Blog: Veerkracht; one year after

Inmiddels zijn we een jaar verder. U weet waarschijnlijk wel waar ik het over heb. Een jaar geleden zagen ook wij even door de bomen het bos niet meer. De winkels gingen dicht, consumenten bleven thuis en de omzet van bedrijven liep drastisch terug. Bij Collin veel aanvragen voor uitstel van betaling, afname van investeerders vertrouwen en een daling van het aantal lening aanvragen. In een spontane respons vroeg ook Collin uitstel van belasting betaling aan. 

Maar ons team is bepaald niet bij de pakken neer gaan zitten. Op de afdeling beheer hebben onze medewerkers dag in dag uit hard gewerkt om zowel onze investeerders als leningnemers gerust te stellen en tot praktische oplossingen te komen, onze crowdfund coaches hebben gezwoegd om zowel bedrijven die juist extra floreren als ook bedrijven in zwaar weer op te zoeken en ook ons marketing team heeft stappen bij gezet om (potentiële) investeerders te blijven bereiken.

Gelukkig hadden vele ondernemers deze pro-actieve instelling. Na een aantal maanden van stagnatie kwam de groei in de economie en bij Collin in het bijzonder weer op gang. Sterker nog: Collin heeft het jaar zo’n beetje op oorspronkelijke begroting weten af te sluiten en loopt nu fors voor op onze begroting voor 2021. De openstaande belasting hebben we na een paar weken al weer voldaan en van alle overheidsmaatregelen voor bedrijfssteun hebben we geen gebruik hoeven maken. Gelukkig geldt dit ook voor de meeste van de via Collin gefinancierde bedrijven.

Er kan veel gebeuren in een jaar tijd. Eerlijk gezegd had ik een jaar geleden niet durven dromen dat we er nu zo voor zouden staan. En al helemaal niet als ik indertijd had geweten dat de pandemie meer dan een jaar lang haar sporen zou trekken.

Ik ben als algemeen directeur trots op ons Collin team, dat onverminderd door gaat met het leveren van extra energie om investeerders en MKB-bedrijven met een kredietbehoefte bij elkaar te brengen.
Een mooi iets is dat: “veerkracht”.

Jeroen ter Huurne

Jeroen ter Huurne is oprichter en algemeen directeur van Collin Crowdfund. Marktleider in de Nederlandse crowdfinance markt.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille