Crowdfund campagne van € 1.750.000,- live: Collin’s grootste leningaanvraag tot nu toe!

Nieuwe leningaanvraag: Duetz

De leningaanvraag van Duetz is op 16 januari live gegaan en in één dag volledig gefund!

Het 160 jaar oude bedrijf Duetz Kleding is een familiebedrijf uit Zeist. Mede door een hypothecair gedekte lening via de investeerders van Collin Crowdfund, neemt Duetz 17 Adam Brandstores over, worden de winkels gerestyled en wordt er geïnvesteerd in een digitaal platform.

Investeerders die meedoen voor bedragen van 2.500, 5.000 of 10.000 euro ontvangen als extraatje een waardebon van respectievelijk 100, 200 en 500 euro.

Pim en Astrid Duetz staan als vierde generatie aan het roer van het bedrijf met zes vestigingen waaronder de ‘flagshipstore’ in Zeist. Sinds 2007 mag het bedrijf het predicaat Hofleverancier voeren.

Onder leiding van Pim Duetz is het bedrijf in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een professionele, succesvolle en financieel gezonde organisatie.

Naast de Adam Brandstores verkrijgt Duetz met deze overname ook de merkrechten en de Adamwebshop. Met deze transactie groeit Duetz in één keer naar een toekomstbestendige organisatie met een brede dekking in het land. De overname van de Adam Brandstores past uitstekend binnen de toekomststrategie van het bedrijf.

€ 1.750.000,- | 7,5% rente | 5 jaar | Bekijk de pitch

Week van de Ondernemer Utrecht – Financieren Special 

Al 20 jaar stimuleert de Week van de Ondernemer succesvol ondernemerschap. Als partner van dit evenement is Collin Crowdfund wederom aanwezig. Ditmaal op de ‘Financieren Special’, die 25 januari aanstaande gehouden wordt bij de Rabobank in Utrecht.

Bent u ook bezig met uw plannen voor 2018? Uitbreiden, investeren, innoveren of groeien? Financiering is vaak cruciaal bij het realiseren van uw ondernemersdoelen. Maar waar begint u? Welke financiering past het best bij uw doelstellingen?

Ontdek de verschillende vormen van financiering en kom sparren met onze Crowdfund Coaches die u graag adviseren over de mogelijkheden van crowdfunding, met het realiseren van exposure voor uw bedrijfsnaam en ambassadeurs voor uw product of dienst als prettig gevolg! Gratis aanmelden kan via deze link.

Uw jaaropgave

Ter info voor onze investeerders: eind februari zijn alle jaaropgaven beschikbaar in uw ‘Mijn Collin’ Deze zijn dan te vinden door te navigeren naar ‘naar uw transacties’. Daar vindt u uw jaaropgave.erders hebben ontvangen, zijn voor Collin reden om na te denken over de vraag of wij het beleid ten aanzien van de vergoeding van drie maanden gaan wijzigen. De directie van Collin heeft een aantal alternatieven inmiddels in onderzoek en is voornemens per medio dit jaar een wijziging voor nieuwe leningen door te voeren.

Collin verkoopt geen verzekeringen

Regelmatig krijgen wij de vraag of Collin verzekeringen verkoopt. Dit is niet het geval. In pitches die wij op onze site plaatsen, kunt u met regelmaat lezen dat de ondernemer bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten die wordt verpand aan de investeerders van Collin. Dit doen wij om de investeerdersbelangen te behartigen. Wij treden in zo’n geval niet op als tussenpersoon en ontvangen hiervoor dan ook geen vergoeding.

Even voorstellen: Charl Jochems
Ketenmanager

Sinds 1 december jl. is Charl Jochems het Collin team komen versterken als Ketenmanager.

Charl (1963) heeft 27 jaar ervaring in de financiële sector. In diverse commerciële functies deed hij brede zakelijke financieringskennis en verkoopervaring op. Daarna heeft hij in verschillende management- en directiefuncties leiding gegeven. Hij specialiseerde zich vanaf 2003 als veranderkundige. Hiervoor studeerde hij ook aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij rondde die studie in 2007 cum laude af met het wetenschappelijk onderzoek ”Harde zakelijkheid door soft controls”. Kernwoorden die verder bij Charl passen zijn integer, betrouwbaar, vrijheid en plezier. In de weekenden is hij te vinden op het hockeyveld en op de golfbaan. Charl woont in Etten-Leur, is getrouwd met Katrien en is trotse vader van twee mooie dochters Anne en Marleen.

Charl: ”Waar banken nog worstelen met de kosten van wantrouwen, weet Collin de economische voordelen van vertrouwen waar te maken”.

Collin in het nieuws!

Deze 22 ondernemers zijn genomineerd voor de Crowdfunding Awards
(Sprout, 11 januari 2018)

Branchevereniging Nederland Crowdfunding presenteert dit jaar voor de derde keer  de Crowdfunding Awards, voor de meest toonaangevende campagnes van het afgelopen jaar. Dit zijn de 22 kanshebbers. Lees verder.

Crowdfunding Top 100: de meest succesvolle projecten van 2017
(Sprout, 22 december 2017)

De Breed & Partners heeft de Nederlandse Crowdfunding Top 100 gepubliceerd. Deze lijst biedt een overzicht van de meest succesvolle crowdfundingprojecten van 2017. Collin Crowdfund komt maar liefst 28 keer voor in dit overzicht. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Nieuwe eigenaresse voor Rustbuster in Veenendaal
(Veenendaalse Krant, 15 januari 2018)

Onderneemster Claudia Veenendaal heeft het bedrijf Rustbuster in Veenendaal overgenomen. De financiering voor de overname is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund. Lees verder.

Rudolph van Veen kookt door op FoodFirst Network
(Marketingfuel, 1 december 2017)

FoodFirst Network is een nieuw online communicatieplatform. Het wordt gemaakt door het team dat aan de wieg stond van 24Kitchen en Life & Cooking. Onder meer Rudolph van Veen, Sandra Ysbrandy en Jan Dekker zijn betrokken. Het leefstijlplatform met lekkere recepten, advies over beweging, voeding en mindset is vandaag gelanceerd. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 13 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Liesker Procesfinanciering € 1.200.000,- 7,5% 72 maanden
Free Style Motion € 500.000,- 8,0% 66 maanden
Gavi Fashion € 60.000,- 8,0% 60 maanden
Alkema Shipping € 175.000,- 7,5% 84 maanden
ColoredView € 100.000,- 8,0% 60 maanden
SunLightShop € 250.000,- 8,0% 60 maanden
Holland Trading House Chemicals € 750.000,- 8,0% 60 maanden
Brownies & downieS Asten € 75.000,- 8,0% 60 maanden
Roof2Roof € 250.000,- 8,0% 60 maanden
Jamafa € 330.000,- 7,0% 60 maanden
Sellian € 50.000,- 8,5% 48 maanden
Outlet Tuincentrum Den Dungen € 160.000,- 7,5% 60 maanden
BBS Watersport € 260.000,- 8,0% 60 maanden
Totaal € 4.160.000,-