Graficus 26-05-2016

Dekker financiert pers via crowdfinance

Investering Verpakkingsdrukker Adriaan Dekker in Wormer wist via crowdfunding 1,5 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen voor het financieren van een nieuwe pers.

Uit het bericht:
In drie dagen tijd heeft Adriaan Dekker, specialist en marktleider in papieren verpakkingen voor food en non-food producten, € 1.500.000 opgehaald bij het publiek voor de financiering van een innovatieve drukpers. Het is de grootste MKB-lening ooit die met behulp van crowdfinance is gerealiseerd. De lening die afgelopen vrijdag 20 mei om 11.00 uur werd gepubliceerd op het platform van Collin Crowdfund, werd gisteren volgeschreven door de 534e investeerder. Met de aanschaf van de drukpers speelt het bedrijf, al 160 jaar gevestigd in het hart van de Zaanstreek, in op de actuele ontwikkelingen en groeikansen in de markt voor papieren verpakkingsmateriaal voor onder meer retail en industrie.

De totale investering in de drukpers die wordt geleverd door UTECO, wereldwijd de grootste leverancier van drukpersen, bedraagt € 1.640.000. Daarvan wordt € 1.500.000 gefinancierd met behulp van crowdfinance. Nadat het eigen netwerk van Adriaan Dekker al € 260.000 in de drukpers investeerde, werd het project 20 mei via de site van Collin Crowdfund voorgelegd aan het publiek. In minder dan drie dagen werd het project vervolgens volgeschreven. Het bedrag van € 1.500.000 wordt binnen 82 maanden terugbetaald aan de 534 investeerders, met een vaste, jaarlijkse rente van 7%.

Het project is tot dusver de grootste MKB-lening ooit die met behulp van crowdfinance tot stand is gekomen. Commercieel directeur van Collin Crowdfund, Jan-Willem Onink: ‘Dit project is een heel goed voorbeeld van hoe je met behulp van crowdfinance gevestigde MKB-bedrijven met concrete groeiplannen en een gezond toekomstperspectief snel en goed kunt helpen aan serieuze financiering. Daar komt bij dat Adriaan Dekker nu weer honderden nieuwe ambassadeurs aan zijn netwerk kan toevoegen.’

Lenen bij Collin

99,4% succesvol gefund
Hulp Crowdfund Coach
Korte doorlooptijd

Introductie lenen

Collin lenen video

Blijf op de hoogteJa, ik wil ook nieuwe lening alerts ontvangen!

Heeft u vragen?

Voor een snel antwoord op uw vraag, kijkt u bij de Veelgestelde vragen.

Vindt u daar uw antwoord niet? Neemt u dan contact op met onze servicedesk. Wij helpen u graag verder!

Contactgegevens

E-mail: info@collincrowdfund.nl

Telefoon:
085 - 401 65 46

Bereikbaarheid:
Werkdagen van 9 - 17.30 uur.