Collin Crowdfund sluit partnership met Koninklijke Metaalunie

Collin Crowdfund werkt sinds deze maand samen met Koninklijke Metaalunie om ondernemingen in de metaalindustrie toegang te bieden tot alternatieve financieringsvormen. Vanaf heden is er een exclusief voordeel voor de bijna 14.000 leden van de Metaalunie. Collin Crowdfund is verheugd met dit partnership en verwacht via deze weg meer ondernemingen in de metaalindustrie te kunnen ondersteunen bij hun groeiambities!

Zie hier tevens een publicatie inzake deze samenwerking.

Collin Crowdfund is genomineerd voor de FinTech Award 2017

Na het recent winnen van de Gouden Stier (vakjury) èn de Cash Cow Award (publieksprijs) is Collin opnieuw genomineerd voor een prijs, dit maal voor de Dutch FinTech Award. Help ons te winnen door het stemmen op Collin Crowdfund op http://www.fintech.nl/. Stemmen kan tot en met 1 april 2017.

Bij het bevestigen van uw stem kan het voorkomen dat de bevestigingsmail in de spam-box terecht komt.

Alvast bedankt!

Collin stapt over op digitale ondertekening

Een online platform suggereert dat er geen papierstromen meer aan te pas komen. Voor de contractuele afhandeling van leningaanvragen was dat echter nog niet het geval. Per 6 maart jl. is ook deze laatste papierstroom vervangen door een elektronisch alternatief, t.w. de digitale ondertekening van aktes. De digitale handtekening bestaat al enige tijd en is internationaal juridisch geaccepteerd als juridisch rechtsgeldige handtekening. Voor Collin was het echter van belang dat er een voldoende betrouwbare methode beschikbaar was om de ondertekenaar tijdens het ondertekenproces met maximale betrouwbaarheid persoonlijk te kunnen identificeren. Kort geleden kwam iDIN beschikbaar en dat was voor Collin het moment om de implementatie te gaan uitvoeren.

iDIN is een nieuwe dienst van de banken, waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. iDIN werkt hetzelfde als iDEAL, alleen wordt er geen financiële transactie gedaan. De gebruiker geeft met iDIN toestemming aan zijn bank om de NAW gegevens en zijn of haar geboortedatum door te geven aan Collin.

Collin werkt in dit proces nauw samen met Evidos (Evidence in Online Services), martkleider in Nederland op dit gebied en tevens het bedrijf dat de banken heeft ondersteund bij de ontwikkeling en implementatie van iDIN.
Hiermee heeft Collin weer een mooie innovatieve stap gezet in het continu verbeteren van haar processen.

Collin in het nieuws! 

”Vergeet je ‘inner crowd’ niet”
(Het grote Crowdfunding boek van Douw en Koren, 19 januari 2017)

Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund over lening-crowdfunding. Heeft u al een exemplaar? Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over recent gefinancierde projecten via Collin.

Rabobank en Collin Crowdfund financieren samen nieuwe stal
(Business in Barneveld, 14-2-2017)
Barneveld/Overberg – Ambitie kan je ondernemer Dirk Boot uit Overberg niet ontzeggen. Al een paar maanden na de start van zijn bedrijf klopte de jonge agrariër opnieuw bij Rabobank Gelderse Vallei aan. Of hij financiering kon krijgen voor een nieuwe lammerenstal. Lees verder.

Internationaal ingenieursbureau haalt € 800.000,- op voor verder groei
(Automatie MPA, 22-2-2017)
Breda – Van een besturingssysteem voor de Erasmusbrug tot hoogspanningstechniek voor netbeheerders en het ontwerp van hoogwaardige machines voor producenten in de auto-industrie. Internationaal ingenieursbureau ImProvia uit Breda maakt momenteel een snelle groei door en wil haar activiteiten in infrastructuur, (maak)industrie, hightech en energie verder ontwikkelen. Om die groei te ondersteunen heeft het bedrijf, naast reguliere financiering via de bank, gebruikgemaakt van crowdfinance. En met succes. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 6 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Vitality Beauty & Healthy Lifestyle € 85.000,- 7,5% 60 maanden
Johnny’s Burger Zwijndrecht € 107.500,- 8,0% 48 maanden
Tuned Imports € 400.000,- 7,0% 60 maanden
Burger Freak € 110.000,- 9,0% 60 maanden
Hotel Restaurant Waanders € 60.000,- 7,0% 36 maanden
H.J. Brothers € 100.000,- 7,0% 60 maanden
Totaal € 862.500,-