Collin’s werkomgeving in beeld en nieuwe investeringskans in een historisch schip

Nieuwe leningaanvraag: Stevenaak Antje

De historische platbodem “Stevenaak Antje” is een van de oudste ijzeren zeilschepen (uit 1875) voor transport op de binnenwateren. De restauratie van de Antje is verricht op een verantwoorde en historisch correcte wijze onder auspiciën van de Stichting Kompas Nijmegen. Deze stichting richt zich op het restaureren van historisch varend erfgoed, waarbij ze gebruiken maken van leertrajecten voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt (de Arbeidsre-integratietrajecten).

De financiering via Collin Crowdfund is nodig voor de aftimmering van het schip Stevenaak Antje en de logger AEGIR. Als de aftimmering gerealiseerd is, zal Stevenaak Antje als hotelschip gaan fungeren en de AEGIR zal worden verhuurd aan groepen om erop te overnachten.

Benieuwd naar onze werkomgeving?

Collin Crowdfund is gehuisvest in de prachtige en inspirerende Leerfabriek KVL te Oisterwijk (Noord-Brabant). Samen met meer dan 60 andere ondernemers werkt Collin dagelijks met veel plezier in deze werkomgeving. Een van onze gewaardeerde buren Cameraden Media maakte een geweldige promo over werken en ondernemen in de Leerfabriek KVL. Zie deze link voor de promo!

Dutch FinTech Awards – Help Collin de publieksprijs te winnen

De tussenstand gaat erg goed. Collin Crowdfund staat in de Top 3 van alle participerende bedrijven en mag 21 april a.s. komen pitchen voor de Dutch Fintech Award. Bedankt voor jullie massale steun. U kunt nog tot 21 april stemmen voor de publieks favoriet via deze link.

Waarom stemmen op Collin als #1 FinTech bedrijf van Nederland?

  • Collin onderscheidt zich met het inzetten van regionale Crowdfund Coaches die iedere leningnemer persoonlijk op zijn bedrijf bezoekt;
  • Collin is het enige crowdfunding platform met een (gratis) App, waardoor men eenvoudig in leningaanvragen kan investeren;
  • Naast groeikapitaal verzorgen wij ook de PR voor leningnemers, zodat zij naamsbekendheid en ambassadeurs genereren;
  • Maandelijkse transparante inzichten in de leningportefeuille. Meer leest u op www.fintech.nl/companies/collin-crowdfund

Financiering van het MKB: Onderzoek naar gestapeld financieren

5 bedrijven, 2 beroepsorganisatie en 2 hogescholen gaan samen onderzoek doen naar de mogelijkheden voor gestapeld financieren in het mkb. Hoe kunnen mkb-adviseurs hun mkb-klanten hierover beter adviseren?

Collin werkt hier aan mee samen met: Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en CrowdfundingHub werken als initiatiefnemers samen met accountants- en financieringsspecialisten (MKB Kredietcoach, Probaat Accountants, RS Finance, Middenduin, BDO, Values of Culture and Creativity, Extendum, Fundwijzer, brancheorganisatie NOAB) en verschillende financiers (SNS bank, Collin Crowdfund, Funding Circle, Factuur Voldaan, Spotcap, NLinvesteert) aan een tweejarig onderzoeksproject. Samen onderzoeken zij hoe de nieuwe rol van de financiële mkb–adviseur er uit kan zien. Ook zijn op afstand de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de universiteiten van Amsterdam en Antwerpen bij het project betrokken.
Het hoofddoel van dit project is de oplevering van een stappenplan, waarmee de financieel adviseur makkelijker de juiste combinaties van financiering kan gebruiken om aan de financieringsvraag van mkb’ers te voldoen.

Ontwikkelingen statistieken

Maandelijks worden op onze site de cijfers over o.a. defaults en rendement geactualiseerd. De ontwikkeling in de tijd geven wij onderstaand weer voor de laatste 3 maanden. Voor nadere details hierbij de link naar onze site.

Collin in het nieuws!

”Beleggen met z’n allen!”
(Algemeen Dagblad, 27 maart 2017)

GELD – Levert beleggen of sparen via de bank weinig op? Dan kan crowdfunding interessant zijn. Vorig jaar brachten investeerders in Nederland op die manier 170 miljoen euro bijeen, een derde meer dan het jaar ervoor. Hoe gaat crowdfunding in zijn werk? Commercieel Directeur Jan-Willem Onink legt het uit. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wij weten dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen. De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Ondernemers Bram en Monique maken droom waar dankzij crowdfunding
(Scheepvaart krant) (22-3-2017)

Papendrecht – Monique van Doorn-Aarnoudse en Bram Aarnoudse van Triton Aarnauds vof kunnen hun droom gaan verwezenlijken. Dankzij crowdfunding kunnen zij het binnenvaartschip Triton kopen. Lees verder.

Kwart miljoen crowdfunding voor VanChefs
(Sprout) (23-3-2017)

United Food Concepts heeft 250.000 euro aan crowdfunding opgehaald voor VanChefs, het platform voor cateraars dat ooit werd opgericht door 25 onder de 25-ondernemers Lisanne Buik en Emma Veerhuis, maar in 2015 opging in de Rotterdamse cateringspecialist die ook de marktplaatsen ChefPlaza.com en TheFoodConvoy.com uitbaat. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen 11 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

De Tombe Trading € 300.000,- 7,5% 72 maanden
Invenit € 500.000,- 7,5% 42 maanden
PROspero € 175.000,- 8,0% 28 maanden
United Food Concepts € 250.000,- 8,0% 60 maanden
Bokamak € 100.000,- 8,0% 48 maanden
fit20 Beheer € 65.000,- 7,0% 48 maanden
Wav-e Studios Beuningen € 60.000,- 7,5% 60 maanden
Triton Aarnoudse € 205.000,- 7,5% 84 maanden
AppBakkers € 75.000,- 8,0% 36 maanden
fit20 Barneveld € 50.000,- 8,0% 60 maanden
Frozen Yogurt Benelux € 175.000,- 8,0% 60 maanden
Totaal € 1.955.000,-