De intermediair aan het woord: Tjalle en Arnaud

Bij Collin Crowdfund werken we graag nauw samen met intermediairs die ondernemers begeleiden naar succesvolle financieringsoplossingen. Door nauwe contacten met Collin weten intermediairs vaak precies hoe ze een financieringsaanvraag moeten indienen om tot een succesvolle samenwerking te komen. Het is dan ook geen verrassing dat het merendeel van de aanvragen op ons platform via een intermediair komt.

In dit artikel komen intermediairs, Arnaud Satter en Tjalle Bomers, aan het woord en vertellen zij u over hun keuze om met Collin samen te werken voor een specifiek financieringsvraagstuk.

Naam: ProActief Performance Solutions

Omvang van de financiering: € 3.000.000,- (€ 2.500.000,- crowdfunding, € 500.000,- privaat)

Intermediairs: Arnaud Satter & Tjalle Bomers

Intermediair financieringsgilde

1. Kun je kort het vraagstuk en het proces met je klant samenvatten?

Het betrof hier een ondernemer die significant groeit door nieuwe contracten in Duitsland. Deze Nederlandse onderneming, die al jaren een stabiele omzet en winst realiseert, had traditioneel financieringen lopen bij de Rabobank. Vanwege de recente investeringen in zwaar materiaal ontstond er een behoefte aan extra werkkapitaal. Grote banken, waaronder Rabobank, zagen ondanks ruime zekerheden af van verdere financiering. Collin Crowdfund bekeek de case en zag wel degelijk mogelijkheden om de ondernemer te helpen met een verantwoord risico voor de investeerders.

2. Waarom deze case via Collin?

Wij werken al meerdere jaren zeer prettig samen met Collin. Daarbij hebben wij veel contact met Sales Manager Rick van Griensven, maar ook het contact met andere medewerkers is erg goed. De lijntjes zijn kort, waardoor er altijd snel en goed geschakeld wordt. Dat Arnaud in het verleden ook werkzaam is geweest bij Collin speelt daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Daar waar andere partijen nog wel eens een onvoorspelbare proces hebben is dit proces bij Collin helder en duidelijk. Hierdoor hebben wij de afgelopen jaren al veel casussen samen gedaan.

Deze case was voor ons een uitdaging gezien de omvang van de lening, maar ook dit is zeer prettig en snel verlopen. Wat ons betreft; Op naar de volgende!

3. Wat moeten je collega-adviseurs weten over Collin en/of haar financieringsoplossingen?

Bij Collin zijn er talrijke (non-bancaire) financieringsmogelijkheden beschikbaar. Voor deze specifieke case kozen we bewust voor een combinatie van publieke en private financiering, maar wij hebben in het verleden ook wel eens een non-publieke financiering via Collin gerealiseerd. Als jij achter de klant en de aanvraag staat en dit goed kunt beargumenteren dan kun je samen met Collin op een snelle manier heel ver komen. Snelheid en duidelijkheid zijn vaak erg belangrijk en dat is wat hier te behalen valt.

Kom in contact!

Bent u op zoek naar financiering voor uzelf of voor uw klanten? Neem dan contact op met een van onze Crowdfund Coaches via lenen@collincrowdfund.nl of 06-81151271.