De trend van Crowdfunding: Facts & Figures

Dat de Crowdfundplatforms steeds populairder worden is geen geheim. Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen en maken hier graag gebruik van. Ook steeds meer investeerders raken geïnteresseerd en investeren maar al te graag regelmatig in projecten naar keuze. Wel is het opvallend hoe hard deze populariteit stijgt. In één jaar is de totale funding in de crowdfunding branche met 116% gestegen. Cijfers waar wij als Collin uiteraard trots op zijn.

€ 385 miljoen aan funding opgehaald

Crowdfundingcijfers.nl heeft onlangs de cijfers uitgebracht van de eerste helft van 2021.

In totaal is er maar liefst € 385 mln. gecrowdfund, waar dit vorig jaar slechts € 178 mln. betrof. Het grootste deel hiervan is opgehaald door maar liefst 1.219 ondernemingen, zoals te zien in onderstaande illustratie.

crowdfunding cijfers per categorie

Uit de gegevens is af te lezen dat de gemiddelde onderneming via crowdfunding een financiering van € 260.000 ophaalt. Deze omvang van het leenbedrag maakt crowdfundplatforms voor deze ondernemers onmisbaar.

Banken wijzen vele leningaanvragen af

Het Financieel Dagblad heeft hier recent een artikel over gepubliceerd. Zij schrijven dat banken niet snel geneigd zijn kleinere ondernemingen te voorzien van een lening. Uit de cijfers van de banken blijkt dat slechts een beperkt deel van de leningen een omvang heeft onder de € 250.000.

afgewezen leningaanvragen banken

Bron: Financieel Dagblad

Deze illustratie benadrukt het logische gevolg van de stijging in populariteit van de crowdfundplatforms. Het verstrekken van leningen via de crowd geeft vele ondernemers de kans om tóch hun droom te realiseren.

‘Waar de banken vooral letten op de risico’s van de bedrijven, zien de beleggers op de crowdfundplatforms vooral de potentie.’

Kleverlaan, Financieel Dagblad

Samen zetten we trend door

Ook Collin merkt deze positieve toename van populariteit onder zowel de investeerders als de ondernemers van het platform. De leningaanvragen worden dan ook in een rap tempo volgeschreven. Zoals Ronald Kleverlaan vertelt in het Financieel Dagblad:

‘De leningen zijn altijd in mum van tijd gevuld. Als er genoeg projecten beschikbaar zouden zijn, zou de stijging veel sneller gaan.’

Kleverlaan, Financieel Dagblad

Wij zijn van mening dat er nog veel ruimte is voor de crowdfunding markt. Wij blijven als Collin dan ook druk bezig met verdere groei van ons platform. Hierbij blijft de kwaliteit altijd belangrijker dan de kwantiteit. Zoveel mogelijk ondernemers ruimte bieden via onze serieuze investeerders is en blijft dan ook onze missie. Samen werken we gepassioneerd door en verwachten we eveneens mooie stijgingen in het tweede half jaar.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille