11 november 2016 – Collin valt in de prijzen! Risico’s, spreiding en de Collin werkwijze.

Collin wint de Gouden Stier!

Collin Crowdfund heeft gisteren (10-11-2016) de prestigieuze award voor ‘Beste Crowdfundingplatform’ in de wacht gesleept! De Gouden Stier Awards zijn ‘De Oscars van de financiële dienstverlening’ en we zijn apetrots dat een vakjury ons harde werk en kwaliteit erkent. Een mooie beloning voor onze dagelijkse missie om MKB bedrijven ruimte te bieden via serieuze investeerders.

Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne nam de award gisteravond in ontvangst in de Posthoornkerk in Amsterdam. Een mooie inspiratiebron om van 2017 een nog beter jaar te maken!

Nieuwe leningaanvraag: Flex-in Holding

Sinds de oprichting in 2004 is Flex-in Uitzendgroep (Flex-in) actief in de transport- en logistieke sector. Flex-in is 24 uur, 7 dagen per week bereikbaar. De activiteiten bestaan uit het uitzenden van vrachtwagenchauffeurs, bouwkundig personeel en offshore medewerkers. De verhouding van de omzet is ongeveer 70% transportsector en 30% overige sectoren met accent op de bouwsector. Er is sprake van een goed gespreide, groeiende klantenportefeuille.

De financieringsbehoefte betreft enerzijds de toenemende behoefte aan werkkapitaal vanwege de groei van de onderneming en anderszijds de investering in automatisering. Flex-in wil haar ICT-platform vernieuwen, waardoor zij meer opleidingen voor haar uitzendkrachten kan verzorgen. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 500.000,- met een ondergrens van € 350.000,-.

€ 500.000,- – 7,5% – 5 jaar – Bekijk de pitch

Risicobeperking: hoe doe je dat?

Investeren via crowdfunding is risico’s nemen, om deze reden ontvang je dan ook een gemiddelde rente van zo’n 7,5%. (Hier worden nog wel de kosten en mogelijke non-incassi op in mindering gebracht). Je begrijpt als investeerder dat geld uitlenen aan MKB-bedrijven een mooi rendement met zich mee kan brengen, maar ook dat risico’s niet uitgesloten kunnen worden. Collin beoordeelt elke leningaanvraag volgens vaste procedures. Dit wordt gedaan door deskundige functionarissen met vele jaren kredietervaring.

Hoe beoordeelt Collin Crowdfund een leningaanvraag?

De Crowdfund Coach adviseert op basis van de Collin Credit-score en de Dun & Bradstreet-score. Als de Crowdfund Coach akkoord is, wordt de leningaanvraag met zijn/haar advies voorgelegd aan de Risk Coach. Deze doet een gedegen risicoanalyse en biedt deze met zijn advies en het advies van de Crowdfund Coach aan ter beoordeling bij de Groen Licht Commissie. De Groen Licht Commissie bestaat  onder andere uit een delegatie van de directieleden van Collin met ruime ervaring in bedrijfsfinancieringen. Pas als deze commissie akkoord is met de leningaanvraag plaatst Collin deze op zijn website.

Wat kunt u zelf doen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken?

  • Investeer een verantwoord deel van je totale vermogen in leningen aan MKB-bedrijven via crowdfunding.
  • Investeren met geleend geld wordt afgeraden.
  • Zorg voor een goede beleggingsmix (sparen, crowdfunding, aandelen, vastgoed, obligaties etc.).
  • Verdeel je investering in crowdfunding over meerdere leningaanvragen en spreid daarmee je risico’s.
  • Voorbeeld: bij een beschikbaar bedrag van € 20.000,- heeft het de voorkeur om te spreiden over minimaal tien tot twintig leningen.

Om de spreiding van je investeringen te stimuleren heeft Collin Crowdfund een loyaliteitsprogramma. Klik hier voor meer informatie.

Wist je overigens dat onze Crowdfund Coaches persoonlijk altijd verplicht mee investeren in hun eigen aanvraag? Daarnaast investeert altijd minimaal 1 van de directieleden van Collin mee in elke aanvraag.

Onze nieuwe cijfermatige informatie over de leningportefeuille inclusief afboekingen, achterstanden en het netto rendement tref je op onze site aan. Dit overzicht wordt maandelijks geactualiseerd. Klik hier voor de link.

Collin in het nieuws!

‘Crowdfunden: 5 ingrediënten voor een succesvol project”
(Sprout 26 oktober 2016)

Wat zijn volgens Collin Crowdfund de belangrijkste ingrediënten van een succesvol project? Directeur Jeroen ter Huurne geeft 5 tips. Geïnteresseerd in het gehele artikel?  Lees verder.

“Wordt crowdfunding net zo belangrijk als de bank?”
(RTL Z, 6 november 2016)

Collin Crowdfund verwacht volgend jaar 400 projecten te begeleiden met een gemiddelde crowdfundwaarde van gemiddeld zo’n 250.000 euro, vertelt algemeen directeur Jeroen ter Huurne tegen RTL Z. Geïnteresseerd in het gehele artikel? Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

O

Broers Beute halen 2 ton op voor 3 nieuwe bedrijven
(Barneveldse Krant, 06-10-2016)

BARNEVELD Het zijn weliswaar drie bedrijven, maar ze zijn allemaal onderdeel van één plan. ,,We hebben eindelijk wat unieks in handen”, stelt Jan Beute, die samenwerkt met zijn broer René en Martin Postma uit Hoogkarspel. De komende maanden worden de plannen ten uitvoering gebracht, nadat afgelopen zomer met succes een crowdfundingactie werd gelanceerd. Lees verder.

Zorgeloosch samen met Collin Crowdfund live bij BNR Nieuwsradio
(BNR Nieuwsradio, 27-10-2016)

AMSTERDAM Op 27 oktober jl. waren Commercieel Directeur van Collin Crowdfund Jan-Willem Onink en Sander de Loo van Zorgeloosch te gast in de studio van BNR. Sander kreeg de kans om het unieke concept van zijn onderneming Zorgeloosch toe te lichten. Ze haalden via Collin binnen één dag 7 ton op. ‘’Hoe kan dat?’’ Was dan ook de vraag van de presentator. Luister hier hoe.

Crowdfund Coach uitgelicht: Marc Kogels (regio Tilburg)

Marc Kogels (1971) heeft ruim 20 jaar bancaire- en lease ervaring opgedaan. Na een technische HBO studie te hebben afgerond is hij in de financiële dienstverlening terecht gekomen. Na aanvankelijk risicogerichte functies te hebben vervuld is hij steeds meer in de commerciële rol terecht gekomen. Hierin heeft hij vele bedrijven geanalyseerd en geadviseerd. Daar ligt ook zijn hart; samen met de ondernemer zoeken naar oplossingen waarmee het bedrijf verder kan. Marc is geboren en getogen in Moergestel, zorgt middels co-ouderschap, voor zijn 9 jarige gehandicapte dochter. Hij is penningmeester van de lokale voetbalclub en tennist daarnaast en loopt hard. Als goed Brabander geniet hij graag van gezelligheid in goed gezelschap.

Marc: “De economie groeit weer! Bedrijven durven weer te investeren. De financieringsomgeving voor het MKB is door allerlei factoren gigantisch gewijzigd en mooie nieuwe producten en diensten ontwikkelen zich razend snel. Crowdfunding neemt een steeds prominentere plaats in en Collin is een zeer professioneel en transparant platform. Door goed naar ondernemers te luisteren, hun plannen goed te begrijpen, en de juiste positief kritische vragen te stellen kunnen we snel tot de juiste oplossingsrichting komen. Het is enorm leuk om samen met ondernemers ervoor te zorgen dat ze hun plannen en dromen kunnen waarmaken!”

Marc is actief voor Collin in de regio Tilburg. Bekijk hier wie de Crowdfund Coach in uw regio is.

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 9 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Kinderopvang de Giraffe € 50.000 6,5% 60 maanden
Tables TBLS.nl € 150.000 6,5% 48 maanden
Johnny’s Buger Nijmegen € 85.000 7,5% 60 maanden
Brooklyn-Audio € 155.000 7,5% 60 maanden
Promeon Security € 90.000 8,0% 48 maanden
Fit20 Huizen € 60.000 8,0% 60 maanden
Parbo Food International € 180.000 8,0% 60 maanden
KHC € 350.000 7,5% 48 maanden
Het Amsterdamse Proeflokaal € 700.000 7,0% 60 maanden
Totaal € 1.820.000