Misset Horeca 21-11-2016

Brownies & downieS opent met € 53.500 via Crowdfunding

Dave van der Wolk heeft via crowdfunding € 53.500 opgehaald om in het centrum van Woerden een eigen vestiging te starten van Brownies&Downies. Het lunchcafé, waar ambachtelijke gerechten worden geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking. Van der Wolk haalde het bedrag binnen een uur op.

Om zijn ondernemersdroom te realiseren zette Dave van der Wolk in op crowdfunding. Nadat zijn eigen netwerk al €6500 in zijn onderneming stak, haalde hij via het platform van Collin Crowdfund binnen een uur nog eens € 53.500 op bij het publiek. In totaal staken de 81 investeerders gemiddeld € 740,- in Brownies&Downies Woerden. In ruil voor de vijfjarige lening ontvangen de investeerders een vaste, jaarlijkse rente van 7,5%.

‘Meer met mensen’
Opgeleid als kok en banketbakker, belandde Van der Wolk uiteindelijk in diverse commerciële functies bij onder meer KPN. Op een gegeven moment realiseerde hij zich dat hij minder met cijfers bezig wilde zijn en meer met mensen. ‘Mensen ondersteunen en coachen in hun ontwikkeling, daar zit mijn passie en mijn kracht. Bij Brownies&Downies kan ik dat combineren met het vak dat me zo lief is. Ik zie ernaar uit om straks samen met mijn medewerkers naar de boer te gaan, samen in de keuken te staan en ook samen plezier te beleven aan blije en tevreden klanten.’

Brownies&Downies
Brownies&Downies biedt mensen met een verstandelijke beperking zoals het syndroom van Down, autisme, PDDNOS of een niet-aangeboren-hersenaandoening (NAH), de mogelijkheid om in een beschermde werkomgeving ervaring op te doen in het horecabedrijf. Werken bij Brownies&downieS is voor hen vaak een goede manier om zich verder te ontwikkelen.