Crowdfunding tips

Tips voor Collin investeerders

Onderstaand een aantal nuttige tips voor Collin investeerders.

Spreiden, spreiden, spreiden
Als u succesvol wilt investeren dan is een goede spreiding van uw vermogen essentieel. Daarmee verlaagt u het risico zonder dat dit ten koste van uw rendement hoeft te gaan. Daarnaast betekent een goede spreiding in de regel een stabieler verloop van de waarde van uw investeringen. Wij adviseren dan ook uw investering via Collin te verdelen over een groot aantal leningaanvragen. Met ons loyaliteitsprogramma stimuleren wij dit ook.

Vooraf saldo op uw rekening-courant zetten
Vist u ook regelmatig achter het net wanneer er een crowdfund lening live gaat op ons platform? Met name campagnes met een relatief laag leningbedrag kunnen snel volgeschreven zijn. Hierbij de tip om vooraf voldoende saldo op uw rekening-courant te plaatsen. Hiermee kunt u sneller investeren, omdat u een aantal stappen van het investeringsproces kunt overslaan.

Leningalerts aanpassen
U ontvangt automatisch een e-mail bij publicatie van een nieuwe leningaanvraag die voldoet aan uw persoonlijke voorkeur. Het ontvangen van e-mailalerts staat standaard ingesteld. U kunt dit deactiveren door het vinkje bij ‘Actief’ te verwijderen. U kunt ook de onderstaande instellingen wijzigen naar uw voorkeur, zodat u alleen voor u relevante berichten ontvangt. U kunt bijvoorbeeld instellen dat u enkel een leningalert ontvangt bij een leenbedrag boven een bepaald bedrag of rentepercentage. U vindt deze optie in uw ‘Mijn Collin’ onder ‘Account instellingen’.

Investeren via de Collin App
Bent u al bekend met onze (gratis) Collin App? Deze app is beschikbaar voor iedereen met een Collin investeerders account die in het bezit zijn van een iPhone, iPad, Android telefoon of Android tablet. Naast het snel en makkelijk kunnen investeren heeft u via ‘Mijn Collin’ continu inzicht in uw totale investeringen, het saldo op uw Collin-account, de aflossing en rente die u reeds heeft ontvangen en nog tegoed heeft.

iDeal limiet verhoogd van € 10.000,- naar € 50.000,-
Het maximale bedrag wat investeerders via iDeal per transactie konden overschrijven was voorheen € 10.000,-. Dit hebben wij recent verhoogd naar € 50.000,-.

Toekomstige investeringskansen inzien
Wist u dat al onze leningen minimaal 48 uur voor de publieke ‘livegang’ reeds zijn in te lezen? Onderaan onze homepage staan de toekomstige investeringskansen
die u alvast kunt bekijken. Zo kunt u vooraf een goede afweging maken of de investeringskans voor u interessant is. Investeren is pas mogelijk als de lening echt ‘live’ staat.

Nieuwsbrief voor uw netwerk
Kent u iemand in uw netwerk die ook graag op de hoogte gehouden wil worden over crowdfunding en Collin? Stuur hen dan deze link om zich in te schrijven voor deze nieuwsbrief.

Nieuwe investeringskans: Permanento Beheer – Reeds 50% gefund!

Permanento is opgericht in 1940 en staat al jaren bekend als dé “Quality Converter” voor hoogwaardige en op maat gemaakte tapes. De onderneming is actief in verschillende marktsegmenten, zoals de optische, elektronische, automobiele en medische markten, waar kwaliteit een sleutelwoord is. Het bedrijf werkt voor grote opdrachtgevers als Philips, ASML en VDL.

De totale investeringsbehoefte bedraagt € 625.000,-. Uit de reeds bestaande kredietfaciliteit wordt € 75.000,- benut. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund komt hiermee uit op € 550.000,-.

De financiering via Collin Crowdfund wordt gebruikt voor de aankoop van een nieuw bedrijfspand met de bijkomende aankoopkosten en de kosten voor de verhuizing. Voor de Collin investeerders geldt een materiële eerste hypotheek op het aan te kopen pand.

€ 550.000,- | 7,0% rente | 5 jaar | Bekijk de pitch. 

Even voorstellen: Walter Verburgt
Information Manager

Walter (1993) sloot in 2018 de opleiding Business IT & Management af aan Avans Hogeschool Breda. Een eerdere, uitdagende stage bij Collin Crowdfund en een complex afstudeertraject bij een softwareontwikkelaar hebben zijn kennis van IT en al haar facetten sterk verbreed. Kennis die in een dynamische organisatie als Collin optimaal kan worden ingezet. Walter houdt zich naast zijn werk veel bezig met sport, fotografie en muziek. Ook zet hij zich als vrijwilliger in voor Stichting Jeugd en Rouw Breda en verleent hij deze organisatie onder meer technische hulp.

Walter: ‘’Het continu vernieuwende platform van Collin stelt me in staat mijn steentje bij te dragen aan het realiseren van dromen van ondernemers. Het ‘waarom’ van de organisatie geeft me energie en biedt toekomstbestendigheid in de dynamische wereld van crowdfunding.’’

Crowdfunding Top 40

Wekelijks stelt De Breed & Partners de Top 40 op van crowdfunding projecten die het meeste kapitaal hebben binnengehaald. Wenst u dit overzicht ook iedere vrijdag in uw mailbox te ontvangen? Meld u dan aan via deze link (onderaan pagina).

Foutieve e-mails verstuurd aan investeerders

Wij werken continu aan het verbeteren van onze website en hieraan gerelateerde applicaties. De update van het platform die we vrijdagavond 17 augustus hebben doorgevoerd, betrof onder andere een aanpassing in de geautomatiseerde mailverwerking. Ondanks een uitgebreid testprotocol zijn er op zondag 19 en maandag 20 augustus per abuis reeds gearchiveerde e-mails opnieuw verstuurd. Ons IT team is hier direct mee aan de slag gegaan en het probleem is inmiddels verholpen. Tevens zijn er maatregelen getroffen ter voorkoming van herhaling van deze fout. Wij benadrukken dat dit een foutieve IT instelling betrof die als gevolg van de update eenmalig aangepast diende te worden. Ons platform is uitstekend beveiligd; uw gegevens liggen niet ”op straat”.

Onze excuses voor het ongemak!

Ondernemers in het nieuws!

Beyond Outdoor haalt 1,3 miljoen op
(Nederlands Media Nieuws, 8 augustus 2018)

Beyond Outdoor, een Nederlandse startup in digital out of home, heeft 1,3 miljoen euro opgehaald voor de realisatie van twee digitale reclamemasten op twee A-locaties bij de drukste verkeersaders in Nederland. 900.000 euro haalde founder Danny Tournier op middels een crowdfundcampagne via het platform van Collin Crowdfund. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer vijf ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Looxs Bar & Kitchen € 425.000,- 7,5% 60 maanden
Vleeschmeester Beerens € 65.000,- 8,0% 60 maanden
Actiefstal op de Brant € 365.000,- 7,0% 60 maanden
GCP Central € 175.000,- 7,0% 48 maanden
Valón € 125.000,- 8,0% 60 maanden
Totaal € 1.155.000,-