Blog: Sparen is achteruit boeren

Ik hoor u denken: Sparen is achteruit boeren? Wat bedoel je daar precies mee? Al meerdere decennia is er een trend gaande waarin de spaarrentes bij banken dalen. Medio 2008 gaf een bank bijvoorbeeld nog zo’n 4 á 5% rente over uw spaargeld. Echter vanaf de kredietcrisis in 2008 zette de daling in. Inmiddels zijn we op een punt aangekomen dat we ons indertijd niet konden voorstellen. De spaarrente is inmiddels zo laag dat er bij de meeste banken bij grotere saldi sprake is van een ‘’negatieve’’ rente en voor de kleinere spaarders is het rentetarief 0%. Negatieve rente is een rentepercentage waarbij ú de bank betaalt i.p.v. dat u beloond wordt voor het stallen van uw spaargeld. En dan heb ik het in dit blog nog niet eens over inflatie of vermogensbelasting.

Maar ik zou deze blog uiteraard niet schrijven als wij bij Collin Crowdfund niet een alternatief zouden hebben voor dit ‘’probleem’’. Bij Collin behaalden onze investeerders inmiddels een gemiddeld netto rendement van maar liefst 3,37% op jaarbasis over hun geïnvesteerd vermogen. Het is uiteraard appels met peren vergelijken, want met sparen bent u er zeker van dat u uw geld terug krijgt. Elke andere vorm van beleggen brengt risico’s met zich mee. Maar de optie is er.

Zaak is enkel te beleggen met geld dat ‘over’ is. En daarnaast goed te spreiden. Zoals door bij Collin met relatief kleine bedragen deel te nemen in een groter aantal leningaanvragen van Nederlandse MKB bedrijven i.p.v. alles te investeren in één bedrijf.

Maar bovenal adviseer ik u enkel voor die beleggingsvorm te kiezen waarbij u nog steeds lekker slaapt. Een goede nachtrust is nog steeds het meest waardevolle rendement. 

Welterusten.

Jeroen ter Huurne

Jeroen ter Huurne is mede oprichter en algemeen directeur van Collin Crowdfund. Marktleider in de Nederlandse crowdfinance markt.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille