Collin naar de Tweede Kamer voor fiscale vrijstelling voor crowdfinance investeringen

Tweede Kamer Jeroen ter Huurne

Op donderdag 2 december heeft Jeroen ter Huurne, CEO Collin Crowdfund, de kans gekregen om namens Collin Crowdfund in de Tweede Kamer mee te mogen praten over bedrijfsfinancieringen.

Het doel vanuit Collin tijdens dit rondetafelgesprek is het behalen van fiscale vrijstelling voor crowdfinance investeringen. We hopen hier een stap dichterbij te zijn gekomen middels hoor- en wederhoor gekregen te hebben van de Tweede Kamerleden.

Het Position Paper

Voorafgaand aan het gesprek heeft iedere genodigde de kans gekregen om een position paper in te dienen om zijn/haar standpunten toe te lichten. Jeroen ter Huurne heeft deze kans aangegrepen en het doel van Collin helder op papier gezet met duidelijke onderbouwingen. 

Terugblik van Jeroen

“Op donderdag 2 december heb ik Collins position paper mogen toelichten aan de Tweede Kamer. Waar andere marktpartijen met meerdere suggesties kwamen die een langere termijn nodig hebben om gerealiseerd te worden, heb ik mij gefocust op één specifiek snel in te vullen doel: fiscaal voordeel voor de crowdfinance investeerders. Middels deze vrijstelling van de vermogensrendementsheffing willen wij investeringen in het MKB zo goed mogelijk ondersteunen.

Ik waardeer het enorm om via het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gevraagd te zijn voor dit rondetafelgesprek, en gehoord te worden door diverse Kamerleden. Achteraf ben ik door twee van de Kamerleden inmiddels benaderd voor een werkbezoek aan Collin. Hopelijk kunnen we vanuit daar verder sparren en onze doelstellingen verwezenlijken.”

jeroen ter huurne

Jeroen ter Huurne

Jeroen ter Huurne is CEO van Collin Crowdfund, marktleider in de Nederlandse crowdfundbranche.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille