Collin draait ‘gewoon’ door

Corona

Nog steeds houdt het coronavirus de wereld in zijn greep. Ook binnen Collin worden wij er dagelijks mee geconfronteerd. Afgelopen weken is er door Collin veel geschakeld met ondernemers en investeerders om deze lastig te bevatten situatie om te vormen naar een voor iedereen werkbare situatie. In deze nieuwsbrief leest u meer over de gevolgen van het coronavirus en de invloed daarvan op investeerders, leningnemers en Collin.

Collin draait 'gewoon' door
 

Still open for business

Afgelopen vrijdag werd er zoals gewoonlijk een Crowdfunding Top 40 gepresenteerd. Met trots kunnen wij melden dat wij drie keer terug te vinden zijn in de top 5 (plaats 2, 3 en 4). Naast dat we binnen Collin druk bezig zijn om onze bestaande leningnemers een helpende hand te bieden in deze crisistijd, kijken we ook wat we voor nieuwe leningnemers kunnen betekenen. 

Aanvragen worden nog steeds dagelijks in behandeling genomen door een van onze Crowdfund Coaches. Er wordt uiteraard bij iedere aanvraag gekeken naar de invloed van het coronavirus op de bedrijfsactiviteiten. Verder wordt het reguliere traject doorlopen zoals bij iedere aanvraag. 

Mocht u zelf nog op zoek zijn naar een financiering voor uw onderneming, schroom dan niet om contact op te nemen. De aanvraag kan via onze website ingediend worden, of via een mail naar lenen@collincrowdfund.nl 
 

Het belang van onze investeerders

Zoals hierboven is toegelicht zullen wij aanvragen in behandeling blijven nemen en na een positieve beoordeling plaatsen op de website.

Vervolgens is het aan onze investeerders om in de financieringsbehoefte van de ondernemer(s) te voorzien. Onze investeerders zijn de laatste (en ook belangrijkste) schakel in het totale aanvraagproces.

Collin gaat gewoon door met het plaatsen van nieuwe investeringskansen. We zijn blij met het blijvende vertrouwen van onze investeerders, die ook de aanvragen van afgelopen weeek succesvol hebben gefund.

Meer dan geld alleen

Misschien was het al opgevallen, maar sinds enkele weken maakt Collin gebruik van een nieuwe slogan. Deze slogan is, evenals onze oorspronkelijke pay-off  'Comfortabel investeren' terug te vinden op de website, maar ook bijvoorbeeld in de digitale handtekening van de medewerkers. De slogan luidt: 'Meer dan geld alleen'. 

Hoe toepasselijk is de slogan in deze tijd. Zo hebben onze investeerders afgelopen tijd duidelijk laten blijken dat er 'meer is dan geld alleen' door massaal in te stemmen met het voorstel tot opschorting van aflossingen. 

Een geweldig gebaar van onze investeerders.

Investeerdersbericht over latere doorbetaling

Met het Corona team wordt inmiddels hard gewerkt om de verzoeken van opschorting van aflossing te verwerken. Het is op dit moment niet 100% duidelijk of incasso’s wel of niet succesvol worden ontvangen. Wij hebben hierop besloten om afgelopen week geen aflossing en rente bij te schrijven op de rekening couranten van de investeerders. Wij zullen de aflossing en rente bijschrijven op het moment dat we zeker weten dat de incasso succesvol is. Wij houden onze Algemene Voorwaarden (art. 32.1) aan: “Collin zal die bedragen binnen vijf werkdagen na de ontvangst daarvan beschikbaar stellen aan de betreffende Investeerder.”  Wij hebben alle investeerders hierover 24-03-2020 geïnformeerd middels de berichtenbox; zie onderstaand: 

Vertraagde doorbetaling rente en/of aflossing

Beste investeerder,

Door de actuele Corona problematiek heeft Collin vele verzoeken tot opschorting van aflossing ontvangen vanuit ondernemers. Liquiditeitsissues treden momenteel logischerwijs op. Het is zaak dat ondernemers tijdig geholpen worden. Daarnaast is uiteraard zorgvuldigheid van belang. Om de vele verzoeken van aanvragen op de correcte wijze te verwerken is tijd benodigd. Gevolg voor u als investeerder is dat de betaling van rente en of aflossing later, echter wel binnen vijf werkdagen na incassodatum zoals opgenomen in de Algemene Voorwaarden, op uw rekeningcourant bijgeschreven wordt.

Wij rekenen graag op uw begrip.
 

Speed is what you need
 

Naast Collin wordt er door diverse partijen uit de markt meegedacht met ondernemers die door het coronavirus in problemen (dreigen te) komen.

Zo heeft ook Stichting MKB financiering een blog geschreven welke ondernemers zouden moeten helpen in deze roerige tijden. 

"Op dit moment slaat het coronavirus in de wereld om zich heen en raakt ons allemaal, zowel privé als op zakelijk gebied. De overheid gaat flink ingrijpen met steunmaatregelen om de economie en ondernemingen te ondersteunen."

Voor de volledige blog lees hieronder verder.

Collin in het nieuws
 

Crowdfund-investeerders solidair met getroffen bedrijven
(De Telegraaf.nl, 18-03-2020)

De door het coronavirus getroffen bedrijven die via Collin Crowdfund geld hebben geleend, hoeven hierop voorlopig niet af te lossen. Daartoe hebben de investeerders zich bereid verklaard, na een oproep van Nederlands grootste crowdfundingplatform.

Crowdfundmarkt krimpt maar gaat voorop in Corona-strijd
(Crowdfundmarkt, 01-04-2020)

De markt voor crowdfunding in Nederland maakt een koude start in 2020. In het eerste kwartaal werd slechts 64 miljoen euro gefinancieerd via crowdfundingplatformen. Dit meldt Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 is de markt gekrompen met 25%.

Volgeschreven leningaanvragen
 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een groot aantal ondernemingen voorzien van passende funding.

De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

Liek B.V. 450.000 8,0% 60 maanden
Frank de Boer Pensioenconsultancy 50.000 7,0% 60 maanden
SUUS Groen en Bloem 50.000 6,5% 60 maanden
D.C. (Duurzame Connecties) 125.000 7,5% 60 maanden
BeachCruizers Holding B.V. 140.000 7,0% 60 maanden
Dolfijn Buitenschoolse Opvang 65.000 8,5% 36 maanden
Ride by the Sea v.o.f. 110.000 7,0% 63 maanden
VNB Fashion Company 250.000 7,5% 60 maanden
Amstel Car Service B.V. 75.000 7,0% 60 maanden
Totaal 1.315.000    

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille