Collin investeerdersdag mei 2019

Collin investeerdersdag mei 2019

Na eerdere succesvolle edities was het 21 mei jongstleden wederom tijd om onze deuren te openen en onze investeerders ‘een kijkje in de keuken’ te geven. Er waren zo’n 40 geïnteresseerden die op onze uitnodiging zijn ingegaan en langskwamen op ons kantoor, gevestigd in de Leerfabriek in Oisterwijk.

In de ochtend kwamen we bijeen voor een kopje koffie, waarna de investeerders live de dagelijkse dagstart konden bijwonen. Een belangrijk moment, waarbij alle medewerkers zicht krijgen op belangrijke ontwikkelingen, die de dag die voor hen ligt kleur geven.

Vervolgens werden onze gasten in 3 groepen verdeeld voor het bijwonen van korte presentaties. De presentaties werden door directieleden van Collin verzorgd en hadden de volgende onderwerpen.

 • Van tuinkantoor tot marktleider – Jeroen ter Huurne
 • Partners in de financiële wereld – Jan-Willem Onink
 • Proces & risico – Bas Denissen

Uiteraard was er veel ruimte voor discussie en vragen over het bedrijf, de structuur, de werkwijze, de ontwikkelingen in de markt, etc. Na een smakelijke lunch konden onze gasten ruim kennis maken met al onze aanwezige medewerkers.

Ook een keer een investeerdersdag meemaken? Houd onze nieuwsbrief in de gaten.

Onderstaande video geeft een sfeer impressie van de succesvolle investeerdersdag.

Crowdfunding in het nieuws

Tientallen ondernemers failliet na lening bij ‘innovatieve’ crowdfunders
(Trouw, 5 juni 2019)

Ze noemen zich – heel modern – crowdfunders. Het zijn ouderwetse kredietverstrekkers die van ondernemers woekerrentes vragen van 15 tot 20 procent. Zonder AFM-toezicht.

Lees hier het volledige artikel.

Reactie Collin Crowdfund:
Hoewel in bijgaand artikel met name een ander platform wordt aangehaald, wordt ook Collin Crowdfund genoemd in het vervolg van het stuk.

In de kop gaat het over woekerrentes van 15 tot 20 procent. Graag delen wij met u als lezer van onze nieuwsbrief nog eens onderstaande facts:

 • De gemiddelde leningrente bij Collin bedraagt 7,75%.
 • Onze totale portefeuille bedraagt ruim 650 leningen voor een totaal bedrag van bijna 150 miljoen euro. Hiervan is inmiddels zo’n 60 miljoen euro afgelost.
 • Onze investeerders behaalden gemiddeld een netto jaarrendement na kosten, afboekingen en voorziening op mogelijke afboekingen van 3,9%.
 • 17 van de via Collin gefinancierde bedrijven zijn gefailleerd (2,6%) en 42 bedrijven hebben een betalingsachterstand waarvoor een voorziening is getroffen, die al in de netto rendement berekening is verwerkt.

Zie voor alle details: www.collincrowdfund.nl/leningportefeuille, inclusief de opbouw van de leningportefeuille, inclusief defaults en achterstanden.

Collin betreurt de sfeer die in het artikel wordt geschetst. Het overgrote deel van onze financieringen levert tevreden ondernemers en investeerders op. Tegelijkertijd zijn er ondernemers die hun beoogde prestaties niet waarmaken of om andere redenen met tegenwind worden geconfronteerd. In alle vormen van kredietverlening komen we dit tegen. Ook bij crowdfinance.

Wij doen ons werk met een gemotiveerd team van betrokken medewerkers. We doen daarbinnen ons best om leningaanvragen goed te beoordelen. We hebben er als platform alle belang bij om ondernemers te financieren die uiteindelijk ‘de eindstreep’ halen (volledige aflossing).

Dit in het belang van de ondernemers en de continuïteit van hun bedrijf, het vertrouwen van onze investeerders (via hun funding de brandstof voor ons bedrijf), en het verdienmodel van ons platform. Dat verdienmodel (maandelijkse inkomsten) is erbij gebaat dat de verstrekte leningen keurig volgens het beoogde schema worden afgelost.

Knab onderzoekt nieuwe werkwijze rond eigen crowdfunding-platform
(Banken.nl, 3 juni 2019)

Financieringsplatform Knab Crowdfunding lijkt bezig aan zijn laatste maanden in de huidige opzet. Knab geeft aan waarschijnlijk te stoppen met het zelf uit de markt trekken van crowdfundprojecten. Dat meldt website Investeerders.nl na contact met de online bank. Knab werkt voor het platform momenteel samen met Collin Crowdfund, een bekende naam uit het wereldje. Zowel Knab als Collin Crowdfund zoeken in de markt naar investeringsmogelijkheden voor crowdfunding.

Lees hier het volledige artikel.

Reactie Collin Crowdfund:
Knab zal vanaf eind dit jaar zelf geen leningaanvragen meer in behandeling nemen. Tot die tijd blijven we actief leningaanvragen splitsen over de twee platformen. Voor de Knab investeerders verandert er (voorlopig) dus niets.

Wij gaan als Collin Crowdfund samen met Knab werken aan een nieuwe vorm van partnership waarbij ons voornaamste doel is om de huidige en toekomstige Knab klanten maximaal te faciliteren. Of in de toekomst door ons enkel de naam Collin Crowdfund of ook Knab Crowdfunding zal worden gehanteerd wordt nog onderzocht. Hierover worden zowel de Collin- als Knab klanten later dit jaar geïnformeerd.

Crowdfunding voor vastgoed sterk in opmars
(Vastgoed Journaal, 7 mei 2019)

Van 2016 tot en met 2018 zijn 271 vastgoedprojecten in totaal voor 101,2 miljoen euro gefinancierd met crowdfunding. Gemiddeld financiert een vastgoedproject 370.000 euro met crowdfunding (de mediaan is 160.000 euro). Dat blijkt uit onderzoek van CrowdfundingCijfers.nl op initiatief van Vastgoedjournaal dat vandaag op de Dag van de Vastgoedfinanciering wordt gepresenteerd.

Lees hier het volledige artikel.

Collin in het nieuws

Collin Direct gaat strijd aan met pure fintechs
(Investeerders.nl, 7 juni 2019)

Collin Crowdfund is een van de grotere crowdfundingplatforms van ons land en staat vooral bekend om haar coaches en relatief veel grote campagnes. In april lanceerde het Collin Direct. Hiermee richt het zich nu ook op kleinere leenbedragen en een snelle doorlooptijd.

Lees hier het volledige artikel.

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een aantal ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing.
De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

ViaVisual B.V. 250.000 6,0% 60 maanden
SalesChange 200.000 8,5% 60 maanden
TFC Holding / ILFARI 300.000 8,0% 60 maanden
Loco Lama 200.000 7,0% 48 maanden
Gastouderbureau Het Liefbeestje 50.000 8,5% 36 maanden
Velotia 100.000 8,0% 36 maanden
Caribbean Boat Tours 200.000 8,0% 60 maanden
Papa Johns Amsterdam West 220.000 9,0% 60 maanden
&Gommer Pensions Group 770.000 8,0% 60 maanden
Valkengoed Wedding Fashion 110.000 7,5% 60 maanden
Totaal 2.400.000    

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

 • Aantrekkelijk rendement
 • Kredietwaardige leningen
 • Loyaliteitsprogramma
 • Online portefeuille