fbpx

Persbericht, 06-07-2020

Commercieel directeur Jan-Willem Onink neemt afscheid van Collin Crowdfund

“Collin staat als een huis! Tijd voor nieuwe inspiratie en uitdaging”.

Jan-Willem Onink, Commercieel Directeur en mede-oprichter van Collin Crowdfund, verlaat het bedrijf per 1 september. Hij neemt afscheid van Collin, dat mede onder zijn leiding is gegroeid tot het grootste crowdfinanceplatform van Nederland.

Van 0 naar het grootste crowdfinanceplatform in 6 jaar tijd
Toch laat hij ‘zijn kindje’ – dat hij samen met Jeroen ter Huurne en Bas Denissen naar deze leidende positie heeft gebracht – achter. Waarom?

Jan-Willem (54) vertelt: “We hebben een schitterende periode achter de rug. Pionieren, merk bouwen, volhardend testen met vallen en opstaan, tegen muren aanlopen maar ook relaties ontwikkelen, de pijn van ondernemerschap voelen, apostelenwerk om crowdfunding bekender te maken. Het was een zeer arbeidsintensieve tijd.

Vanuit de financiele crisis is Collin letterlijk vanaf het 0-punt binnen het non-bancaire kanaal gegroeid tot smaakmaker binnen de crowdfundingbranche, mede dankzij keihard werken door een geweldige club collega’s. “Collin is daarmee verworden tot een prima financieringsoplossing naast traditionele partijen met een fantastische toegevoegde waarde”.

Jan-Willem vervolgt: “die toegevoegde waarde vind je terug in de exposure die we voor veel bedrijven wisten en weten te ontwikkelen. Daarnaast creëerden wij samen met de ondernemers en hun adviseurs enorm veel ambassadeurs voor hun producten en diensten, met onze Crowdfund Coaches als stimulerende procesbegeleiders”. Onink onderstreept hiermee de marketingtool die crowdfunding zo veel interessanter maakt.

Tot nu toe financierden de ruim 26.000 bij Collin aangesloten investeerders meer dan 1.000  bedrijven, voor een totaal volume van zo’n 225 miljoen euro. Naast Collin Maatwerk en Collin Vastgoed is ook Collin Direct een snelgroeiende financieringsoplossing. Benodigde gelden kunnen na een kort proces en versnelde campagne binnen enkele dagen op de rekening van de ondernemer staan.

Pijplijn vol en investeerders doen weer mee
“De pijplijn zit vol met leningaanvragen, maar we zien dat verschillende ondernemers even pas op de plaats maken. Investeerders daarentegen zijn na ‘de coronaschok’ van maart weer terug en vragen ons om meer aanvragen te plaatsen op onze site. Er is nog steeds veel geld in de markt, dat op zoek is naar een aantrekkelijk rendement. Ook de samenwerkingsverbanden met banken en andere grotere spelers in de markt verlopen steeds beter”.

Desalniettemin scheiden de wegen per 1 september. Hoe kijk je naar de toekomst? Jan-Willem: ”Ik geloof dat je als leidende figuur binnen een organisatie moet weten wanneer je je houdbaarheidsdatum aantikt. Je voelt op een zeker moment dat de waarde die je toevoegt afvlakt en het energielevel wat afneemt. Ik ben ook meer een pionier dan iemand die op de winkel past. Dan is het tijd om afwegingen te maken, conclusies te trekken en op zoek te gaan naar de volgende halte in je carrière”.

Algemeen directeur Jeroen ter Huurne vult aan: “Collin is Jan-Willem veel dank verschuldigd. We hebben samen iets heel moois op de markt gezet; zowel voor het Nederlandse MKB als de crowd die via ons investeert. Mijn directie collega Bas Denissen en ik beraden ons met een kernteam van jonge professionals uit onze eigen gelederen over een nieuwe organisatiestructuur passend, bij de vele kansen die wij in de markt zien”.

Toekomst
De financiele crisis was het startpunt voor Collin, de coronacrisis voor Jan-Willem het moment dat hij afscheid neemt. Geen zorg over de toekomst? “Nee hoor, in mijn rugzak zit dusdanig veel brede ervaring, dat ik me daar niet druk over maak. Na de afgelopen ‘tropenjaren’ heb ik mijn vrouw beloofd om een paar weken echt afstand te nemen en na de zomervakanties open te staan voor nieuwe uitdagingen”.

Tenslotte dankt Jan-Willem alle relaties in de markt voor het vertrouwen en alle collega’s voor de fijne samenwerking.

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.30 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille

Ervaringen van investeerders