Oisterwijk , 06-03-2020

Crowdfinance marktleider doorbreekt magische grens

Oisterwijk, 06-03-2020 – Marktleider Collin Crowdfund breekt deze week door de magische grens van 1.000 verstrekte leningen. Sinds de start in 2014 leenden de 1.000 kredietnemers gemiddeld € 218.000 op het grootste crowdfinance platform van Nederland. Meest opvallende stijger is de sector vastgoed, die met 11% aandeel inmiddels goed is voor een 4e positie. Algemeen directeur Jeroen ter Huurne voorziet voor 2020 een verdere groei van 40% in zakelijk financieren via crowdfunding. Waar traditioneel retail en horeca belangrijke kredietnemers
zijn, ontdekken steeds meer sectoren de kracht van crowdfunding. Het portfolio wordt daarmee steeds breder.

Meer dan geld alleen
Crowdfunding biedt ondernemers optimaal financiële ruimte via serieuze investeerders. Het succes van Collin is vooral te danken aan de innovatieve werkwijze als grootste online platform van Nederland. Investeerders bepalen zelf waarin zij investeren en beschikken over een overzichtelijk en 24/7 online dashboard. Een goed rendement is een belangrijke doelstelling, maar nog belangrijker is vertrouwen in een georganiseerde en persoonlijke aanpak. Zo worden alle aanvragen door ervaren Crowdfund Coaches beoordeeld op kredietwaardigheid, intensief gescreend en begeleid tijdens het aanvraagproces. De Nederlandse marktleider in crowdfunding biedt daardoor meer dan geld alleen aan zowel investeerders als kredietnemers.

Collin Direct
In 2019 startte de zakelijke financierder met Collin Direct. Nu bijna een jaar later blijkt dit product voor kleinere leningaanvragen naadloos aan te sluiten bij vragen uit de markt: minder complex, snel en toch vertrouwd. “Momenteel gaat bijna dagelijks een aanvraag via Collin Direct live. Door ook hier onze kennis in te zetten en verantwoordelijkheid te nemen, voorzien we in een grote behoefte”, aldus Ter Huurne. Voor 2020 voorziet de algemeen directeur € 70.000.000,- aan nieuwe investeringen en zo’n 300 nieuwe leningen. “Nederland raakt steeds meer vertrouwd met het renderende alternatief voor bancair financieren.”, aldus Collin.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille