Collin Time 11.00 uur ”in onderzoek”

Collin Time 11 uur ”in onderzoek”

Voor veel investeerders is 11.00 uur hét tijdstip dat ze klaar zitten om mee te doen met een nieuwe investeringskans die op ons platform opengesteld wordt. Dit vertrouwen van onze investeerders waarderen wij enorm! Met minimaal twee dagen voorafgaand kunnen inlezen op de leningaanvraag is dit ook verantwoord.

Echter, vooral bij relatief kleine leningenaanvragen levert het ook frustratie op, dat u één minuut na de livegang al te laat kunt zijn.

De komende periode zullen wij daarom gaan experimenteren met de vraag hoe die ‘stormloop’ op onze nieuwe leningaanvragen ingedamd kan worden. Wij denken bijvoorbeeld aan het niet altijd versturen van leningalerts en het afwijken van het vaste tijdstip van 11.00 uur. Tips of suggesties van u als investeerder zijn welkom! U kunt deze kenbaar maken via info@collincrowdfund.nl.

Stemmen voor de Cashcow award

De genomineerden voor de Cashcow awards 2018 zijn bekend! Collin is wederom genomineerd als beste Crowdfundplatform.

Het is aan u om de definitieve keuze te maken (en u maakt daarmee nog steeds kans op mooie prijzen). Let op: u kunt nog stemmen tot 2 november 12.00 uur. Lees verder.

Nominatie Gouden Stier voor beste Crowdfundingplatform

De genomineerden van de Gouden Stier Awards 2018 zijn bekend! Voor het derde jaar op rij is Collin Crowdfund één van de vijf kanshebbers om verkozen te worden als beste crowdfundingplatform. De voorgaande twee jaren heeft de vakjury Collin beoordeeld als beste crowdfund partij in de markt. We zijn er trots op om hier wederom kans op te maken!

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 8 november 2018 van 19:30 tot 23:00 in de Westerliefde-Westerunie in Amsterdam.

‘Deze disruptors zijn de challenger50 van 2018’

Wie gaan Picnic, Messagebird en Ace&Tate achterna als grootste disruptors van de gevestigde orde? Sprout presenteert de Challenger50 van 2018: dé lijst met de meest uitdagende nieuwe ondernemingen van Nederland. Collin Crowdfund staat in deze Top 50!

De gehele Top 50 is te vinden via deze link.

Investeerder aan het woord!

Recent werd investeerder Monique Busch geïnterviewd door het Financieel Dagblad. Hierbij de link naar het volledige artikel. Onderstaand treft u het interview aan.

‘Ik selecteer mijn investeringen op gevoel. Een bedrijf moet me aanspreken, een goed verhaal hebben. De blokjes van Banbao vind ik bijvoorbeeld heel leuk, goedkoper dan Lego, met een bijzonder assortiment en speciale spaarseries voor bedrijven. Toen ik er geld in stak, kreeg ik een doos met blokjes opgestuurd, leuk voor mijn zoontje. Het is een van de 35 investeringen die ik via crowdfundingplatform Collin heb lopen. Elke ochtend rond elf uur staan nieuwe projecten live, ik kijk altijd even of er iets leuks bij zit.’

‘Het begon in 2014 met een lening aan een vriend, die een typecursus voor kinderen opzette. Daarna was ik gewonnen. Ik kies bewust voor veel kleine bedragen, om het risico te spreiden, en ik investeer hooguit 5000 euro. Ik ben niet zo naïef te denken dat alles goed gaat.’

‘Twee financieringen heb ik inmiddels afgeboekt. Daar maak ik me niet zoveel zorgen over. Minus de kosten voor het platform en de afboekingen, heb ik tot nu toe een gemiddeld rendement gehaald van 5,5 procent. Daar ben ik blij mee. En ik vind het een mooi idee dat ik ondernemers help om iets nieuws voor elkaar te krijgen.’

Evenementen

Collin was de afgelopen periode aanwezig bij diverse evenementen.

Financieren Special
Als Finance Partner van de Week van de Ondernemer was Collin aanwezig in het Utrechtse Muntgebouw, waar ruim 250 ondernemers bijeen kwamen om zicht te krijgen op nieuwe financieringsvormen. Op de foto ons enthousiaste team aldaar, bestaande uit Diederick Horsten, Marc Kogels en Rick van Griensven.

Werken aan Waarde
Met businesspartners Crop Corporate Finance, CFO Capabel en Hillstar Business Intelligence organiseerden wij een bijeenkomst in het Amsterdamse Amstel Boathouse, waar waarde ontwikkeling van bedrijven centraal stond. De 60 aanwezigen gingen met concrete tips en aanbevelingen aan de slag!

Ontbijt tussen de Drukmachines
De bedrijfslocatie van onze klant Papierindustrie Adriaan Dekker was het decor voor een informatiesessie voor finance professionals. Ruim 40 aanwezigen luisterden onder het genot van een lekker ontbijt naar inleidingen door Qredits, Voldaan en onze eigen Wienhar Smedeman, Crowdfund Coach in Noord-Holland. Na een afsluitende rondleiding door het mooie bedrijf van directeur Vincent Tol, ging iedereen weer back to business.

Evenementen voor de boeg:
Collin Crowdfund is de komende weken aanwezig op o.a. de volgende evenementen:

7/11 International Lending Event, West-Indisch Huis, Amsterdam
8/11 Uitreiking Gouden Stier, Westerliefde-Westerunie, Amsterdam
9/11 Uitreiking Cashcow awards, Beurs van Berlage, Amsterdam
12/11 Startersdag Noord Holland, Regius College Oranjelaan, Schagen
13/11 Money, money, money: All Connect, Stadion FC Dordrecht
19/11 Week van de Ondernemer Eindhoven (Beursgebouw)
21/11 Week van de Ondernemer Rotterdam (Ahoy)
23/11 Week van de Ondernemer Amsterdam (Rai)

Ondernemers in het nieuws!

Hotel Marquette in Heemskerk overgenomen met hulp van crowdfunding
(Hospitality Management, 24 oktober 2018)

Ondernemer Erik Kuiper- van den Berg neemt Hotel Marquette in Heemskerk over. Via een geslaagde crowdfundactie heeft de 45-jarige Haarlemmer € 400.000,- opgehaald. Lees verder.

Holland Water hofleverancier voor Dubai Expo 2020
(Holland Water, 23 oktober 2018)

Holland Water uit Driebergen is er samen met Culligan, partner in de Verenigde Arabische Emiraten, opnieuw in geslaagd grote orders te verwerven in Dubai. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een aantal ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Visgraat-Parket.nl / Bob Parket € 250.000,- 5,5% 48 maanden
Camalot Participatie B.V. € 60.000,- 8,0% 48 maanden
Hotel & Chateaux Marquette € 150.000,- 8,5% 60 maanden
Bikken & Bakken € 130.000,- 7,0% 60 maanden
Totaal € 750.000,-