Brownies&downieS aan het woord: “Het was een mooi traject, daar ben ik erg dankbaar voor.”

dave van der wolk

Onderneming: Brownies&downieS Woerden

Eigenaar: Dave van der Wolk

Leendoel: Huurpand verbouwen en inrichten

Brownies&downieS is een bekende lunchroom met de missie om mensen met een mentale of lichamelijke uitdaging een mogelijkheid te bieden tot betaalde arbeid. Franchisenemer Dave spreekt liever niet over een beperking van de medewerkers: “In plaats van een beperking, spreek ik liever over een uitdaging van de jongens en meiden in ons restaurant. Een beperking klink namelijk snel negatief.”

Niet enkel de medewerkers van de lunchroom krijgen een mooie kans, ook de gasten worden heerlijk in de watten gelegd: “We bieden de beste gastvrouwen en heren die er zijn, en goed eten tegen een schappelijke prijs.”

De benodigde financiering in 6 minuten

Alvorens Brownies&downieS de deuren kon openen in Woerden, had de ondernemer financiering nodig. “Ik ben alle banken langs geweest om geld los te krijgen, maar ze vonden het te veel risico omdat ik alleenstaand ben zonder een groot eigen vermogen.” Via de franchisegever werd vervolgens aangeraden om met Collin in gesprek te gaan. “En dat was een mooi traject, daar ben ik erg dankbaar voor. Jeroen (Collin) heeft mij de kans gegeven om mijzelf te bewijzen, hij zag in mij de ondernemer en daardoor ben ik doorgegaan met de funding.” Uiteindelijk was de benodigde financiering in 6 minuten opgehaald na livegang op het Collin platform. “Als het live gaat dan zit je te klikken op die refreshbutton, en opeens staat daar dan ‘volledig gefund’.”

Volledig gefund. En dan?

“Dan kun je van de startblokken en ga je als een malle alles regelen” vertelt Dave. “Ik was een beginnende ondernemer”, gaat hij verder, “dat gaat met vallen en opstaan, en dan leer je wel wat ondernemen precies inhoudt.” Waar je als ondernemer het idee kunt hebben dat je het weet, zijn er volgens Dave alsnog genoeg dingen die je niet voorziet, en dus tegenaan loopt. “Maar we zijn er goed doorheen gekomen”, vervolgt de ondernemer. Op 18 november 2016 heeft de Brownies&downieS vestiging in Woerden de deuren kunnen openen.  

Creatief de coronaperiode doorgekomen

Brownies&downieS Woerden Take-awayNa de opening kwam er nog een onvoorzien obstakel: Covid. Ook de Brownies&downieS vestiging in Woerden heeft de deuren geregeld moeten sluiten tijdens de coronaperiode. Dit is uiteraard financieel moeilijk geweest voor de onderneming, maar ook de medewerkers kregen het zwaar. “Ze zaten allemaal binnen, en dat is juist niet wat ze nodig hebben”, aldus Dave. Gelukkig werd hier op den duur rekening mee gehouden, en mocht de dagbesteding doorgaan voor de jongens en meiden. Dit gaf hen de mogelijkheid om creatieve oplossingen te vinden voor het voortzetten van de bedrijfsactiviteiten. “We zijn begonnen met koffies to-go, we zijn brownies langs de deuren gaan brengen en pakketjes gaan versturen”, vertelt Dave.

Omdat de zomers hen gelukkig meer ruimte gaven, konden ze in deze periode wat spek op de botten verzamelen om vervolgens de lockdowns financieel door te komen.

“We hebben nu een mooi restaurant met een mooie omzet. Vanaf het eerste jaar is het al winstgevend en ook tijdens de coronatijd draaiden we mede dankzij alle hulppakketten groene cijfers. Daar ben ik wel trots op, ja.”

Dankbaar voor het vertrouwen

Brownies&downieS Woerden heeft nog vele plannen op de plank liggen. Of crowdfunding opnieuw wordt aangewend hangt allemaal af van de verdere details van deze plannen en of crowdfunding dan opnieuw de best passende oplossing is. Voor deze eerste crowdfundfinanciering is Dave van der Wolk in elk geval erg dankbaar.

“Ik wil alle investeerders bedanken voor het risico dat ze hebben gelopen, en dus toch hebben geïnvesteerd. Ik weet zelf dat ik alles zou hebben gedaan om te zorgen dat iedereen netjes zijn geld krijgt, maar als investeerder weet je dat niet. Dan is het erg fijn dat er bij voorbaat vertrouwen is.”

Brownies&downieS Woerden Teamfoto
Foto: Brownies&downieS | Locatie Woerden

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille