27576

Club Vibe

€ 262.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  |  Investeerders: 149  |  Reacties: 2
Reeds
geïnvesteerd
59%
108.000 nog te investeren
Verlopen
inschrijftijd
68%
10 dagen resterend
Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
credit score
Ruim voldoende

Samenvatting

Mark van Duijvenbode en Sven Vinkeles zijn al zeven jaar collega’s in horecagelegenheden in Noordwijk. De droom van beide heren is zelfstandig ondernemerschap in hun eigen woonplaats met een eigen club waar zij hun gevoel voor gastvrijheid en sfeer in een eigentijds concept kunnen neerzetten. 

Op 1 augustus 2017 opent Club Vibe haar deuren aan De Grent 24 in Noordwijk. Deze locatie biedt zowel een bar als dans mogelijkheid en de twee bovenliggende appartementen worden verhuurd. Men richt zich op jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. In de vijf omliggende gemeenten zijn dit meer dan 19.000 mensen van in totaal circa 142.000 inwoners. Club Vibe is op donderdag en zondag geopend van 19.00 tot 02.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 19:00 tot 04.00 uur.

Club Vibe wordt ingericht volgens een ‘avond en nacht´ concept, maar met behoud van het huislijke gevoel. De club wordt gekenmerkt door strakke plafonds en wand- en barafwerking met zowel een sierlijke uitstraling en strakke elementen, zoals gekleurde lichtelementen en decoratief plaatmateriaal. De plafonds krijgen een lichte kleur om een huiselijke sfeer te creëren. Bijzondere verlichtingselementen zetten de toon.

‘s Avonds is er een lichte, huiselijke sfeer. Natuurtinten in combinatie met decoratieve houten panelen en een paar frisse contrast kleuren in de vorm van ledverlichting zorgen voor een moderne uitstraling met hippe accenten. Op de achtergrond klinkt muziek, zoals Deephouse & Tropicalhouse. Later op de avond/nacht spelen muziek en verlichting een grotere rol en is er ruimte om gedanst te worden. In het weekend wordt dansmuziek gedraaid.

Financieringsbehoefte
Voor de verbouwing en opstart van Club Vibe is een totale investering van €397.000,- benodigd. Door de ondernemers wordt € 75.000,- ingebracht en daarnaast verstrekken familieleden € 60.000,- aan achtergestelde leningen. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 262.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8% per jaar gedurende de gehele looptijd.
 
Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert Club Vibe B.V. met een Verhoogd risico. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende. De debiteuren voor de financieringen zijn Club Vibe B.V., Mark van Duijvenbode Holding B.V. en Sven Vinkeles Holding B.V. Door de ondernemers wordt een kruislingse lineair dalende overlijdensrisicoverzekering afgesloten, welke gelijk loopt met het leenbedrag bij Collin. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Tevens worden de huidige en toekomstige voorraad en inventaris van Club Vibe B.V. verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Ook is er een niet-onttrekkingsverklaring tot en met een solvabiliteit van 40% overeengekomen op het niveau van Club Vibe B.V. De ondernemers geven ieder een persoonlijke borgstelling af van € 262.000,- die op dit moment van morele aard is. De door familie verstrekte leningen van in totaal groot € 60.000,- worden achtergesteld ten opzichte van de via Collin Crowdfund verstrekte financiering.

Leendoel

De gevraagde financiering zal worden gebruikt voor de verbouwing en opstart van Club Vibe in Noordwijk.

Ondernemer

Mark van Duijvenbode (1990) is ongehuwd en thuiswonend. Hij is Bouwkundig Ingenieur bij EnjoyBuilding Architectuur en Bouwmanagement B.V. in Den Haag. Tevens is hij sinds 2009 werkzaam voor Horeca-strandpaviljoen ’t Zeepaardje.

Mark is naast zijn studie en werk al sinds 2009 in de Noordwijkse horeca werkzaam. Sinds die tijd is er bij hem de sterke wens om een eigen horecaonderneming te beginnen. 

Uit de E-Scan Ondernemerstest blijkt dat Mark van Duijvenbode een manager is die structuur aanbrengt en zijn afspraken nakomt. Hij is ook een vakspecialist, dat wil zeggen dat hij alles van gastvrijheid weet en dat hij vaste klanten aan zich weet te binden. Hij heeft minder van de denkstijl 'verkoper' maar kan wel relaties opbouwen. 

Zijn sterke punten zijn doorzettingsvermogen, creativiteit, sociale oriëntatie en prestatiegerichtheid. Hij kan creëren, maar ook heel hard ergens voor werken en zich dingen ontzeggen om zijn plannen te realiseren. Hij moet in zijn dagelijks leven als ingenieur ook vaak kwaliteit en deadlines halen en die gedrevenheid is er ook voor Club Vibe. Hij woont nog thuis waar ook alles goed gesteund en gefaciliteerd wordt, zodat hij zich op zijn werk en Club Vibe kan concentreren.

Sven Vinkeles (1995) is ongehuwd en thuiswonend. Sven is van 2008 tot 2015 werkzaam geweest bij Horeca-strandpaviljoen de Zeemeeuw en sinds 2014 bij Horeca-strandpaviljoen ’t Zeepaardje.

Sven Vinkeles is naast zijn studie al sinds 2008 werkzaam in de Noordwijkse horeca. Ook hij heeft al jaren de wens een eigen horecaonderneming te beginnen.

Uit de E-Scan Ondernemerstest blijkt dat Sven Vinkeles een verkoper is. Het promoten en verkopen van hun concept gaat hem goed af. Hij is een echte horecakenner, weet waar de markt om vraagt en wat de marktontwikkelingen zijn. Hij heeft een groot netwerk in en rondom Noordwijk.

Zijn sterke punten zijn empathie, prestatiegerichtheid, doorzettingsvermogen en marktgerichtheid. Hij legt heel gemakkelijk contacten. Als er iets georganiseerd moet worden, dan is hij enorm gefocust zodat het een succes wordt. Zijn opleiding Sport en Bewegen heeft hem ook veel sociale vaardigheden bijgebracht, die hij goed kan toepassen in zijn werk.

Onderneming

Club Vibe is een kleinschalige club waar men zowel kan drinken als dansen. Elke dag is er live entertainment; er is een DJ en er hangen interactieve schermen waar de gasten zelf berichten en foto’s op kunnen plaatsen. Men schenkt hoogwaardige wijnen, speciale bieren, cocktails en gedistilleerde dranken. Men serveert geen eten. Het wordt een fijne omgeving door de mooie eigentijdse inrichting van wanden en vloeren en de mooie speciale verlichting, kortom: een plek waar je samenkomt om elkaar te ontmoeten en plezier maakt. 
 
De sfeer 
Spreekt de doelgroep tussen de 18 en 30 jaar aan, zien en gezien worden, elke week een nieuwe beleving, onderscheidend door goede wijnen, cocktails en speciale dranken. 

De naam
De naam Club Vibe is een korte en krachtig naam. Vibe staat voor een zinderende sfeer en geeft het gevoel van opwinding en energie.
 
De uitstraling 
Een eigentijdse club met de meest innovatieve materialen en verlichting. Modern door middel van interactieve schermen waar men zelf berichtjes en foto’s op kan plaatsen. Elke avond een live DJ en entertainment. Een mooi uitstraling als bar gedeelte en een heerlijke dansvloer. Het ziet er schoon en verzorgd uit. Een plek waar je graag wilt zijn.

Club Vibe wordt ingericht volgens een ‘avond en nacht´ concept, maar met behoud van het huislijke gevoel. De club wordt gekenmerkt door strakke plafonds en wand- en barafwerking met zowel een sierlijke uitstraling en strakke elementen, zoals gekleurde lichtelementen en decoratief plaatmateriaal. De plafonds krijgen een lichte kleur om een huislijke sfeer te creëren. Bijzondere verlichtingselementen zetten de toon. 

In een club is het gebruik van tv-schermen voor het kenbaar maken van aankomende events, openingstijden en acties een veelvuldig gebruik. In Club Vibe wordt dit concept net iets bijzonderder gemaakt door op de schermen foto’s, tweets en/of Facebook check-ins weer te geven van gasten waar een actie mee gewonnen kan worden. 

Zelfs na een bezoek aan het toilet moet de bezoeker denken: ‘Club Vibe’ is helemaal af. De stijl blijft consistent: modern maar warm, strak, tegelwerk, sauswerk in natuurtinten en ‘hufterproof’ apparatuur en sanitair. Er komen plafondspots op strategische plekken om bijzondere plekken in de inrichting te accentueren.

‘s Avonds is er een lichte, huislijke sfeer. Natuurtinten in combinatie met decoratieve houten panelen en een paar frisse contrast kleuren in de vorm van ledverlichting zorgen voor een moderne uitstraling met hippe accenten. Op de achtergrond klinkt muziek, zoals Deephouse & Tropicalhouse. Later op de avond/nacht spelen muziek en verlichting een grotere rol en is er ruimte om gedanst te worden. In het weekend wordt dansmuziek gedraaid.

De kaart 
Naast een zorgvuldige selectie van de basis bier- en wijnkaart zoals Heineken, Wieckse Rosé, Corona & Palm, Bacardi, Malibu en Vodka, wordt de kaart aangevuld met bieren en gedistilleerde dranken uit het hogere segment zoals Jopenbier, La Chouffe, Belvedere Vodka, Grey Goose Vodka, Famous Grouse Wiskey, Bols likeuren en Moët & Chandon Champagne die invulling geven aan de toenemende vraag van exclusievere (gedistilleerde) dranken.

Doelstellingen Club Vibe op korte termijn:

 • De doelgroep tussen de 18 en 30 jaar een aantrekkelijke uitgaansgelegenheid in de eigen omgeving bieden
 • Volledig nieuwe eigentijdse uitstraling met innovatieve duurzame materialen met sfeervolle verlichting en interactieve beeldschermen etcetera 
 • Elke dag entertainment met een live DJ of een event
 • Zowel een bar als dansgedeelte voor 250 gasten; dus niet te grootschalig
 • Goed aanbod van cocktails

Doelstellingen Club Vibe op lange termijn: 

 • Als het concept aanslaat meerdere clubs openen
 • Grootschaliger opzetten 

Structuur 

De ondernemingsvorm wordt een B.V. en is eigendom van van Duijvenbode Holding en Vinkeles Holding. De verdeling is 50% voor van Duijvenbode Holding en 50% voor Vinkeles Holding. Mark en Sven bezitten ieder 100% van de aandelen van hun holding.

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht 

Verbouwing* € 266.000,-
Inventaris* € 78.000,-
DJ-apparatuur, lichteffecten en geluidsinstallatie* € 30.000,-
Voorraad  € 17.000,-
Werkkapitaal  € 3.500,-
Openingskosten € 2.500,-
Totale investering € 397.000,-
Eigen inbreng € 75.000,-
Achtergestelde leningen familie € 60.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 262.000,-

* Deze investeringen zijn inclusief BTW. 

Leenbedrag: € 262.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn Club Vibe B.V., Mark van Duijvenbode Holding B.V. en Sven Vinkeles Holding B.V.
 • De heer Mark van Duijvenbode geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 262.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
 • De heer Sven Vinkeles geeft een persoonlijke borgstelling af voor € 262.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is er een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van Club Vibe B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit in Club Vibe B.V. 40% of lager is.
 • De huidige en toekomstige inventaris en voorraad van Club Vibe B.V worden verpand in eerste verband aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • Er wordt een kruislingse lineair dalende (gelijk aan de looptijd van de Collin lening) overlijdensrisicoverzekeringen afgesloten op de levens van Mark van Duijvenbode en Sven Vinkeles. De verzekering wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De leningen van familie van in totaal € 60.000,- worden achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Gedurende de looptijd van de lening zullen er geen aflossingen plaatsvinden op de achtergestelde leningen. Rentebetalingen mogen wel plaatsvinden.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet kwalificeert Club Vibe B.V. met een Verhoogd risico. Dit omdat het een startende onderneming betreft.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De score is gebaseerd op de door de ondernemers en hun adviseur (De Unieke Ondernemer) opgestelde prognoses over 2017, 2018 en 2019. De prognoses zijn opgesteld na een uitgebreid marktonderzoek met betrekking tot de levensvatbaarheid van Club Vibe B.V. De overall score komt uit op Ruim voldoende.

Rentabiliteit
De geprognosticeerde omzet over 2017 ( opening 1 augustus) is € 179.000,- met een netto cashflow (na aftrek van de rente en aflossingsverplichtingen) van € 31.000,- waarbij de aflossingsverplichtingen op € 15.000,- liggen. Het break-even-point qua omzet ligt voor 2017 op € 125.000,-. Voor 2018 wordt een omzet van € 483.000,- geprognosticeerd en een netto cashflow van € 50.000,- met een aflossingsverplichting van € 58.000.-. Voor 2018 ligt het break-even-point qua omzet op € 362.000,-. Oftewel de omzet mag 25% lager uitvallen van verwacht, voordat er verlies gemaakt wordt. Mocht dit omzetniveau in zicht komen, dan zijn de ondernemers bereid af te zien van hun managementvergoeding. Dit is mogelijk omdat ze allebei nog een inkomen uit een dienstbetrekking hebben, nog thuis wonen en daarmee geen vaste lasten hebben. We kunnen dan ook concluderen dat er een buffer is om tegenvallende omzetten op te vangen. Op basis van de prognose 2017 en 2018 komt de score voor de rentabiliteit voor 2017 uit op Excellent en voor 2018 op Goed. Omdat we te maken hebben met een startende onderneming hanteren wij voorzichtigheidshalve de score Ruim voldoende. 

Solvabiliteit
De solvabiliteit van de onderneming is voldoende. Eind 2017 wordt een solvabiliteit van 37% (€ 153.000,- op een balanstotaal van € 410.000,-) geprognosticeerd. Dit betekent een score Goed. In 2018 stijgt de solvabiliteit door naar 51% (€ 209.000,- op een balanstotaal van € 408.000,-). Dit geeft de score Excellent. 
Omdat we met een startende onderneming te maken hebben hanteren wij voorzichtigheidshalve de score Voldoende.

Liquiditeit
De geprognosticeerde liquiditeit van de onderneming is toereikend om te kunnen voldoen aan de kortlopende verplichtingen. De geprognosticeerde current ratio eind 2017 bedraagt 1,8 (kortlopend actief € 122.000,- en kortlopend passief € 68.000,-). Dit geeft een score Excellent. Voor 2018 wordt een current ratio geprognosticeerd van 2,4 (kortlopend actief € 179.000,- en kortlopend passief € 68.000,-) Ook dit geeft de score Excellent. Omdat we met een startende onderneming te maken hebben hanteren wij voor de liquiditeit voorzichtigheidshalve de score Ruim voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Ruim voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Bij een investering van € 1.000,- of meer kan men na de opening van Club Vibe een fles heerlijke champagne ophalen/drinken. Deze actie loopt tot eind 2017. De voucher zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-18805 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-07-2017 om 21:41
investeerder-3011 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-07-2017 om 17:12
investeerder-20029 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-07-2017 om 14:44
investeerder-1700 heeft € 2.500 geïnvesteerd.
23-07-2017 om 12:13
investeerder-12891 heeft € 500 geïnvesteerd.
23-07-2017 om 11:31

Reacties

Investeerder – 23649
04-07-2017 11:12
Hoe is het met de concurrentie?

M van Duijvenbode
04-07-2017 11:27
Beste investeerder,

Bedankt voor uw bericht.

Onze onderneming bevindt zich in het horecaconcentratiegebied van Noordwijk. Zoals deze term al doet vermoeden bevinden er naast onze onderneming nog een drietal directe concurrenten. Club Vibe onderscheidt zich middels een ander en eigentijds concept ten opzichte van deze concurrenten. Daarnaast bevinden zich aan het strand een aantal indirecte concurrenten in de vorm van strandtenten. Deze bieden een vergelijkbaar product voor een andere doelgroep.

Met vriendelijke groet,
Mark van Duijvenbode & Sven Vinkeles
Club Vibe

Ondernemer
Mark van Duijvenbode

Sven Vinkeles

Crowdfund Coach


Erwin Trapman