Discus De Oude Haven aan het woord: “Door Collin heb ik een kans gekregen die ik anders niet had kunnen krijgen.”

Cynthia Genissen

Onderneming: Discus De Oude Haven

Ondernemer: Cynthia Gennissen

Leendoel: Het overnemen van de activiteiten van dierenspeciaalzaak Discus De Oude Haven

Discus De Oude Haven is een dierenspeciaalzaak in Tiel die zich bezighoudt met de verkoop van diervoeding en gerelateerde artikelen voor de zorg van een huisdier. Iedere Discus is een eigen onderneming met een eigen ondernemer. Naast het merkbeeld dat consistent wordt uitgedragen en de hoge standaard qua kennis en kunde, mag iedere ondernemer zelf zijn aanbod en specialisme bepalen. Het specialisme van De Oude Haven? “Adviezen voor huisdieren met gedrags- en/of voedingsproblemen”

Van Discus stagiaire naar koper van winkel

​Tijdens haar opleiding Dierverzorging/Paraveterin was Cynthia begonnen als stagiaire bij Discus De Oude Haven. Na succesvolle afronding van haar stage en daarmee haar opleiding, is zij hier parttime blijven werken. Als vervolgstudie koos zij Small Business. Tijdens haar examenjaar van deze studie werd zij geïnformeerd over de verkoop van de winkel. Wegens haar voorkennis over huisdieren en ervaring in de winkel zag Cynthia zag haar kans schoon, maar ze miste nog vermogen. “Op dat moment was ik nog een student zonder groot eigen vermogen. In deze situatie krijg je geen lening, nergens niet.”

Als gevolg is Cynthia met de toenmalige eigenaresse rond de tafel gegaan, waar al snel crowdfunding als financieringsmogelijkheid werd geopperd. Eenmaal via internet op zoek gegaan naar crowdfundpartijen, kwam ook Collin Crowdfund naar boven. “Ik ben een gevoelsmens, en jullie bedrijf sprak mij dusdanig aan op alle vlakken”.

​In vijf minuten groot vertrouwen

Het contact met de Crowdfund Coach heeft Cynthia als erg prettig ervaren. “Het voelde betrouwbaar, en je werd serieus genomen”. Alvorens publicatie van de financieringsaanvraag op de website van Collin wordt de ondernemers gevraagd om alvast een bepaald bedrag binnen eigen kring op te halen. Voor Cynthia was dit lastig te verwezenlijken. “Qua bereidheid zat het goed, maar de financieringsmogelijkheid was helaas laag”. Enigszins met spanning ging zij de livegang tegemoet van haar aanvraag. Helemaal niet nodig achteraf, binnen vijf minuten was de investeringskans volgeschreven. Alsof mensen er heel veel vertrouwen in hadden, dit gaf een erg positief gevoel”.

​Duurzaam de toekomst in

De succesvolle funding middels het Collin platform heeft Cynthia de mogelijkheid gegeven om de zaak weer een nieuwe frisse look te geven, “De TL-bakken zijn er direct uitgegooid!”. Het oudere hout van de muren heeft ze in de toonbank verwerkt, en de muren hebben een nieuwe lik verf gekregen. Ook is de winkel weer volledig aangevuld met producten en zijn er genoeg voorraden ingekocht.

De financiering heeft de zaak weer opgefrist en een nieuwe start gegeven. Ook staan er nog plannen op de planning waar op dat moment geen budget meer voor over was. “Ik wil graag de dierenverblijven en de technologie verder aanpakken.”

De focus van de dierenspeciaalzaak ligt op het welzijn van de dieren, “vissenkommen of kleine hamsterkooitjes passen hier niet meer tussen.” Discus de Oude Haven gaat duurzaam de toekomst in met vernieuwde dierenverblijven en concepten.

Eerste vernieuwde (knaag)dierenverblijven van Discus De Oude Haven

Fotocollage: Eerste vernieuwde (knaag)dierenverblijven van Discus De Oude Haven

Daarnaast willen zij aankomende zomer een kleinschalige vakantieopvang beginnen voor knaagdieren, om uiteindelijk uit te breiden naar een grootschaligere opvang dat meer op een asiel gaat lijken, “dit zal vanuit een stichting worden opgezet, maar de vakantieopvang staat nu op nummer 1”. Aan toekomstplannen geen gebrek!

Voor een mogelijk toekomstig financieringsvraagstuk voor deze plannen zal Collin wederom worden gecontacteerd.

“Door Collin heb ik een kans gekregen die ik anders niet had kunnen krijgen.”

Fotocollage: Dieren in Discus De Oude Haven

Fotocollage: Dieren in Discus De Oude Haven

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille