Fundwijzer 23-11-2017

Collin Crowdfund wint opnieuw de Gouden Stier en de Cashcow Award

Cashcow Award
“Kwaliteit als universeel uitgangspunt bij alles wat wij doen”. Dat is volgens commercieel directeur Jan-Willem Onink de basis van de winst van de Cashcow Award. Plaats van handeling is de drukbezochte Beleggersfair 2017 in de historische Beurs van Berlage. Het beleggerspubliek heeft in de aanloop naar dit evenement gesproken. Collin Crowdfund is volgens dit publiek ook in 2016 het beste Crowdfundingplatform van Nederland.

Gevraagd door dagvoorzitter Diana Matroos licht Onink verder toe: “crowdfunding is nog relatief nieuw in Nederland. Collin heeft inmiddels zo’n 13.000 aangesloten investeerders die het MKB financieren met lineaire leningen met een inleg van gemiddeld 1.250 euro”. Onink gaf verder aan dat er inmiddels honderden bedrijven via Collin Crowdfund van financiering zijn voorzien. “Veelal een mooie aanvulling op bijvoorbeeld bancaire financiering”.

Gouden Stier 
Een week eerder was de Posthoornkerk in Amsterdam de plaats waar de Gouden Stier uitgereikt werd. Een van de meest prestigieuze beleggingsprijzen, waar de winnaars worden vastgesteld door een onafhankelijke jury die daarmee een kwaliteitskenmerk koppelen aan de diensten die de winnaars aanbieden.

Algemeen directeur Jeroen ter Huurne nam de prijs in ontvangst uit handen van Janneke Willemsen. De trotse directeur geeft aan waarom het winnen van deze prijs – voor de tweede keer op rij – zo belangrijk is voor zijn bedrijf: “De Gouden Stier is een zeer gewild keurmerk voor aanbieders van beleggersdiensten. Dit is een geweldige stimulans voor alle medewerkers van ons bedrijf om het Nederlandse MKB nog meer te ondersteunen met financiering via de crowd met altijd in het achterhoofd het uitgangspunt dat we een ‘verantwoorde investering’ willen aanbieden aan onze investeerders”.

Ter Huurne vervolgt: “het is mooi om vast te stellen dat het opnieuw winnen van De Gouden Stier ook een stimulans teweeg brengt bij onze businesspartners. Wij werken intensief samen met banken, adviesorganisaties en brancheorganisatie die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het MKB, mede door passende financiering te arrangeren. Het feit dat een onafhankelijke jury ons platform dan wederom beoordeelt als de beste, is een fantastische duw in de rug voor al deze partijen!”.

Collin Crowdfund werd in het juryrapport vooral geroemd om haar heldere communicatie en transparante informatievoorziening.