Investeerders.nl 10-11-2017

Collin Crowdfund weer verkozen tot beste crowdfundingplatform

Collin Crowdfund is voor het tweede jaar op verkozen als beste crowdfundingplatform van Nederland. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de Gouden Stier Awards. De vakjury roemt Collin Crowdfund om het feit dat de consument er goed wordt voorgelicht.

De Gouden Stier Awards zijn een Nederlandse prijs bedoeld voor de beleggerswereld. Sinds 2007 wordt die uitgereikt en ook vorig jaar won Collin Crowdfund een award als beste crowdfundingplatform van Nederland. Voor deze prijs keek de vakjury aandachtig naar hoe de genomineerde platforms omgaan met transparantie en duidelijke uitleg over de risico’s van crowdfunding. Ook de manier waarom de investeringen worden gepresenteerd was voor de jury belangrijk. “Hoe goed wordt het ondernemingsplan omschreven? En hoe zit het met de
achtergrond van de onderneming en de financiële gegevens?”

De vakjury keek daarnaast ook naar het aantal succesvolle financieringen, het aantal actieve investeerders op een platform, het totaal geïnvesteerde vermogen en de doorlooptijd tot financiering. Al deze punten bij elkaar leverde een score op en de vijf crowdfunding-platforms in Nederland met de hoogste score waren uiteindelijk genomineerd voor de Gouden Stier. Dit jaar waren de genomineerden: Collin Crowdfund, DuurzaamInvesteren, Geldvoorelkaar, Kapitaal Op Maat en Symbid.

Nek-aan-nek-race met Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund won de prijs dus, voor het tweede jaar op rij. In het juryrapport staat het volgende over deze beslissing te lezen: “De vakjury roemt Collin Crowdfund om het feit dat de consument er goed wordt voorgelicht. De website van Collin Crowdfund duidelijk, prettig en overzichtelijk voor de consument. Hoewel het dit jaar een nek-aan-nek-race was met Geldvoorelkaar, kiest de vakjury Collin Crowdfund vanwege de transparantie en professionele en goede communicatie.”