25982

Burger Freak

€ 110.000  |  9,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 139
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

2 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Gemiddeld risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 24-02-2017 in 1 uur volgeschreven door 139 investeerders

Samenvatting

Burger Freak is een Take Away & Delivery concept van authentieke Amerikaanse burgers en gaat terug naar de basis. De producten waarmee gewerkt wordt zijn vers en smaakvol en men is in staat om de heerlijke burgers snel thuis te bezorgen. De burgers zijn gemaakt van puur vlees zonder enige toevoegingen van kleur-, geur- en smaakstoffen (E-nummers). Daarnaast is er een ruime keuze uit onder andere frites, salades, verse shakes, bijgerechten en toppings. De onderneming is gevestigd in Leiden en wordt geëxploiteerd in een B.V.-structuur door Jaouad Allouch. Jaouad (31 jaar) is woonachtig in Leiden en is hbo geschoold. Hij heeft een bewezen trackrecord als ondernemer en heeft ook relevante werkervaring in de horeca.

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte bedraagt € 150.000,-. Hiervan wordt € 15.000,- uit eigen beschikbare middelen door de ondernemer gefinancierd en € 25.000,- middels achtergestelde leningen door particulieren. De gevraagde lening via Collin Crowdfund bedraagt € 110.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 9% gedurende de gehele looptijd.

Risico 
Dun & Bradstreet geeft voor Burger Freak Nederland B.V. een Verhoogd risico aan. De Collin Credit Score komt uit op Voldoende. De debiteur voor de financiering is Burger Freak Nederland B.V. De leningen van particulieren ter hoogte van € 25.000,- worden achtergesteld ten opzichte van de Collin investeerders. De ondernemer geeft samen met zijn echtgenote een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af ter hoogte van € 110.000,-. Er is een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor een bedrag van € 100.000,- op het leven van de ondernemer. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Leendoel

De financiering is benodigd voor de oprichting van de onderneming en zal met name aangewend worden voor de verbouwing en inrichting van de vestiging. Het betreft hier onder andere de aanschaf van een keuken, voorraad, vervoersmiddelen, een huurgarantie en marketingkosten.

Ondernemer

Jaouad Allouch (31 jaar) is geboren en getogen in Leiden. Nadat Jaouad zijn hbo opleiding Human Resource Management had afgerond wilde hij zelfstandig ondernemer worden. Door zijn passie voor auto’s en motoren kwam hij al snel uit op de opleiding tot rijinstructeur. Vervolgens heeft hij in mei 2012 de eenmanszaak Rijschool Uniek opgestart. Hij is nu een aantal jaren succesvol rijschoolhouder in Leiden en omgeving en heeft een financieel gezonde en winstgevende onderneming weten op te bouwen. Dit blijkt mede uit kwalificatie van Dun & Bradstreet die de onderneming kwalificeert met een Laag risico.
Nu is Jaouad toe aan de volgende uitdaging en gaat hij een nieuwe onderneming opstarten: Burger Freak. Het idee om deze onderneming op te starten is ontstaan in de Verenigde Staten waar hij een overheerlijke burger had geproefd. Hij kwam op het idee om deze burgers in Nederland aan te bieden en wel in zijn woonplaats Leiden zodat iedereen kan ervaren wat een echte, lekkere burger is. Jaouad heeft relevante werkervaring in de horeca opgedaan bij een Grieks restaurant. Gedurende een periode van 5 jaar heeft hij daar verschillende posities uitgeoefend. Van het bereiden en serveren van eten tot het bezorgen van maaltijden. Verder hebben de ouders van Jaouad een vis restaurant waar hij ervaring opdeed. Met de combinatie van zijn ervaring in het ondernemerschap (rijschool) en de werkervaring in de horeca heeft hij een duidelijk beeld hoe hij succesvol kan ondernemen in de horeca. Jaouad is zich bewust van het harde werken in de horeca. De kernkwaliteiten van Jaouad zijn bescheidenheid, behulpzaamheid, doorzettingsvermogen, ondernemend, realistisch en hij legt makkelijk contact met mensen. 
De exploitatie van de rijschool zal worden overgenomen door zijn partner. Zij gaat de rijschool runnen, waardoor Jaouad zijn focus 100% kan leggen op het opstarten van Burger Freak.

Onderneming

Burger Freak is een Take Away & Delivery concept en vult een marktbehoefte in: het bezorgen en afhalen van verse authentieke Amerikaanse burgers. Het onderscheidend vermogen van Burger Freak is de producten en werkwijze. Het vlees komt vers van de boer (niet ingevroren) naar de grillplaat, hierdoor zijn de burgers smaakvoller. Door een snelle bezorgservice kunnen de klanten binnen 30 minuten optimaal genieten van hun burger.

Doelgroep
De doelgroep van Burger Freak is breed: van studenten tot jonge gezinnen. Daarnaast eigenlijk iedereen die zin heeft in een goede verse burger. Uit het omgevingsonderzoek blijkt dat de vestiging van Burger Freak in het centrum van Leiden strategisch goed ligt. In een korte tijd kunnen klanten worden voorzien van overheerlijke verse burgers. Binnen een straal van 50 meter zetelt een grote studentenvereniging, een ROC school en een drukke winkelstraat. Voor leveranciers is de vestiging goed bereikbaar, zij kunnen voor de deur laden en lossen.

Concurrentie
In Leiden zijn vele horecagelegenheden. Op het gebied van burgers zijn de traditionele ketens aanwezig. Verder is er één vergelijkbare onderneming met een soortgelijk concept. Burger Freak acht zichzelf in staat om een sterkere positie dan deze concurrent te veroveren in verband met een goed bereikbare locatie en snelle bezorgtijden. Burger Freak onderscheidt zich door verse producten aan te bieden tegen een scherpe prijs.

Visie
De buitenkant van de vestiging wordt rustig, met een hippe maar toegankelijke uitstraling, zodat iedereen zich welkom voelt. Het interieur wordt een mix tussen hip en vintage, met gebruik van natuurlijke (gerecyclede) materialen. Hierbij moet gedacht worden aan steigerhout en andere vintage items die een tweede leven krijgen. Uit recent onderzoek blijkt dat de burger een blijver is. Daarnaast is buiten de deur eten en/of eten bestellen een gewoonte, waarvan de verwachting is dat dit ook zo blijft. De dagelijkse openingstijden zijn van 12:00 uur tot 22:00 uur. Hier is voor gekozen om te kunnen profiteren van de pauzes van de ROC school en lunchpauzes van de omliggende bedrijven. Door de gevarieerde menukaart en de keuze om een burger zelf samen te stellen, heeft Burger Freak voor ieder wat wils. De keuken zal tot de laatste minuut open zijn, zodat ook de laatste klanten bediend kunnen worden.

Prijs
De prijzen liggen op concurrerend niveau. Doordat met de vleesleverancier goede prijsafspraken zijn gemaakt, wordt er voldoende marge gerealiseerd. Vanaf € 8,99 kan er bij Burger Freak een burgermenu besteld worden.

Structuur
De onderneming wordt in een B.V.-constructie geëxploiteerd.


 

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Keuken en inventaris € 53.500,-
Huurdersinvesteringen € 10.000,-
Vervoersmiddelen € 11.000,-
Werkkapitaal € 58.500,-
Voorfinanciering btw € 17.000,-
Totale investeringsbehoefte  € 150.000,-
Eigen middelen € 15.000,-
Achtergestelde leningen € 25.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 110.000,-

Leenbedrag: € 110.000,-
Rente: 9%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteur is Burger Freak Nederland B.V.
  • De heer J. Allouch en zijn echtgenote mevrouw E. Allouch – Ben Dahhane geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling ter hoogte van € 110.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment voor circa 50% een materiële waarde.
  • De leningen (4 stuks) van particulieren ter hoogte van € 25.000,- worden achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Gedurende de looptijd van de lening via Collin vindt er geen aflossing plaats. De rente wordt wel betaald.
  • Er is een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op de levens van de ondernemer en zijn echtgenote ter hoogte van € 100.000,- gelijk aan de looptijd van de lening. De verzekering zal worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet kwalificeert Burger Freak Nederland B.V. met een Verhoogd risico, mede omdat het een startende onderneming betreft. 

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De score is mede gebaseerd op een ondernemingsplan met prognoses voor de jaren 2017 tot en met 2019. Deze is in samenspraak met de accountant is opgesteld. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Rentabiliteit
De omzet over 10 maanden in 2017 (startjaar) is naar verwachting € 248.000,- en is voorzichtig ingeschat. De verwachte genormaliseerde cashflow in 2017 komt uit op € 5.000,- met een verwacht netto cashflow tekort van € 13.000,- (Matig). Een risico beperkende maatregel op het cashflow tekort in 2017 is onder andere dat de ondernemer niet afhankelijk is van het inkomen uit de onderneming. Het inkomen uit de onderneming van mevrouw is namelijk voldoende om aan de privé verplichtingen te voldoen. Mocht de ondernemingsbeloning niet uitgekeerd worden is er sprake van een positieve exploitatie. Voor 2018 wordt een omzet verwacht van € 336.000,- met een verwacht netto cashflow overschot van € 14.000,- (Goed). Omdat de prognose voornamelijk is gebaseerd op toekomstgerichte informatie, waarvan de uitkomst kan afwijken, beoordelen wij de Rentabiliteit op Voldoende.

Solvabiliteit
Bij de start heeft de onderneming een solvabiliteit van 26% op een balanstotaal van € 150.000,- (Ruim voldoende). In het eerste jaar neemt het eigen vermogen volgens prognose af naar 14% op een balanstotaal van € 106.000,- (Matig). Per ultimo 2018 komt de solvabiliteit volgens de prognose uit op 36% op een balanstotaal van € 110.000,- (Ruim voldoende). Wij beoordelen de Solvabiliteit voorzichtigheidshalve op Voldoende.

Liquiditeit
De current ratio (vlottende activa/ vlottende passiva) per ultimo 2017 komt naar verwachting uit op 1,7 (Excellent). In 2018 en 2019 verbetert de liquiditeitspositie zich naar verwachting. Wij beoordelen de Liquiditeit voorzichtigheidshalve op Ruim voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Ruim voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Alle investeerders die € 1.000,- of meer investeren ontvangen een voucher voor een burgermenu voor 2 personen, zowel bij afhalen of bezorgen (in Leiden, gratis).

De voucher zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-12143 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-02-2017 om 12:16
investeerder-31708 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-02-2017 om 12:15
investeerder-16591 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-02-2017 om 12:14
investeerder-28193 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-02-2017 om 12:14
investeerder-3788 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
24-02-2017 om 12:13

Reacties

Investeerder – 16382
24-02-2017 12:31
Worden het eigen gemaakte frieten?

J Allouch
24-02-2017 12:41
Geachte Investeerder,

Bedankt voor u vraag. Onze frieten worden inderdaad verse eigen gemaakte frieten. Van de aardappel in de friteuse.

Ondernemer

Jaouad Allouch

Crowdfund Coach


Erwin Trapman