Collins nieuwe weekrecord van bijna € 4 miljoen aan gerealiseerde bedrijfsfinancieringen

Oktober 2021, week 41. De week waarin Collin Crowdfund een nieuwe mijlpaal heeft behaald. Met een totaal bedrag aan verstrekte financieringen van € 3.845.000,-, is ons eigen weekrecord doorbroken. Dit is slechts de eerste mijlpaal van oktober. Want waar Collin op 24 juni nog de € 300 miljoen grens heeft aangetikt, breekt Collin deze maand alweer door de € 330 miljoen aan verstrekte financieringen heen. Collin is hier uiteraard enorm trots op, de mijlpalen beginnen elkaar steeds sneller op te volgen.

​Collins start

4 juni 2014, de dag waarop de allereerste post van Collin live ging; het bedrijf Typetuin durfde het aan. Deze eerste Collin financiering bedroeg een aanvraag van € 200.000,-. Een fors bedrag indertijd, want waar het merendeel van de leningaanvragen van Collin nu in één uur gefund worden, heeft de eerste € 200.000,- maar liefst 35 dagen op zich laten wachten. Dit in vergelijking met de snelheid waarmee de investeringskansen nu vollopen, getuigt van een aanzienlijke groei. Vandaag de dag wordt er iedere werkdag gemiddeld € 400.000,- aan funding opgehaald. Hoe verging het Collin in de tussentijd?

​Collins groei

Vanaf 4 juni 2014 heeft Collin er 4 jaar over gedaan om tot 100 miljoen euro gefinancierd vermogen te komen. Vervolgens duurde het ruim 2 jaar over om nog eens 100 miljoen te financieren en de 3e 100 miljoen had hierna nog iets meer dan een jaar nodig. Deze steeds snellere groei motiveert tot ambitieuze doelstellingen.

Collins toekomst​

De doelstelling om in het jaar 2021 voor 100 miljoen aan financiering te verstrekken is een realistisch doel, kijkend naar de tussenstand per vandaag. Deze doelstelling is nu al voor drie kwart behaald. Met een deel van 2021 nog te gaan, heeft Collin het volste vertrouwen in het behalen van dit aansprekende bedrag.

Collin doelen tijdlijn

Om in 2022 een totaal bedrag van 500 miljoen te hebben gefinancierd lijkt een logische vervolg-doelstelling.

Ondanks dat Collin doelstellingen belangrijk vindt, blijft de kwaliteit van investeringskansen nadrukkelijk de eerste prioriteit.     

Jeroen ter Huurne

Jeroen ter Huurne is oprichter en algemeen directeur van Collin Crowdfund, marktleider in de Nederlandse crowdfinance markt.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille