37690

BoulesBitesBar

€ 250.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 315
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

16 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 31-08-2020 in 5 dagen volgeschreven door 315 investeerders

Samenvatting

BoulesBitesBar is jeu de boules in een hip jasje waarbij de combinatie van jeu de boules, Bites en Bar centraal staan. Met de komst van BoulesBitsBar krijgt de oude sport petanque zijn eigen plek in Nederland, maar dan in een eigentijds jasje. De jonge generatie heeft de sport herontdekt, waardoor BoulesBitesBar een mooie plek is waar je vrienden, familie of collega’s uitnodigt voor een geheel nieuwe beleving. BoulesBitesbar is een ideaal uitje voor groepen, verjaardag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familie-uitje.

BoulesBitesBar is een franchiseconcept en is in 2019 gestart in Tilburg. Voor dit najaar staat een nieuwe vestiging in België gepland en vijf nieuwe vestigingen in Nederland, waaronder Nijmegen. De vestiging in Nijmegen krijgt binnen negen jeu de boules banen en vier buiten. Binnen is er een Boules restaurant en een bar met uitzicht op de banen. Buiten zijn er nog twee terrassen, die zeven maanden per jaar gebruikt kunnen worden. 

Invloed coronavirus
Door de grootte van de vestiging en de ruime opzet in Nijmegen, in een voormalige bioscoop, kan relatief eenvoudig aan de anderhalve meter voorwaarden van het RIVM voldaan worden. Naast de binnenbanen, zijn er ook enkele buitenbanen en is er een buitenbar. Iedereen heeft een vaste zitplaats bij het horeca gedeelte en bezoekers dienen vooraf te reserveren. Op basis van de ervaringen van vergelijkbare concepten is dat 'Corona' een beperkte invloed heeft op de begrote omzet en resultaat. 

Financieringsbehoefte
De financiering zal worden gebruikt voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe vestiging van BoulesBitesBar in Nijmegen. De totale investering is € 325.000,-. De verhuurder verstrekt een investeringsbijdrage van € 75.000,-. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 250.000,-. De looptijd is 60 maanden, waarvan de eerste vier maanden aflossingsvrije. Vanaf de vijfde maand geldt een lineaire aflossing in 56 maanden. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd.

Risico
Doordat BoulesBitesBar B.V. een nieuw opgerichte vennootschap is, kan Dun & Bradstreet nog geen score aangeven. Wij noteren voor deze aanvraag een Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. 
De gestelde voorwaarden en zekerheden zijn:

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving van € 225.000,- op een beleggingspand van de ouders van de ondernemers aan de Biezenstraat 20, 6541 ZT te Nijmegen verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 660.000,- en openstaande schuld van € 151.230,- d.d. 01-05-2020. Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 416.000,- op basis van de WOZ waarde 01-01-2019.
 • De ouders van de ondernemers geven een negatieve hypotheekverklaring af. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de woning met adres Biezenstraat 20, 6541 ZT te Nijmegen wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). 
 • De debiteur is de besloten vennootschap BoulesBitesBar Nijmegen B.V.
 • De heer A. Giebels en de heer Z. Giebels geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af ter hoogte van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van BoulesBitesBar Nijmegen B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 50% of lager is, op basis van definitieve jaarcijfers opgesteld door de accountant.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van de heer A. Giebels en de heer Z. Giebels voor een bedrag van € 100.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van BoulesBitesBar B.V. te Nijmegen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Leendoel

De nieuwe vestiging in Nijmegen wordt aangepast naar het BoulesBitesBar-concept met jeu de boules-banen binnen en buiten, plus horeca faciliteiten. De financiering wordt aangewend voor de kosten die dit met zich meebrengt. Daarnaast maken de huurgarantie en werkkapitaal onderdeel uit van het leendoel.

Ondernemer

Amido en Zilano Giebels zijn ambitieuze ondernemers met een sportieve en gezonde levensstijl. Amido Giebels (1992) heeft na zijn ROC-opleiding Vrede & Veiligheid tien jaar gediend bij het Korps Mariniers. Zilano Giebels (1996) heeft een MBO- en HBO opleiding Commercieel Business Management succesvol afgerond, waarna ze samen als ondernemer zijn gestart. Sinds begin 2018 exploiteren ze een trampolinepark in Veghel. 

Zilano is flexibel, creatief en sociaal. Hij legt daardoor makkelijk contacten en heeft geen 9-tot-5-mentaliteit. Tijdens zijn opleiding en als ondernemer van Jumpsquare heeft Zilano de financiële en zakelijke aspecten van het ondernemen goed kunnen ervaren. 

Amido met zijn achtergrond als marinier heeft een ijzersterke discipline en doorzettingsvermogen. Hij werkt graag met mensen en staat altijd open om nieuwe dingen te leren.

Met deze verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden vullen zij elkaar goed aan. Dit is de afgelopen twee-en-half jaar al gebleken bij Jumpsquare. Deze vestiging draait na een lastig eerste jaar inmiddels goed. Samen willen ze nu een volgende stap zetten met de opstart en ontwikkeling van BoulesBitesBar in Nijmegen. De ondernemers worden voorzien van fiscale en bedrijfseconomische adviezen door BDO.

Onderneming

BoulesBitesBar is jeu de boules in een hip jasje waarbij de combinatie jeu de boules, bites & bar centraal staan. Met de komst van BoulesBitesBar krijgt de oude sport petanque zijn eigen plek in Nederland, maar dan in een nieuw jasje. Jeu de boules is allang niet meer stoffig en de jonge generatie heeft de sport herontdekt. Zodoende is BoulesBitesBar een mooie plek waar je je vrienden, familie of collega’s uitnodigt voor een geheel nieuwe beleving. Een ideaal uitje voor groepen, verjaardagen, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeest of familie-uitje. Een beleving voor jong en oud, buitenshuis sociaal borrelen met een activiteit in een trendy Urban ambiance waarbij de streetfood en borrelplanken van hoge kwaliteit zijn. 

Het nieuwe concept bestaat in Nederland pas een paar jaar. De eerste, kleine, indoor jeu de boules bar is eind 2018 geopend in Amsterdam. Een andere vestiging is begin 2019 in Utrecht geopend. BoulesBitesBar is als franchiseconcept in 2019 gestart in Tilburg. Voor dit najaar staan nieuwe vestigingen gepland in Breda, Rotterdam, Den Bosch en Roosendaal en een eerste vestiging in België.

De BoulesBitesBar-vestiging in Nijmegen krijgt binnen negen jeu de boules banen en vier buiten. Binnen is er een Boules restaurant en een bar met uitzicht op de banen. Buiten zijn er nog twee terrassen, die zeven maanden per jaar gebruikt kunnen worden. 

De doelgroep bestaat primair uit twintigers en dertigers die in korte tijd veel beleven en een mix zoekt van vermaak, vertier, vertering en verblijf. BoulesBitesBar biedt een jeu de boules-beleving tegen een aantrekkelijke prijs. BoulesBitesBar is onderscheidend door binnen- én buiten banen met bar, hoogstaande hygiëne en duurzaamheid. 

Markt
Ervaringscijfers van vergelijkbare leisure-concepten met een oppervlakte van 1.550 – 3.500 m² geven aan dat een verzorgingsgebied van 100.000 tot 150.000 inwoners nodig is binnen 15km reisafstand. 
Nijmegen, als tiende grootste stad in Nederland, voldoet daar in ruime mate aan. De gemeente zelf telt 176.000 inwoners en ruim 400.000 mensen wonen binnen een straal van 15 km vanaf BoulesBitesBar Nijmegen. 

De locatie is met de auto en openbaar vervoer goed te bereiken. Het pand waarin BoulesBitesBar zich zal gaan vestigen ligt aan de Oranjesingel in het centrum van Nijmegen (voormalige bioscoop). Rondom het pand bevinden zich voldoende parkeerplaatsen en ligt op tien minuten lopen van NS station Nijmegen Centraal en twee minuten van het stadscentrum.

Structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Bouwkundige voorzieningen, aanleg banen en tuin € 95.000,-
Keuken, apparatuur en installaties € 55.000.-
Inventaris € 99.000,-
Huurgarantie € 30.000,-
Werkkapitaal € 46.000,-
Totale investering € 325.000,-
Investeringsbijdrage verhuurder € 75.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 250.000,-

Leenbedrag: € 250.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden waarvan de eerste vier maanden zijn aflossingsvrij gevolgd door 56 maanden lineaire aflossingen.

Overige financiers:
De investeringsbijdrage van de verhuurder is niet opeisbaar en er wordt geen rente over betaald. Om die reden wordt dit bedrag gerekend tot het aansprakelijk vermogen van de onderneming. BoulesBitesBar Nijmegen B.V. heeft geen andere financiers.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving van € 225.000,- op een beleggingspand van de ouders van de ondernemers aan de Biezenstraat 20, 6541 ZT te Nijmegen verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 660.000,- en openstaande schuld van € 151.230,- d.d. 01-05-2020. Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 416.000,- op basis van de WOZ waarde 01-01-2019.
 • De ouders van de ondernemers geven een negatieve hypotheekverklaring af. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de woning met adres Biezenstraat 20, 6541 ZT te Nijmegen wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). 
 • De debiteur is de besloten vennootschap BoulesBitesBar Nijmegen B.V.
 • De heer A. Giebels en de heer Z. Giebels geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af ter hoogte van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van BoulesBitesBar Nijmegen B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 50% of lager is, op basis van definitieve jaarcijfers opgesteld door de accountant.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van de heer A. Giebels en de heer Z. Giebels voor een bedrag van € 100.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van BoulesBitesBar B.V. te Nijmegen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. Doordat BoulesBitesBar B.V. een nieuw opgerichte vennootschap is, kan Dun & Bradstreet nog geen score aangeven. Wij noteren voor deze aanvraag een Verhoogd risico. 

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score wordt bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende drie jaar. De prognoses passen bij de ervaringscijfers van vergelijkbare concepten in de markt. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemers, franchisegever en BDO. De overall Collin Credit Score is Voldoende. 

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de opening wordt een omzet begroot van € 1.050.000,- met een netto cashflow overschot € 21.000,-. Hierin is al rekening gehouden met € 30.000 aan nieuwe investeringen. In het tweede jaar wordt een omzet geprognotiseerd van € 1.330.000,- en een netto cashflow overschot van € 49.000,-. Dit is toereikend voor het voldoen van de financiële verplichtingen. De begrote extra investeringen in 2021 en 2022 worden alleen gedaan als de cashflow dit toelaat. 

In de prognose wordt rekening gehouden met een management fee. Echter omdat de betreffende ondernemers dit niet nodig hebben om te kunnen voorzien in levensonderhoud, geeft dit comfort in het geval dat de omzet achterblijft op de verwachtingen. Omdat de prognose nog wel gerealiseerd dient te worden, beoordelen we de score voor Afloscapaciteit voorzichtigheidshalve op Voldoende.

Solvabiliteit
De solvabiliteit op het moment van financiering bedraagt 23% op een balanstotaal van € 325.000,-. Aan het einde van het eerste jaar wordt een solvabiliteit begroot van 32% op een balanstotaal van € 378.000,-. Wij waarderen de Solvabiliteit op Voldoende.

Zekerheden 
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen:

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving van € 225.000,- op een beleggingspand van de ouders van de ondernemers aan de Biezenstraat 20, 6541 ZT te Nijmegen verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 660.000,- en openstaande schuld van € 151.230,- d.d. 01-05-2020. Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 416.000,- op basis van de WOZ waarde 01-01-2019.
 • De ouders van de ondernemers geven een negatieve hypotheekverklaring af. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de woning met adres Biezenstraat 20, 6541 ZT te Nijmegen wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). 
 • De heer A. Giebels en de heer Z. Giebels geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af ter hoogte van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van BoulesBitesBar Nijmegen B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 50% of lager is, op basis van definitieve jaarcijfers opgesteld door de accountant.
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van de heer A. Giebels en de heer Z. Giebels voor een bedrag van € 100.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van BoulesBitesBar B.V. te Nijmegen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Door zowel de twee hypothecaire inschrijving, de gezamenlijke persoonlijke borgstelling, de verpanding van de overlijdensrisicoverzekering als de verpanding van de roerende zaken kwalificeren wij de zekerheid als Ruim Voldoende. 

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Ruim Voldoende
Overall: Voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-186312 heeft € 3.000 geïnvesteerd.
31-08-2020 om 13:02
investeerder-110967 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
31-08-2020 om 12:45
investeerder-18145 heeft € 500 geïnvesteerd.
31-08-2020 om 11:50
investeerder-1708 heeft € 500 geïnvesteerd.
31-08-2020 om 10:45
investeerder-5541 heeft € 500 geïnvesteerd.
31-08-2020 om 9:40

Ondernemer

Amido en Zilano Giebels

Crowdfund Coach


Henk Beke