Collin crowdfund was jarig!

Collin Crowdfund was jarig! 

Het vijfjarig bestaan is 15 juni gevierd met een gezellige BBQ. Dit in aanwezigheid van alle medewerkers en hun partners in de nabijheid van het ’tuinkantoor’. Hier werden de eerste stappen van Collin in 2014 gezet. Leuk om even terug te kijken, maar het vizier is natuurlijk vooral gericht op de toekomst!
Onze missie is en blijft ‘ondernemers ruimte bieden via serieuze investeerders’.

Openstaande investeringskansen

Sempro Technologies

Het winstgevende Sempro Technologies uit Nijmegen wil haar exponentiële groei financieren. Deels met factoring (specifieke debiteurenfinanciering) en deels met crowdfunding (€ 1.000.000,-) ondersteund door borgstellingen en hypothecaire inschrijvingen voor de Collin investeerders. Sempro Technologies is actief in de semiconductorindustrie en heeft een enorme technische voorsprong. Sempro Technologies heeft als doel om in 2025 een wereldwijde top 10 speler te zijn in de sterk groeiende sectoren automotive, sensors, medical en energy. Sempro Technologies heeft bedrijven als Apple, NXP en Tesla als eindklant.

€ 700.000   7,5%   48 maanden   Collin Credit Score: Ruim voldoende

KS Vastgoed

KS Vastgoed koopt een volgend pand waar al huurders inzitten en is gelegen in het gebied “De Groene Loper” te Maastricht dat bekend staat als een A-locatie. Er wordt een eerste hypothecaire inschrijving van € 670.000,- op het woonhuis en bedrijfsmatig onroerend goed aan de Scharnerweg 137 te Maastricht gevestigd, met een getaxeerde marktwaarde van € 900.000,-. Daarnaast wordt er voor drie jaar een eerste hypothecaire inschrijving van € 170.000,- op het woonhuis en bedrijfsmatig onroerend goed aan de Scharnerweg 81 te Maastricht gevestigd, met een getaxeerde waarde van € 325.000,-.

€ 670.000   6,0%   60 maanden   Collin Credit Score: Goed

Forlease B.V. h/o Bedrent

Het ervaren ondernemersechtpaar Wijnen biedt met Bedrent een full-service lease slaapoplossing tegen een betaalbare maandelijkse vergoeding. Hiermee speelt Bedrent in op het veranderde consumentengedrag, waarbij betalen voor gebruik in plaats van bezit steeds populairder wordt.
Met de lening is de onderneming in staat om aan de vraag van de consument te voldoen door inkoop van boxspringbedden, die vervolgens worden verhuurd. De ondernemers geven een momenteel materiële persoonlijke borg af van € 125.000,-.

€ 250.000   8,0%   60 maanden   Collin Credit Score: Voldoende

Crowdfunding in het nieuws

Alternatieve financieringsvormen voor het MKB blijven groeien
(Rabobank, 7 juni 2019)

Alternatieve financieringsvormen zijn het afgelopen jaar in omvang toegenomen. Daarvan zijn crowdfunding en Qredits de snelst groeiende alternatieve financieringsvormen

Lees hier het volledige artikel.

Onderzoek non-bancaire financiering 2018
(Stichting MKB Financiering, 13 juni 2019)

Non-bancaire financiering is in Nederland de afgelopen jaren sterk gegroeid en is nu de experimentele fase voorbij. Stichting MKB Financiering heeft een onderzoek gedaan naar de omvang van de non-bancaire financiering in Nederland. De sector heeft nu een serieuze positie in de mkb financieringsmarkt ingenomen. Met ruim €1 miljard aan verstrekte financieringen via crowdfunding, direct lening, kredietunies en non-bancaire aanbieders van factoring en lease zijn in 2018 minimaal 22.620 mkb bedrijven aan financiering gekomen.

Lees hier het volledige artikel.

Collin in het nieuws

Wat in de krant staat is waar! Is dat zo? Nee en ja.
(Blog Jeroen ter Huurne (CEO), 13 juni 2019)

Recent werd ons bedrijf – waar ik trots op ben – genoemd in het dagblad Trouw. De kop van het artikel was helder: “Tientallen ondernemers failliet na lening bij ‘innovatieve’ crowdfunders. Ze noemen zich – heel modern – crowdfunders. Het zijn ouderwetse kredietverstrekkers, die van ondernemers woekerrentes vragen van 15 tot 20 procent, en dat zonder toezicht van de AFM.”
Hoewel in het artikel met name een ander platform wordt besproken, wordt ook Collin Crowdfund genoemd in het vervolg van het stuk.
Lees bijgaand mijn blog waarin ik een reactie geef op het betreffende artikel uit het dagblad Trouw.

Collin in het nieuws

Even voorstellen: Maikel Bosschaart

Crowdfund Regisseur / Crowdfund Coach

Maikel (1993) is na zijn opleiding Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam, twee jaar gedetacheerd geweest in de bancaire sector. Gedurende deze periode is hij actief geweest binnen de hypotheek en CDD afdeling bij een grootbank. Daaropvolgend heeft hij samen met zijn vriendin 15 maanden door Azië en Australië gereisd om zich vervolgens bij Collin verder te ontwikkelen als professional op het gebied van crowdfunding. Naast het werk besteedt Maikel zijn tijd met zelf sporten, volgt hij het voetbal op de voet en brengt hij zoveel mogelijk tijd door met familie en vrienden.

Maikel: “Door met crowdfunding een wat creatiever licht te laten schijnen op de manieren van financiering is het voor ondernemers mogelijk om passende financiering te krijgen door middel van crowdfunding. Met Collin Crowdfund maken wij de dromen en ambities van ondernemers waar door financieringsmaatwerk, welke voor zowel ondernemers als investeerders aantrekkelijk is. Op deze manier creëren we een klassieke win-win situatie in een modern jasje.

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een aantal ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing.
De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

Conpak 105.000 6,5% 60 maanden
Compleet Zorg Achterhoek 60.000 9,0% 24 maanden
Climax Car Cleaning 80.000 9,5% 60 maanden
De Laat Groep Administraties 50.000 6,0% 40 maanden
Hypotheekcentrum Stadskanaal 75.000 6,0% 48 maanden
Premie Bespaarcoach 300.000 7,0% 60 maanden
ABC Concept 430.000 7,0% 60 maanden
Dytter 200.000 8,0% 60 maanden
Totaal 1.300.000    

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille