Misset Horeca 10-10-2017

Cas Jansen en compagnons starten nieuwe horecazaak met crowdfunding

Acteur Cas Jansen, Menno van Dorp en Elja Rengers, eigenaren van restaurant Venster 33 en biercafé Taproom, gaan een nieuw restaurant openen in de Amsterdamse Spuistraat: Miss Moneypenny.

 

Het wordt omschreven als een eigentijdse cocktailbar waar je mooie streetfood gerechten kunt eten. Cas Jansen:
‘Wij houden ervan om ons enthousiasme met iedereen te delen en daarom hebben we gekozen om onze nieuwe zaak Miss Moneypenny deels te gaan financieren door middel van crowdfunding.’ Via Collin Crowdfund gaan de ondernemers de lening aanvragen bij het publiek.

Streetfood en cocktails
Bij Miss Moneypenny kan je op verschillende manieren genieten. ‘Gewoon van een lekkere cocktail of een biertje aan de bar. Of juist iets uitgebreider, met vrienden cocktails drinken aan de lange hoge tafels, die vol komen te staan met lekkere streetfood gerechten. Maar je kan er ook goed voor gaan zitten. Je besteld het ene na het andere gerechtje met een goeie fles wijn tijdens een intiem diner in ons restaurant gedeelte. Uiteraard hebben we van alles, maar bij ons ligt de focus op twee elementen: streetfood en cocktails.’

Gasten
Cocktails worden aan de bar gemaakt door één van de gespecialiseerde cocktailshakers. ‘Je ziet letterlijk de verse
vruchten en mooiste dranken in de shakers gaan. Het maakproces is iets magisch en dat laten we graag zien. Want we zijn er trots op. We vragen gasten naar diens favorieten smaken. Aan de hand  daarvan wordt de cocktail bereid.’

Streetfood
Onder streetfood wordt een lokale specialiteit verstaan dat makkelijk te eten is. ‘Maar mooi bereid is en beter dan een doorsnee snack. Kleine gerechten die perfect aansluiten op het shared dining wat tegenwoordig zo graag wordt gedaan. Gerechten waar goed over nagedacht is.’ Loempia’s, roasted duck met kruiden of heerlijke spicy curry’s, maar ook Mexicaanse wraps. Daarmee kan je eindeloos variëren, van garlic shrimps tot pulled pork.