Collin Direct 3 jaar later: kenmerkend onderdeel van Collin

Alweer 3 jaar geleden introduceerden wij onze eerste Collin Direct aanvraag. Anema Stables, een fokbedrijf voor rijpaarden (springen en dressuur). Er werd destijds binnen 4 uur via 98 investeerders € 60.000,- opgehaald. Nu ruim 3 jaar later en 352 leningen verder is Collin Direct uitgegroeid tot een kenmerkend onderdeel van onze organisatie.

Wat doet Collin Direct?

Mijn naam is Marijke Panis, Crowdfund Coach bij Collin binnen het team Direct. Ik ben in juni 2019 gestart bij de Servicedesk en heb na een half jaar de overstap naar team Direct gemaakt. De afgelopen jaren heb ik Collin, maar vooral ook Collin Direct zien uitgroeien tot een serieuze speler binnen de financieringssector. Collin Direct is in juni 2019 in het leven geroepen om vooral ook de ‘kleinere’ en minder complexe ondernemingen van een passende financiering te voorzien. Destijds nog voor bedragen tot en met € 100.000,- en alleen voor bestaande ondernemingen. Inmiddels is dat maximale leenbedrag opgehoogd naar € 250.000,- en kunnen ook startende ondernemers bij ons terecht. Daarbij bieden wij ook de ‘kleinere’ investeerder meer mogelijkheden, omdat zij al vanaf € 100,- kunnen investeren. Dit in tegenstelling tot de minimale inleg van € 500,- bij onze investeringskansen boven de € 250.000,-.

Bij Collin Direct proberen wij de bakker in de straat, de tandarts op de hoek of de lokale horecagelegenheid van passende financiering te voorzien. Met inmiddels 352 gefinancierde bedrijven is de kans groot dat één van deze bedrijven bij u in de buurt gevestigd is.  

De start van Collin Direct met Anema Stables

Anema Stables was de allereerste onderneming die bij Collin Direct aanklopte voor een financiering. Inmiddels heeft de onderneming in totaal drie actieve leningen lopen bij Collin. Uit dit voorbeeld blijkt het vertrouwen vanuit de ondernemer in Collin en het vertrouwen vanuit de investeerders in de ondernemer.

Bij Collin voelde ik mij direct op mijn gemak en merkte ik dat ze goed meedenken in wat je als ondernemer wilt en voor ogen hebt. Ik houd van korte lijnen en snel duidelijkheid. Dat vind je hier allemaal!

Douwe Anema

Anema Stables

Toekomst van Collin Direct

Bij Collin Direct merken we dat we vanuit diverse kanalen steeds vaker gevonden worden. We ontvangen dagelijks nieuwe financieringsaanvragen. Uiteindelijk is het ons doel om elke dag één of meerdere Collin Direct investeringskansen op de website te plaatsen. Voor onze investeerders is dit een mooie kans om dagelijks mee te kunnen investeren. Daarnaast dragen we een warm hart toe aan alle MKB-ondernemers die hun dromen willen waarmaken. Wij streven ernaar om op een verantwoorde manier met een passend financieringsvoorstel te komen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u bijvoorbeeld plannen om een nieuwe machine of vastgoed aan te kopen, of wilt u het terras uitbreiden om zo in de zomer meer gasten te kunnen ontvangen? Wellicht zit u nog in een oriënterende fase en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Dan nodigen wij u uit om telefonisch (085 130 6984) of per mail contact op te nemen met team Direct.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille

Marijke Panis

Marijke Panis is Crowdfund Coach bij Collin Crowdfund, marktleider in de Nederlandse crowdfundbranche.