Persbericht Collin Crowdfund – 19-12-2018

Marktleider in crowdfunding krijgt steeds meer omvangrijke financieringsaanvragen

Collin Crowdfund vergroot fundingcapaciteit voor grotere financieringsaanvragen

Oisterwijk, 20 december 2018 – Meer capaciteit om in te spelen op de structurele toename van omvangrijke financieringsaanvragen. Met dat doel voor ogen is Collin Crowdfund, marktleider in crowdfinance voor het Nederlandse MKB, een samenwerking aangegaan met een grote internationale beleggingsmaatschappij. De institutionele belegger die al samenwerkt met meerdere crowdfundplatforms door heel Europa, stelt Collin in staat om ondernemers meer zekerheid en comfort te bieden door in grotere financieringsaanvragen voor een beperkt, maar vast percentage mee te investeren.

Sinds haar oprichting medio 2014 is Collin Crowdfund uitgegroeid tot een van de grootste crowdfundplatformen in Nederland voor het MKB. Wekelijks gaan er bij Collin zo’n 4 leningaanvragen live, gezamenlijk goed voor zo’n € 1 miljoen. De afgelopen jaren is het aantal financieringsaanvragen met een omvang van € 750.000,- of meer, fors toegenomen: van drie in 2016, naar zes in 2017, naar 12 in 2018. Collin verwacht dat dit type financieringen in de toekomst verder toeneemt: in 2019 verwacht het platform zo’n twintig grote cases te publiceren, waarvan drie in januari met een gezamenlijke waarde van zo’n € 5 miljoen. De aanvragen zijn vooral afkomstig vanuit het vastgoed maar functioneren ook als groeifinanciering. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur Collin Crowdfund: “Crowdfinance vormt een steeds belangrijker financieringskanaal voor het MKB. Het feit dat de aanvragen steeds groter worden, is een belangrijke bevestiging van het vertrouwen van ondernemers en investeerders in deze financieringsvorm.”

Fundingcapaciteit
Dankzij de ruim 16.000 investeerders aangesloten bij Collin wordt 99,5% van de geplaatste leningen vaak al in enkele uren volgeschreven. Dat is een van de redenen waarom er lang is onderhandeld met de institutionele belegger over de precieze invulling van de overeenkomst, aldus Jeroen ter Huurne: “In de basis hebben wij dankzij het grote aantal loyale Collin investeerders geen gebrek aan fundingcapaciteit. Daarom hebben wij ingezet op enkel deelname bij grotere leningaanvragen en bovendien voor een beperkt percentage. Bij dat soort aanvragen vormt een vaste ‘basisinvestering’ een welkome extra zekerheid voor de ondernemer. Zo blijven niet alleen de investeringskansen voor onze investeerders optimaal, we verwachten bovendien dat de ontstane extra fundingcapaciteit meer en vooral grotere leningaanvragen uit de markt zal opleveren.”

Intensief audit proces
Na een zorgvuldige analyse van de crowdfinance markt en een intensief audit proces, verkoos het bedrijf Collin tot partner voor de Nederlandse markt. De Collin-leningaanvragen worden bij de belegger ondergebracht in een apart fonds, dat via diverse Europese crowdfundplatforms al vele duizenden ondernemingen financierde.

Heeft u interesse?

Vragen over lenen?

E-mail
lenen@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 130 0789

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 - 17.00 uur.

Lenen bij Collin

  • Ruim 99% succesvol gefund
  • Hulp Crowdfund Coach
  • Korte doorlooptijd
  • Creëer ambassadeurs
  • Marketing power

Ervaringen van ondernemers

Fortune Coffee uitbreiding team

Benieuwd naar ervaringen vanuit leningnemers? Lees hier hun verhalen.