Een kijkje in de keuken bij Collin Crowdfund

Een kijkje in de keuken bij Collin Crowdfund

Sinds enkele jaren organiseren wij open dagen voor onze investeerders. Vanwege de vele aanmeldingen en positieve ervaringen, nodigen wij u graag opnieuw uit op ons kantoor. Bent u benieuwd hoe het er bij Collin aan toe gaat? Reageer dan op onze uitnodiging. Hoe? Zie onder aan dit artikel.

Wij zijn gevestigd te Oisterwijk (nabij Tilburg) in de voormalige Koninklijke Lederfabriek, nu de Leerfabriek KVL. Hier is onze Servicedesk gevestigd, beleven wij de livegangen en lopen onze Crowdfund Coaches geregeld binnen.
De (halve) open dag zal dinsdag 21 mei plaatsvinden van 09.45 tot 14 uur 

Bent u geïnteresseerd om kennis te maken met onze mensen en zou u onze inspirerende bedrijfslocatie een willen bekijken? Stuur dan een mail naar administratie@collincrowdfund.nl met als onderwerp ‘Open Dag Collin’. Na ontvangst van uw aanmelding versturen wij de uitnodiging.

Openstaande investeringskans

RSB, investeren in nieuw te realiseren bedrijfspand als onderdeel van het mooie project Eurokwartier te Nieuw-Vennep

RSB is een gespecialiseerd glazenwassers- en gevelreinigingsbedrijf dat al sinds 1995 bestaat. Ter vervanging van het huidige gehuurde pand gaat men nu een eigen bedrijfspand realiseren. De bedrijfsunits van www.eurokwartier.nl zijn op 1 na allemaal verkocht en de bouw start zeer binnenkort. Vanuit het bij Collin aan te houden bouwdepot zullen de bouwtermijnen worden betaald. De investeerders krijgen een volwaardige eerste hypotheek op het te realiseren onroerend goed.

Naast de financiering van de bouw van het bedrijfspand wordt er een werkkapitaalfinanciering geherfinancierd. Als zekerheid voor dit deel wordt een 2e hypothecaire inschrijving met materiële waarde gevestigd op de bij het bedrijf in bezit zijnde woning.

Het project is reeds voor 83% gefund.

Diversiteit portfolio Collin Crowdfund

Kijkende naar het afgelopen jaar (mei 2018 tot en met april 2019) hebben we met behulp van onze investeerders € 33.624.000,- gefinancierd in 138 MKB-bedrijven. Deze MKB bedrijven zijn in vele verschillende branches actief. Onderstaand is weergegeven hoe dit totaal bedrag procentueel is verdeeld over de verschillende sectoren.

We zijn trots op de duidelijke diversiteit van de leningportefeuille. We zijn dan ook gemotiveerd deze diversiteit in stand te houden of zelfs verder te verbeteren. Deze informatie willen we in de toekomst ook inzichtelijk maken in het persoonlijke ‘Mijn Collin’ account. Investeerders kunnen dan in één oogopslag de diversiteit van hun eigen portfolio inzien.

Spreiden
Het belang van spreiden brengen we sinds de start van Collin onder de aandacht bij onze investeerders. Dit stimuleren we extra met ons Loyaliteitsprogramma. Naast spreiding over een groter aantal leningen is ook spreiding over verschillende sectoren verstandig.

Crowdfunding in het nieuws

Hoe ondernemers hun vastgoed ook buiten de bank om financieren
(Sprout, 25 april 2019)

Rabobank draait de geldkraan voor commercieel vastgoed dicht en ook andere banken zijn terughoudend in hun vastgoedfinanciering. Ondernemers financieren hun bedrijfspanden daarom steeds vaker buiten de bank om, via crowdfunding of peer-to-peer-leningen. ‘Er is veel liquiditeit beschikbaar.’

Lees hier het volledige artikel.

Als bank niet meewerkt. Dit zijn de alternatieven voor financiering
(Emerce, 29 april 2019)

Soms gaat groei van de onderneming vanzelf en geleidelijk, maar in andere gevallen is er een investering voor nodig. Of je nou een startup bent, zzp’er of een familiezaak runt, er zijn andere financieringsmogelijkheden dan de bank. Wat zijn de voor- en nadelen?.

Lees hier het volledige artikel.

Even voorstellen: Jurrit de Haan, Servicedesk

Jurrit (1996) zit nu in de laatste fase van zijn Bachelor Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waardoor hij qua verblijfsplek geregeld afwisselt tussen Rotterdam en Den Bosch. Hij is als werkstudent actief bij Collin en hoopt tijdens zijn Master bij Collin te blijven werken. Hardlopen, mountainbiken, en wanneer mogelijk een terrasje pakken zijn favoriete bezigheden in zijn vrije tijd. Ook maakt hij graag sportieve reizen waarbij je vaak onderweg bent.

Jurrit: “ Het fascinerende van een crowdfundingplatform is dat ook relatief kleine investeerders de mogelijkheid hebben direct in een bedrijf te investeren. Crowdfunding maakt het daarbij mogelijk dat ze kennis kunnen nemen van alle bedrijfskundige aspecten en deze naar hun eigen oordeel kunnen wegen”.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer een aantal ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing.
De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

Tropicana 45.000 9,5% 60 maanden
Stichting Kind in Huis 570.000 6,7% 72 maanden
Watergames & More 150.000 8,0% 60 maanden
Anema-Stables 60.000 6,5% 120 maanden
Willemsen Groep B.V. 50.000 8,0% 60 maanden
La casa del Habano Maastricht 200.000 8,0% 60 maanden
Opjebest 250.000 8,0% 63 maanden
Restaurant Monarh 150.000 8,0% 60 maanden
Paddockmaker 125.000 8,5% 60 maanden
Handelzeker 85.000 9,0% 60 maanden
Fortune Coffee regio Roosendaal 90.000 8,0% 60 maanden
Totaal 1.775.000    

Heeft u interesse?

Vragen over lenen?

E-mail
lenen@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 130 0789

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 - 17.00 uur.

Lenen bij Collin

  • Ruim 99% succesvol gefund
  • Hulp Crowdfund Coach
  • Korte doorlooptijd
  • Creëer ambassadeurs
  • Marketing power

Ervaringen van ondernemers

Fortune Coffee uitbreiding team

Benieuwd naar ervaringen vanuit leningnemers? Lees hier hun verhalen.