Collin Crowdfund opnieuw genomineerd voor een Cashcow Award!

Nominatie Cashcow Award

Collin Crowdfund is er trots op om ook dit jaar weer genomineerd te zijn voor de Cashcow Award. Een prachtige prijs, die wij in 2016 ook al mochten ontvangen uit handen van Jort Kelder en Eddy Schekman.

De prestigieuze Cashcow Award is een publieksprijs en uw stem is daardoor meer dan waardevol!

Bent u tevreden over onze diensten? Dan willen wij u namens alle medewerkers van Collin vragen om uw stem. Via de link kost u dat maximaal 1 minuut van uw tijd.

Wij danken u hartelijk voor de moeite!

Week van de Ondernemer Rotterdam

Op 27 september 2017 bezochten een kleine 900 ondernemers de uitverkochte Week van de Ondernemer 2017 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Collin Crowdfund was aanwezig als partner op het Financieren Plein. Mooi om veel ondernemers te spreken en te informeren over de mogelijkheden die crowdfunding kan bieden.

De volgende Week van de Ondernemer vindt plaats op 11 oktober in het Klokgebouw te Eindhoven. Er zijn nog kaarten beschikbaar via deze link.  Zien we u daar?

Crowdfund Coach uitgelicht: Wienhar Smedeman (regio: Noord-Holland Noord)

Wienhar (1959) heeft bijna 40 jaar bancaire ervaring in het zakelijk segment bij meerdere banken in Noord-Holland. De klantengroepen zijn divers geweest, zowel binnen het MKB, de Vrije Beroepen en de Agri-sector. Daarnaast is hij actief geweest in o.a. het Openbaar Bestuur (Waterschap, Gemeenteraad, Recreatieschappen etc.)

Per 1 januari jl. heeft Wienhar de kans gegrepen om de lang gekoesterde wens van zelfstandig ondernemen in vervulling te laten gaan. Na verschillende opdrachten van startups via mediation tot bijzonder beheer, werd hem duidelijk dat zijn hart toch echt ligt bij het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun zakelijke idealen.

Wienhar woont in Den Ilp en is getrouwd met Nella (Oncologie-Verpleegkundige). Samen hebben zij 2 uitwonende zoons en een nog thuiswonende dochter. Wienhar houdt o.a. van fietsen, watersport, actieve zomer-/wintervakantie en vooral actief motorrijden. (R1200gs)

Wienhar: “Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen, maar ben in de basis gewoon een “old-school bankier” in de goede zin van het woord. Ik verplaats mij graag volledig in de positie van de ondernemer en inventariseer op basis daarvan de werkelijke en meest passende behoefte en oplossing. Ik heb het bancaire landschap de laatste jaren, zowel intern als extern, flink zien veranderen. Elkaar persoonlijk kennen werd meer een virtuele relatie op afstand. Het product Crowdfinance is mij op het lijf geschreven. Met name de toegevoegde waarde van publiciteit en ambassadeurschap spreekt mij aan, naast uiteraard de perfecte manier om stand-alone, of juist samen met de bank, een passende financiering voor de ondernemer te regelen. Bij de manier waarop Collin samen vraag en aanbod weet te matchen voel ik mij bijzonder thuis!”

Voor de contactgegevens van Wienhar klikt u hier.

Even voorstellen: Stef Kolen (medewerker Servicedesk)

Stef (1994) woont in Udenhout en studeert momenteel aan de universiteit van Tilburg en volgt de opleiding master Finance. Stef combineert zijn studie met een baan bij Collin zodat hij de theorie in praktijk kan brengen. Stef heeft zijn bachelor Economie & Bedrijfseconomie afgerond welke hij gecombineerd heeft met een functie bij de Rabobank. In zijn vrije tijd is Stef graag bezig met sporten en drinkt hij graag een biertje met vrienden.

Stef: ”Crowdfunding zorgt ervoor dat investeerders een hoger rendement kunnen behalen terwijl het MKB de kans krijgt om hun bedrijf te laten groeien. Investeerders kunnen zelf kiezen waarin zij investeren. Deze directe en transparante manier van investeren spreekt mij erg aan. Ik kijk er naar uit om hieraan mijn steentje bij te kunnen dragen.”

Inspiratiesessie Connected Crowdfund Adviseurs in Amsterdam

Inmiddels hebben tientallen Connected Crowdfund Adviseurs zich aangesloten bij Collin Crowdfund. Connected Crowdfund Adviseurs (CCA’s) zijn professionals die veelal actief zijn in de (financiële-) zakelijke dienstverlening.

CCA’s kunnen werkzaam zijn voor bijvoorbeeld een accountantskantoor, subsidiebureau of als assurantietussenpersoon. Het zijn personen die betrokken zijn bij bedrijfskundige adviesbureaus, als fiscaal specialist actief zijn, of als zelfstandig kredietadviseur klanten bedienen.

14 september jl. organiseerde Collin een inspiratiebijeenkomst voor de regio Amsterdam in Het Amsterdamse Proeflokaal. In de loop van dit jaar worden er op meer plaatsen in Nederland CCA bijeenkomsten georganiseerd.

Bent u een financieel professional en wilt u meer weten over de Connected Crowdfund Adviseur of over de volgende CCA inspiratiesessie? Klik dan op deze link.

Hoe komt een pitch tot stand?

Voor iedere lening die op ons platform wordt gepubliceerd wordt een pitch tekst geschreven. Bij het schrijven van de tekst komt veel kijken.

Iedere pitch heeft dezelfde structuuropbouw. Allereerst wordt er in de samenvatting een beknopte versie van de volledige pitch gegeven. Daarna wordt het leendoel beschreven waarvoor de crowdfund campagne gebruikt zal worden. De ondernemers beschrijven vervolgens hun onderneming: de historie, doelgroep, concurrentiepositie, onderscheidend vermogen en meer. Daarnaast wordt de ervaring als ondernemer onder de loep genomen. De financieringsbehoefte wordt uiteengezet en de overige financieringen die de onderneming heeft worden tevens beschreven. Uiteindelijk accordeert de ondernemer altijd de pitch tekst.

De Collin Credit Score en de toelichting daarop worden altijd door een Collin deskundige geschreven. De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit.

Beeldmateriaal is belangrijk bij pitches: zo plaatsen wij vaak foto’s van de ondernemers en bieden wij – in samenwerking met videopartners – een videopitch aan. Zo krijgen onze investeerders een goed beeld van ‘de tent en de vent’ c.q. ‘de vrouw en het gebouw’.

Ondernemers in het nieuws

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Sell View: in 2 minuten een goed bezoekverslag
(Emerce, 4 september 2017)

Harderwijk – Sell View is een nieuwe en handige app speciaal voor accountmanagers en management. Veel bedrijven zijn afhankelijk van verkoopinformatie voor het aansturen van de onderneming. De financiering voor de ontwikkeling van de app is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund. Lees verder.

Nieuwe eigenaar voor Pirtek Rotterdam-Zuid
(Aandrijftechniek, 6 september 2017)

Ondernemer Marc Stubenitsky is vanaf september 2017 de nieuwe eigenaar van Pirtek Rotterdam-Zuid. Pirtek is een serviceorganisatie voor het vervangen van hydrauliekslangen en -leidingen en richt zich op diverse sectoren zoals de industrie, bouw, transport en afval. Het bedrijf is een internationale franchiseformule met wereldwijd 327 vestigingen waarvan 15 in Nederland. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 12 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

ONO Fusion € 150.000,- 8,0% 60 maanden
Fidato Dairy Farms € 70.000,- 8,0% 72 maanden
Johnny’s Burger Alphen aan den Rijn € 95.000,- 7,5% 48 maanden
Morning € 75.000,- 8,5% 48 maanden
Espressobar Hugo Oosterhout € 105.000,- 8,0% 42 maanden
MCS Jager € 310.000,- 8,0% 84 maanden
Johnny’s Burger Tilburg € 140.000,- 8,0% 60 maanden
Haneman Biofruit € 215.000,- 8,0% 60 maanden
ValueBlue € 400.000,- 8,0% 48 maanden
Beef
Steak Club
€ 270.000,- 7,0% 48 maanden
Dutch &
Dutch
€ 130.000,- 8,0% 60 maanden
Out of The Box Marketing € 100.000,- 9,0% 36 maanden
Totaal € 2.060.000,-