Collin Crowdfund wint voor het tweede jaar op rij de Gouden Stier

Voor de elfde keer zijn donderdagavond 9 november de Gouden Stieren uitgereikt. Tijdens deze feestelijke avond in de Amsterdamse Posthoornkerk werden prijzen uitgereikt aan bedrijven, producten en personen die zich onderscheiden in hun beleid, communicatie, productaanbod of dienstverlening voor particuliere beleggers.

Er werden dit jaar in elf categorieën prijzen uitgereikt. Voor acht van de elf categorieën bepaalde de vakjury wie er met het felbegeerde beeldje naar huis mocht.

De vakjury bestond dit jaar uit Marcel Tak (beleggingsproductenspecialist), Stephan Freelink (beleggingsmatch), Pascal Spelier (Finno), Philip de Koeijer (AF Advisors) en Pieter Kort (IEX Media).

Beste crowdfundingplatform
Na het winnen van de Gouden Stier voor beste crowdfundingplatform in 2016, is Collin ook dit jaar door de vakjury verkozen als winnaar. In de beoordeling van crowdfundingplatforms speelden onder andere transparantie en duidelijke uitleg over de risico’s een belangrijke rol. Daarnaast speelde de manier van presenteren van de investeringen een belangrijke rol. Hoe goed wordt het ondernemingsplan omschreven? En hoe zit het met de achtergrond van de onderneming en de financiële gegevens? Verder is onder andere gekeken naar het aantal succesvolle financieringen, het aantal investeerders dat actief is via het platform, het totaal geïnvesteerde vermogen en de doorlooptijd tot financiering.

De vakjury roemt Collin Crowdfund om het feit dat de consument er goed wordt voorgelicht. Zo vindt de vakjury de website van Collin Crowdfund duidelijk, prettig en overzichtelijk voor de consument.