9 juni 2016 – Collin is jarig en groeit hard door…

Nieuwe leningaanvraag: A&B Groep Financiering en Beheer

A&B Groep B.V. is een toonaangevend, internationaal consultancybureau voor de telecomsector. Zij begeleiden al meer dan 16 jaar internationale ondernemingen bij het inkopen van telecommunicatie en het optimaliseren van telecomcontracten voor zowel vaste telefonie, mobiele telefonie als datanetwerken. Er wordt nauw samengewerkt met internationale en intercontinentale partners. Wanneer bedrijven behoefte hebben aan ondersteuning bij het beheer van hun (multi)nationale en complexe telecommunicatiediensten, bieden de advies- en supportdiensten van A&B Groep uitkomst. A&B Groep is onafhankelijk en objectief.

Collin bestaat 2 jaar!

In deze nieuwsbrief staan we ook stil bij de tweede verjaardag van Collin.

Afgelopen zaterdag precies 2 jaar geleden, op 4 juni 2014, ging de eerste leningaanvraag live. Sindsdien is er veel gebeurd. De funding van die eerste leningaanvraag duurde 45 dagen! Dat kunnen wij ons nu niet meer voorstellen. Daar hebben we in de afgelopen twee jaar dan ook heel hard aan en voor gewerkt.

Ontwikkeling totaal bedrag verstrekte leningen in afgelopen 2 jaar

De ontwikkeling van Collin in beeld gebracht, van de start in juni 2014 tot juni 2016.

Terugblik Crowdfunding Day Europe 2016

Op 25 mei 2016 vond in de Arena in Amsterdam de Crowdfunding Day Europe plaats; het grootste crowdfunding congres van Europa. Het was een bijzondere dag waar veel informatie werd gedeeld en interessante discussies zijn gevoerd over crowdfunding. Op de sessies, namens Collin verzorgd door Jeroen ter Huurne (foto 1, crowdfunding & bancaire financiering) en Jan-Willem Onink (foto 2 crowdfunding & vastgoedfinanciering), zijn veel positieve reacties ontvangen.

crowdfunding day
“Vandaag de dag zien kleine en middelgrote bedrijven crowdfunding in toenemende mate als een standaard vorm van financiering.” Deze woorden sprak minister-president Mark Rutte (foto 3) op Crowdfunding Day. Zijn volledige speech kunt u hier bekijken.

Op deze dag zijn de Dutch Crowdfunding Awards uitgereikt. Collin heeft diverse projecten mogen nomineren voor deze awards. Wij zijn er bijzonder trots op dat Sara Liesker van Liesker Legal, een van de ondernemers die via ons platform een financieringsaanvraag heeft gefund, de Rabobank Pioneer Award heeft gewonnen.
Wij feliciteren Sara nogmaals van harte met het winnen van deze award!

Snelle funding / andere wijze inschrijving mogelijk?

Collin kan, mede dankzij haar strenge selectiebeleid, rekenen op een groot vertrouwen van haar investeerders. Het resultaat is dat leningaanvragen vaak snel volgetekend worden.

Investeerders hebben hier regelmatig vragen over en geven ons ook suggesties om tot een andere wijze van intekening te komen. Bijvoorbeeld de optie om ter bevordering van extra leestijd een dag eerder dan de livegang de leningaanvraag al te publiceren en 24 uur later open te stellen voor investering. 
Dit lijkt een goede suggestie. Er zit echter een groot nadeel aan: investeren wordt dan nog meer een ‘wedstrijdje wie het snelst op de knoppen kan drukken’. Bovendien levert dit systeemtechnisch problemen op. 

Vooralsnog kunnen wij helaas geen andere oplossing hiervoor bieden. Wel blijven wij een gezonde groei van het aantal te plaatsen leningaanvragen nastreven. Daarbij houden wij vast aan het gewenste, hoge kwaliteitsniveau.

Tip voor onze investeerders!

Wij merken dat er steeds vaker handmatig bedragen worden overgeboekt naar het Collin account. Deze manier van overboeken heeft tot gevolg (en als nadeel) dat de bijschrijving op het account pas een dag later plaats vindt. Daarnaast kan het leiden tot fouten.

In de praktijk blijkt dat investeerders hier niet altijd van op de hoogte zijn. Daarom geven wij u bij deze de tip om bij het ophogen van uw saldo op uw account de betaling te doen via IDEAL. Daardoor wordt het opgehoogde saldo direct bijgeschreven op uw account en kunt u er meteen mee investeren.

Er zit muziek in crowdfunding!

In de afgelopen Crowdfunding Top 40 hitlijst stonden 5 projecten die via Collin gefund zijn bij de eerste 10, met een totaal bedrag van meer dan € 2.500.000,-. Het overzicht vindt u hier.

Ondernemers in het nieuws!

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over recent gefinancierde projecten via Collin. 

MKB-bedrijf uit Wormer haalt 1,5 miljoen binnen via crowd
(Noordhollands Dagblad 24-05-2016)

WORMER – Adriaan Dekker uit Wormer, marktleider in papieren verpakkingen voor food- en non-food producten heeft in drie dagen tijd 1,5 miljoen euro opgehaald via crowdfunding. Het is de grootste MKB-lening die via crowdfunding tot stand is gekomen De lening werd vrijdag gepubliceerd op het platform van Collin Crowdfund.

Succes voor boekhandel Van den Munckhof
(Venrayboeit.nl 26-05-2016)

VENRAY – Gezien onze commerciële achtergrond en nieuwsgierigheid naar alles wat nieuw is werd driftig gezocht naar informatie met betrekking tot crowdfunding en maakten wij een keuze uit diverse platformen. Zo kwamen wij in contact met Collin Crowdfund NV die een ‘eigen stadse’ coach in dienst bleek te hebben die ook nog de winkel kende. Wat wil je nog meer?