Collin, de Efteling en de geheimen van crowdfunding

Nieuwe leningaanvraag: Beltona

Beltona is een Nederlands sportmerk, opgericht in 1985 en actief in de verkoop van sportkleding en accessoires aan voornamelijk voetbalclubs, maar ook aan andere sportverenigingen (zoals hockeyclubs en volleybalclubs) en particulieren. Beltona staat in de markt bekend als de pionier van het clubtenue voorzien van een clublogo.

De ondernemers achter Beltona zijn Marcel Commers en Wim van Leeuwen. Samen hebben zij het bedrijf in mei 2016 overgenomen.

De totale investeringsbehoefte bedraagt € 700.000,-. De ondernemers hebben € 200.000,- aan achtergestelde leningen verstrekt. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 500.000,-, met een ondergrens van € 350.000,-. De looptijd is 60 maanden, inclusief een aflossingsvrije periode van 6 maanden. Na de aflossingsvrije periode wordt de lening in 54 maanden afgelost middels een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd.

€ 500.000,- | 8,0% rente | 60 maanden looptijd | naar de pitch

Vakantiegeld actie: win een exclusief arrangement Efteling Bosrijk!

Vanwege de lage spaarrente blijft het interessant om te investeren in nieuwe leningaanvragen. Heeft u een bedrag staan dat u de komende tijd niet nodig heeft? Een deel van uw vakantiegeld bijvoorbeeld?

Dan hebben we tijdelijk wel een heel aantrekkelijk aanbod voor u. Wie in de maand juni investeert in een van onze leningaanvragen maakt namelijk kans op een exclusief arrangement Efteling Bosrijk voor 6 personen t.w.v. € 1.000,-!

Doet u mee?

Actievoorwaarden:

 • Deze actie geldt voor iedereen die investeert in de maand juni. Ga naar openstaande leningaanvragen.
 • 3 dagen en 2 nachten Bosrijk Efteling voor 6 personen met gratis toegang tot het park en luxe ontbijt.
 • Boeken vóór 30 november 2017 en inwisselen vóór 20 december 2017.
 • Er wordt één winnaar geselecteerd uit de huidige investeerders en één winnaar uit de nieuwe investeerders.
 •  De trekking vindt begin juli plaats.

Wist u dat u zelf in kunt stellen voor welke leningaanvragen u een leningalert van ons ontvangt?

U ontvangt automatisch een e-mail bij publicatie van een nieuwe leningaanvraag die voldoet aan uw persoonlijke voorkeur. U kunt ook de instellingen wijzigen naar uw voorkeur, zodat u alleen de voor u relevante berichten ontvangt. Dit kunt u doen door in te loggen op uw Collin-account en dan via “Direct regelen” en “E-mailalert instellen”.

NIEUW: Vanaf nu kunt u ook selecteren binnen welk minimaal en maximaal leningbedrag u email-alerts wilt ontvangen.

Het ontvangen van e-mailalerts staat standaard ingesteld. U kunt dit deactiveren door het vinkje bij ‘Actief’ te verwijderen.
Vergeet vervolgens niet om uw persoonlijke voorkeuren te bevestigen via de knop “Opslaan” rechts onderin.

Collin sluit partnership met INretail

Collin Crowdfund en INretail, branchevereniging voor de retail non-food, slaan de handen ineen om retailers te helpen een passende (groei)financiering te vinden. Deze samenwerking biedt leden van INretail toegang tot crowdfinance; tevens ontvangen leden een exclusief voordeel. Collin Crowdfund is verheugd met dit partnership en verwacht via deze weg meer ondernemingen in de retail non-food sector te kunnen ondersteunen bij hun groeiambities!

Nieuw bij Collin: Connected Crowdfund Adviseurs

Vanaf 1 juni werkt Collin Crowdfund nauw samen met Connected Crowdfund Adviseurs. Dit zijn professionals, gevestigd door het hele land, die een grote affiniteit hebben met financieren in het algemeen en crowdfunding in het bijzonder. Zij brengen onder andere ambitieuze bedrijven met groeiplannen in contact met ons platform.

1 juni jongstleden trapten wij deze samenwerkingsvorm af in een meeting met finance-professionals uit de regio Limburg, Noord-Brabant en zuidelijk Gelderland. De komende maanden organiseren wij dit soort meetings ook elders in het land. 

Bent u een professional, actief in de (financiële) dienstverlening, en geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan contact op met Rick van Griensven of Guus Oerlemans (085-401 65 46) of stuur een mail naar sales@collincrowdfund.nl.

Ontwikkelingen statistieken

Maandelijks worden op onze site de cijfers over o.a. defaults en rendement geactualiseerd. De ontwikkeling in de tijd geven wij onderstaand weer voor de afgelopen maanden. Voor nadere details hierbij de link naar onze leningportefeuille.

Investeerders onderzoek crowdfunding 2017

Uit een uitgebreid gebruikersonderzoek van Crowdfundmarkt.nl blijkt dat 42% van de ondervraagde crowdfunding investeerders niet veel tijd nodig heeft voor zijn of haar investeringsbelissing. Beleggers van hogere leeftijd besteden meer tijd aan de analyse van een investeringskans dan jongeren. Ouderen investeren gemiddeld ook meer geld in een crowdfundingproject. 95% van de ondervraagden geeft aan geïnvesteerd te hebben in zijn of haar eigen provincie. Benieuwd naar de volledige resultaten? Bekijk de infographic in PDF-formaat hier.

De geheimen van crowdfunding

Afgelopen maand heeft Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne een interview gegeven aan Vergelijk uw Vermogensbeheerder. Dit interview is verwerkt als een podcast genaamd ‘de geheimen van crowdfunding’. In deze aflevering leert u o.a.:

 • Wat de risico’s van crowdfunding zijn;
 • Voor wie crowdfunding geschikt is;
 • Over het verdienmodel van Collin Crowdfund;
 • Waar u op moet letten voor u investeert;
 • Welke rendementen u kunt behalen;
 • Hoe leningaanvragen beoordeeld worden;
 • De belangrijkste investeringstip van Jeroen ter Huurne.

Benieuwd geworden? Beluister de podcast hier.

Resultaten crowdfunding voor iedereen zichtbaar

Berichten over hoge rendementen bij crowdfunding, maar ook berichten over hoge risico’s, hebben elkaar afgelopen jaren in hoog tempo afgewisseld, vaak op basis van grove inschattingen of niet representatieve steekproeven. Dat hoeft nu niet meer. Alle crowdfunding platforms aangesloten bij branchevereniging Nederland Crowdfunding rapporteren vanaf heden namelijk uniform en transparant over de prestaties op hun platform. Hiermee kan iedere geïnteresseerde een goed onderbouwd beeld vormen van crowdfunding als investeringsmogelijkheid. Lees meer op de website van de branchevereniging.

Collin in het nieuws!

”Collin: ‘Dit jaar eindigen we boven € 100 miljoen”
(Geld & Ondernemen, 29 mei 2017)

Drie jaar geleden ging het eerste crowdfunding-project van Collin Crowdfund live en inmiddels durft het zichzelf al marktleider te noemen in de branche. Onterecht kun je dat niet noemen. Het platform heeft in deze korte tijd ruim 10.000 investeerders aangetrokken en enkele honderden ondernemers samen voorzien van bijna 70 miljoen euro. Geld & Ondernemen ging met oprichter Jeroen ter Huurne in gesprek om te horen hoe dit zoal is bereikt. Lees verder.

”De kredietunies werken samen met Collin Crowdfund”
(Geld & Ondernemen, 30 mei 2017)

De Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK) heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met crowdfundingplatform Collin Crowdfund. Als gevolg hiervan gaat de VSK een eigen versie van Collin Crowdfund’s IT-platform gebruiken, waarmee kredietunies efficiënter kredieten kunnen gaan verstrekken. Lees verder

Ondernemers in het nieuws! 

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Röntgendokters lanceren landelijke diagnostiek-keten
(Zorgvisie, 9 mei 2017)

BREDA – De Röntgendokters hebben hun eerste locatie in Breda geopend. De ambitie is een landelijke keten voor eenvoudige diagnostiek in de eerstelijnszorg. Voor de financiering van de nieuwe onderneming hebben de initiatiefnemers beroep gedaan op crowdfunding. Banken vonden het risico te hoog. Via het crowdfund-platform Collin Crowdfund haalden de zorgondernemers 3,5 ton startkapitaal op. Lees verder.

LedsGoEco introduceert SumLed® verlichting met helder betaal/spaar concept
(Barneveldse Krant, 16 mei 2017)

BARNEVELD – Het bedrijf LedsGoEco in Barneveld vervangt bestaande (TL) verlichting bij bedrijven en instellingen door nieuwe, zuinige SumLed® verlichting. Het is een startup en stimuleert bedrijven en consumenten om zuinig om te gaan met energiebronnen. Voor de introductie van de SumLed® verlichting was er een investeringsbehoefte. Een gedeelte van de financiering is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund. De leningaanvraag is volgeschreven door 109 investeerders. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen week weer 4 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

‘T Daalders Plakje € 90.000,- 7,0% 60 maanden
Jachthuis Beukenrode € 150.000,- 8,0% 60 maanden
Dutch Polymer Handling € 175.000,- 7,5% 48 maanden
Rhythmsports € 225.000,- 8,0% 54 maanden
Totaal € 640.000,-