41786

De Bunders verhuurbedrijf Texel B.V.

€ 550.000  |  5,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 385
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Goed
Deze leningaanvraag is op 24-05-2022 in 1 uur volgeschreven door 385 investeerders

Samenvatting

Op een van de mooiste plekken op het eiland Texel, aan een prachtig natuurgebied gelegen, maar toch op fietsafstand van Den Burg en De Koog ligt de plek “De Bunders”, een oude boerenplaats met een oppervlakte van 1.5 hectare. De ondernemers willen hier een tweetal vakantiehuisjes realiseren om deze vervolgens jaarrond te verhuren. “De Bunders” is in juni 2020 aangekocht voor € 760.079,- en volledig vanuit eigen middelen voldaan. Voor het realiseren van de vakantiehuisjes wordt een financiering gevraagd van € 550.00,- op een totale investering van € 1.550.000,- De Loan to Value bedraagt op basis van de aankoopwaarde en de bouwkosten van de vakantiehuisjes circa 43%. De Loan to Value op basis van de aankoopwaarde en de bouwkosten bedraagt bij de slottermijn circa 39%.

Financieringsbehoefte
De totale investering bedraagt € 1.550.000,-. Vanuit eigen middelen wordt er € 1.000.000,- ingebracht. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 550.000,-. De looptijd is 60 maanden waarvan de eerste 12 maanden aflossingsvrij. Vanaf de 13e maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing en een slottermijn van € 510.000,-. De rente bedraagt 5% per jaar gedurende de gehele looptijd.

Risico
De Dun & Bradstreet score voor zowel De Bunders verhuurbedrijf Texel B.V. en Peet en Leny Holding B.V. is Laag risico. De overall Collin Credit Score is Goed.
De gestelde voorwaarden en zekerheden zijn:

  • De debiteuren zijn De Bunders verhuurbedrijf Texel B.V. en Peet en Leny Holding B.V.
  • Er wordt een eerste hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 550.000,- op het onroerend goed aan de Limietweg 1, 1795 JH te De Cocksdorp, kadastraal bekend als sectie S nummers 722 en 1117 te Texel verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin. Het onroerend goed is volledig met eigen middelen in 2020 aangekocht voor € 760.079,-. Daarnaast bedraagt de investering voor de vakantiehuisjes € 532.000,-.
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van De Bunders Verhuurbedrijf Texel B.V. en Peet en Leny Holding B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • Men heeft de mogelijkheid om in de laatste zes maanden van de looptijd, in afwijking van de Algemene Voorwaarden, de lening volledig vervroegd af te lossen zonder vergoedingsrente, als de ondernemer zijn lening via Collin Crowdfund gaat herfinancieren. De investeerders in deze lening krijgen in dat geval een eerste investeringskans in de nieuwe lening.
  • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven. De extra aflossing zal in mindering worden gebracht op de slottermijn. 

Leendoel

Het doel van de lening is de realisatie van een tweetal vakantiehuisjes op Texel.

Ondernemer

Peet (1967) en Leny (1965) Boersen zijn geboren en getogen op het eiland Texel. Ze zijn al meer dan 20 jaar werkend in de toeristische sector, zijn beheerders van bungalowpark Hoog koog, en waren eigenaar van de Zeedistel met naastgelegen woonhuis. Door deze jarenlange ervaring weten zij wat het is om toeristische accommodaties te beheren, wat gasten wensen, en hoe voor een goede bezetting te zorgen.

Onderneming

Op een van de mooiste plekken op het eiland, aan een prachtig natuurgebied gelegen, maar toch op fietsafstand van Den Burg en De Koog ligt de plek “De Bunders”, een oude boerenplaats, woonhuis en ligboxenstal met ingevallen stolp. De oppervlakte is totaal 1.5 hectare. De stolp is afgevoerd, maar op de stolp zitten 10 toeristische bedden. “De Bunders” ligt midden in een netwerk van fiets en wandelpaden en is in juni 2020 aangekocht vanuit eigen middelen voor € 760.079,-. In 2020 zijn de voormalige appartementen van de ondernemers van de Zeedistel in De Koog op Texel gesplitst en verkocht. Op Texel is de vraag naar toeristische accommodaties groot, en ook Corona heeft hier geen nadelig effect op gehad, dit heeft eerder het verblijf in eigen land gestimuleerd.

De ondernemers willen met de huisjes een luxe rustpunt midden in de natuur creëren, waar mensen zich even kunnen terugtrekken en genieten van de mooie uitzichten. 
De eis van de gemeente is dat de huisjes onder 1 dak gesitueerd worden, en maximale grootte 70 m2 per huis.

Het worden twee luxe zes persoons huisjes, welke voorzien zijn van een luxe keuken, mooie meubels, een master bedroom op de benedenverdieping met eigen luxe badkamer, losse toilet in de hal, twee hele ruime slaapkamers op de bovenverdieping met luxe badkamer met toilet en dakkapellen op de bovenverdieping over bijna de hele lengte van het dak. Buiten krijgen de huisjes een ruime tuin met een buitenkeuken met barbecue. Ook zullen er kunststof hottubs, welke gestookt op hout worden, geplaatst worden. Deze kunnen dan optioneel gebruikt worden door de gasten.

Bij de gemeente is de bestemmingsverandering van agrarisch naar wonen/bedrijfsbestemming goedgekeurd en de bouwvergunningsaanvraag voor de vakantiehuisjes is verstrekt door gemeente Texel.

De Markt

De markt voor verhuur blijft op Texel onverminderd groot. De Waddeneilanden zijn een gewilde vakantiebestemming vlak bij huis. Een groot deel van de mensen gaat naar het eiland toe als extra vakantie in het jaar.

In het hoogseizoen, van juni tot en met september, zijn de accommodaties op Texel vrijwel 100% volgeboekt. In de winter liggen de bezettingsgraden zo rond de 50%. Voor de huisjes van de ondernemers gaan we uit van een bezetting van 35 van de 52 weken op jaarbasis. De verhuurprijs per huisje bij aanvang bedraagt naar verwachting in het hoogseizoen € 1.600,- per week en in het laagseizoen € 1.400,-. De verhuur voor een midweek of weekend bedraagt € 900,- per weekdeel.

Juridische structuur

Financieringsbehoefte

Aankoop perceel met woonhuis, stal en toeristische bedden € 760.000,-
Kosten koper € 40.000,-
Reeds gerealiseerde verbouwing € 200.000,-
Bouw tweetal vakantiehuisjes excl. BTW € 515.000,-
Keukens (2) € 17.000,-
Overige kosten / Onvoorzien € 18.000,-
Totaal € 1.550.000,-
Eigen inbreng € 1.000.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 550.000,-

Leenbedrag: € 550.000,-
Rente: 5%
Looptijd: 60 maanden waarvan de eerste 12 maanden aflossingsvrij, gevolgd door een lineaire maandelijkse aflossing en een slottermijn van € 510.000,-

Overige financiers:
Er zijn geen andere financiers in de onderneming betrokken.

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor De Bunders verhuurbedrijf Texel B.V. en Peet en Leny Holding B.V. is Laag risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. Aangezien het nieuwe verhuuractiviteiten betreffen is de betaalcapaciteit gebaseerd op de aangeleverde prognose van deze ervaren ondernemers.

Afloscapaciteit 
De ondernemers verwachten in 2023, het eerste volledige jaar, een omzet van € 100.000,- te realiseren. Het netto cashflow overschot zal hierbij naar verwachting € 44.000,- bedragen. De ondernemers verwerven naast de inkomsten uit de verhuur van de huisjes ook zelf inkomsten uit het beheer van een bestaand bungalowpark op Texel waardoor loonuitkering vanuit de bedrijven niet noodzakelijk is. Gezien de beoordeling van de afloscapaciteit voornamelijk gebaseerd is op prognoses, kwalificeren wij de afloscapaciteit voorzichtigheidshalve als Voldoende.

Solvabiliteit
De solvabiliteit bedraagt na financiering 64% op een balanstotaal van circa € 1.550.000,-. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Zeer goed.

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteuren zijn De Bunders verhuurbedrijf Texel B.V. en Peet en Leny Holding B.V.
  • Er wordt een eerste hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 550.000,- op het onroerend goed aan de Limietweg 1, 1795 JH te De Cocksdorp, kadastraal bekend als sectie S nummers 722 en 1117 te Texel verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin. Het onroerend goed is volledig met eigen middelen in 2020 aangekocht voor € 760.079,-. Daarnaast bedraagt de investering voor de vakantiehuisjes € 532.000,-.
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van De Bunders Verhuurbedrijf Texel B.V. en Peet en Leny Holding B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • Men heeft de mogelijkheid om in de laatste zes maanden van de looptijd, in afwijking van de Algemene Voorwaarden, de lening volledig vervroegd af te lossen zonder vergoedingsrente, als de ondernemer zijn lening via Collin Crowdfund gaat herfinancieren. De investeerders in deze lening krijgen in dat geval een eerste investeringskans in de nieuwe lening.
  • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven. De extra aflossing zal in mindering worden gebracht op de slottermijn.

Door zowel de eerste hypothecaire inschrijving als de verpanding van de roerende zaken kwalificeren wij de zekerheden als Zeer goed.

Samenvattend 
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Zeer goed
Zekerheden: Zeer goed
Overall: Goed

Extra beloning

Als waardering voor uw investering bieden de ondernemers graag een extra beloning volgens onderstaand schema:

Investering vanaf € 5.000,- tot en met € 19.500,-: digitale waardebon voor een korting van 25 % op het verblijf in een vakantiehuisje “De Bunders) te Texel (max 6 personen).
Investering vanaf € 20.000,- tot en met € 34.500,-: digitale waardebon voor een gratis midweek of weekend in het vakantiehuisje “De Bunders) te Texel (max 6 personen) incl. ontbijt.
Investering vanaf € 35.000,-: digitale waardebon voor een gratis week in het vakantiehuisje “De Bunders) te Texel (max 6 personen) incl. ontbijt.
*deze eenmalige voucher is geldig tot en met december 2024 en is enkel geldig in het laagseizoen (dus buiten de vakantieperiode).

Collin Crowdfund zal een instructie verzenden, hoe u gebruik kunt maken van de extra beloning. Het doorgeven van uw investeerdersnummer en e-mailadres kan van toepassing zijn indien u aanspraak maakt op deze beloning. Door aanspraak te maken op deze beloning zal uw anonimiteit opgeheven worden.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-56297 heeft € 500 geïnvesteerd.
24-05-2022 om 11:58
investeerder-321910 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
24-05-2022 om 11:57
investeerder-2714 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
24-05-2022 om 11:57
investeerder-282755 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
24-05-2022 om 11:57
investeerder-193325 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
24-05-2022 om 11:56

Ondernemer

Peet en Leny Boersen

Crowdfund Coach


Marijke Panis