Misset Horeca 1-7-2016

Crowdfunding voor Vesting Hotel Naarden

Middels crowdfunding hopen Wachter Muller en Tessa Oosthuizen het interieur van Vesting Hotel Naarden, dat wordt gerealiseerd in het voormalig stadsarchief in Naarden Vesting te kunnen bekostigen.

Muller en Oosthuizen, beiden afkomstig uit de hotellerie en al jaren inwoners van Naarden Vesting, kijken vol verwachting naar de toekomst. De eigenaren hebben zelf een flink bedrag aan eigen geld in het hotel gestoken. Voor het laatste stukje, bestemd voor het interieur en de inrichting kiezen ze voor crowdfunding in plaats van financiering via de bank.

Filosofie
‘We kiezen bewust voor deze vorm van financieren, omdat het past bij onze filosofie. ‘Het Vesting Hotel wil een hotel zijn voor iedereen en het zou geweldig zijn als we de inwoners van Naarden en omgeving, familie, vrienden en bekenden op deze wijze bij ons succes kunnen betrekken.’ Investeren is mogelijk via Collin Crowdfund vanaf € 500 tegen een rente van 6 procent.

Huiskamerhotel
Muller en  Oosthuizen spreken van een huiskamerhotel. ‘In de basis zijn we een commercieel hotel, maar mettertijd willen we naast overnachtingen en het eten en drinken ook steeds meer maatschappelijke functies gaan vervullen. Verenigingen kunnen hier straks repeteren, schrijvers kunnen lezingen geven en in de toekomst kan het hotel een rol spelen als afhaalpunt voor bijvoorbeeld internetbestellingen en overheidsdocumenten. Ook willen we een steunpunt van de bibliotheek worden en het hotel zal een actieve rol gaan spelen bij tal van evenementen. We willen een plek zijn waar je even binnenloopt voor een kop koffie en waar je kinderen worden opgevangen als ze de sleutel zijn vergeten.’

Het Vesting Hotel
Het Vesting Hotel telt straks twaalf kamers, twee suites én een terras, met uitzicht op de Grote Kerk en het historische Stadhuis.