Dichtbij.nl 03-10-2016

Brownies&downieS haalt in 8 minuten 60k binnen voor opening café

WOERDEN – De komst van een Brownies&downieS in Woerden zoemde al eventjes rond, helemaal zeker was het echter nog niet. Initiatiefnemer Dave van der Wolk zocht nog de nodige investeringen voor het café waar mensen met een verstandelijke handicap (uitdaging zegt de ondernemer liever), klanten bedienen.

Met een crowdfundactie moest het startkapitaal voor de nieuwe onderneming bij elkaar gebracht worden. Afgelopen vrijdag mocht Van der Wolk al via de gerenommeerde crowdfundsite Collin Crowdfund binnen het eigen netwerk met de pet langs. Dat verliep zo goed dat het betrouwbare crowdfundplatform de campagne deze ochtend opende voor elke investeerder.

Wat Van der Wolk al enkele maanden probeerde van de grond te krijgen, lukte het platform in 8 minuten.

“Eindelijk is het voor elkaar”, reageert de ‘social entrepeneur’ op het nieuws. “In 8 minuten was voldaan aan het bedrag van 60.000 euro op een totale investering van 100.000 euro om te mogen starten. Nu we helemaal rond zijn kunnen we de sleutels gaan ophalen voor de locatie in De Kazerne aan het Kerkplein en beginnen met de nodige verbouwingen. We hopen begin november te kunnen openen met Brownies&downieS Woerden.”

De ondernemer heeft veel respons gekregen op het plan voor een koffiegelegenheid dat door mensen met downsyndroom zal worden bestierd. “Er zijn veel aanmeldingen gekomen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor een leerwerkplek, maar er is nog plaats over. Het is ons doel om mensen met een verstandelijke uitdaging voldoende dingen te leren om zelfstandig te kunnen zijn. Eerst moeten we iets opbouwen, maar we hopen echt dat onze medewerkers ook van de inkomsten betaald kunnen worden.”

Met de benodigde 100.000 euro kan Van der Wolk van start. De crowdfunding is dan ook gestopt. “Maar je kan op veel meer manieren investeren in deze mensen. En we willen ook graag iets terug doen voor de samenleving. We gaan dan ook op zoek naar samenwerkingsverbanden in Woerden.”