Blog: Werken met jongelui

Op 31-jarige leeftijd werd ik de jongste Rabobankdirecteur van Zuid-Nederland. In totaal heb ik hier 30 jaar gewerkt, waarvan 22 in directiefuncties bij lokale Rabobanken, Rabobank Nederland en Interpolis. Ik weet dan ook goed hoe het voelt om als jong persoon werkzaam te zijn binnen een organisatie.

Ondertussen ben ik de zestig gepasseerd en run ik samen met mijn collega-directeur Bas Denissen een crowdfinance-platform genaamd Collin Crowdfund. Het grootste deel van het team van Collin is te beschrijven als jong, ambitieus en vol potentie. Zo’n 70% van de medewerkers bij Collin is jonger dan 30 jaar.

Het werken met ‘jongelui’ bevalt mij erg goed. De creativiteit die jonge mensen te bieden hebben is van grote waarde voor de ontwikkeling van Collin. De creativiteit en het ‘out-of-the-box` denken komt o.a. voort uit het feit dat jongelui minder in een stramien zitten van ervaring. Na het vertrek afgelopen jaar van voormalig commercieel directeur Jan-Willem Onink hebben wij bij Collin gekozen voor een management team bestaande uit drie jonge, ambitieuze managers. Dit management team heeft ongeveer dezelfde leeftijd als ik destijds had toen ik bij de Rabobank mijn eerste directeur functie aanging.

Dit jonge management team krijgt het vertrouwen mede omdat de young professionals van tegenwoordig goed opgeleid zijn. Binnen Collin merken wij dat zij met wat bijsturing en interne opleiding een goede aanvulling op het team zijn en het verschil kunnen maken in de organisatie. Mijn advies aan andere bedrijven is dan ook om young professionals zeker een kans te geven en je te laten verrassen door hun ambities, creativiteit en enthousiasme. Het werken met jonge, creatieve mensen houdt overigens ook mij jong en fris.

Het voordeel van de relatief kleine en platte organisatie die wij bij Collin hebben is dat iedereen met elkaar in contact komt en van elkaar leert. De bereidheid die ik bij senior-medewerkers zie om de jongere medewerker iets te leren en verder te helpen is mooi om te zien. Een goed voorbeeld is ons wekelijkse opleidingsuur waarbij telkens een medewerker, met veel of weinig werkervaring, andere Collin-ers iets bijbrengt over zijn of haar vakgebied.

Werken met jongelui kent overigens niet alleen voordelen. Streep in een organisatie de ervaring weg en er kunnen veel onnodige fouten gemaakt worden. Een gezonde mix is dan ook het ideaal plaatje.

Jeroen ter Huurne

Jeroen ter Huurne is mede oprichter en algemeen directeur van Collin Crowdfund. Marktleider in de Nederlandse crowdfinance markt.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille