaan programmeren. 7 dagen in de week open; dus óók op zondag.
  • Bikken&Bakken moet staan voor eerlijk, duurzaam, authentiek.
  • Bikken&Bakken zoekt de samenwerking met regionale boeren om het streekproduct te promoten.
  • Bikken&Bakken streeft naar het creëren van werkplekken voor mensen, die moeite hebben met toetreding tot de arbeidsmarkt.
  • Bikken&Bakken wil zo veel als mogelijk gebruik maken van grondstoffen, die duurzaam geproduceerd zijn.

Structuur

De firmanten van de vennootschap onder firma zijn Jan en Conny van Riel. Zoals standaard bij een v.o.f. zijn alle firmanten hoofdelijk aansprakelijk voor de aan te trekken financiering.

Financieringsbehoefte

De totale investering in de bakkerij, lunchroom, winkel en het terras bedraagt bijna € 300.000,-. De investering bestaat uit: een nieuwe oven, diverse bakkerij apparatuur, winkel en terrasinrichting en verbouwingskosten voor rekening van de huurder. De BTW wordt tijdelijk uit extra eigen middelen voorgefinancierd. Daarnaast is er een blijvende eigen inbreng groot € 75.000,- met nog de nodige reserves voor eventuele tegenval achter de hand. Door leveranciers van apparatuur wordt € 57.000,- euro gefinancierd tegen een aantrekkelijke rente van 4%. De via Collin gevraagde financiering is groot € 150.000,-.

Leenbedrag: € 150.000,-
Rente: 7%
Looptijd: 60 maanden, lineaire aflossing
Hoofdelijke aansprakelijkheid (Vennootschap onder firma)

Cijfermatige onderbouwing
Collin heeft inzage in de definitieve jaarcijfers 2013, de tussentijdse financiële ontwikkeling 2014, de privé bezittingen, de vastgoed financiering van de Rabobank voor de huidige locatie (winkel annex woonhuis), als ook de door de ondernemer in samenwerking met zijn accountant Drs. Van der Aa Registeraccountant opgestelde prognose 2015 gebaseerd op de nieuwe locatie.

Risico

Credit rating bureau Dun & Bradstreet rapporteert de kwalificatie minimaal risico.

De Collin Credit score komt uit op goed.

Rentabiliteit
Vanuit de historie kent de onderneming een voldoende rentabiliteit. De verwachtingen gebaseerd op de goed onderbouwde prognose kent een rentabiliteitscore die zeer goed is. Voorzichtigheidshalve rekenen wij met de score goed.

Solvabiliteit
De solvabiliteit is met een 52% eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal ad ruim een half miljoen euro excellent.

Liquiditeit
De liquiditeit is, met een score van meer dan twee, qua verhouding vlottende activa/vlottende passiva (de zogenaamde current ratio) excellent.

Samenvattend:
Rentabiliteit: goed
Solvabiliteit: excellent
Liquiditeit: excellent
Totaal score: goed (naar beneden afgerond)

Extra beloning

  • Investeerders die inschrijven voor € 2.000,- of meer worden uitgenodigd de masterclass “het geheim van desembrood” bakken. Deze wordt in het derde kwartaal van 2015 op een avond georganiseerd.
  • Investeerders die inschrijven voor € 4.000,- of meer ontvangen naast de uitnodiging voor de masterclass een in 2015 te besteden cadeaubon voor een geheel verzorgde lunch voor twee personen.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

Anonieme investeerder heeft € 4.000 geïnvesteerd.
09-01-2015 om 20:31
Anonieme investeerder heeft € 1.000 geïnvesteerd.
09-01-2015 om 20:31
Anonieme investeerder heeft € 2.000 geïnvesteerd.
09-01-2015 om 20:28
Anonieme investeerder heeft € 2.000 geïnvesteerd.
09-01-2015 om 20:07
Anonieme investeerder heeft € 2.500 geïnvesteerd.
09-01-2015 om 19:43

Reacties

Investeerder – 1700
09-01-2015 12:05
Leuk concept; mooi filmpje. Alle vertrouwen in!

Investeerder – 3372
09-01-2015 14:28
Goed doordacht concept met alle nodige ingredienten voor een succesvolle missie.

Investeerder – 3434
09-01-2015 15:33
Goede zaken toegewenst!

Investeerder – 2601
09-01-2015 18:14
Om voor een broodje uit Amsterdam naar Tilburg te komen, is wat veel van het goede. Maar een doosje met gebak ontvangen lijkt me erg leuk als versbakken investeerder. Veel succes met dit mooie project!

Investeerder – 3608
09-01-2015 18:45
Een concept en onderneming om trots op te zijn. Met jullie inzet en enthousiasme gaat dit een succes worden.

Investeerder – 3606
09-01-2015 20:34
Heb er alle vertrouwen in. Mooi uniek concept. Succes met het mooie project.

Ondernemer

Conny van Riel




Jan van Riel

Crowdfund Coach


Marc Kogels