Eindhovense opent supermarkt: ‘Duwtje in de rug door corona’

EINDHOVEN – Nog een weekje keihard bikkelen en dan gaat voor Angelique Wijnen een droom in vervulling. Op de Roostenlaan opent zij dan haar supermarkt Liek. Goed nieuws: er komt ook een gezellig terras bij.

Het zijn risicovolle tijden voor ondernemers om nu te investeren, laat staan iets compleet nieuws op te starten. Angelique Wijnen uit Stratum vond het soms een beetje eng om juist in deze tijd haar supermarkt met grotendeels biologische producten te openen, erkent ze. De plannen waren al ontwikkeld voordat de pandemie de economie lamlegde. Tegelijkertijd verwacht ze dat corona haar een duwtje in de rug zal geven: ,,De crisis heeft wat gedaan met de bewustwording van veel mensen. Zij willen meer dan ooit weten wát ze eten.”

Angelique Wijnen
Bij Liek op de hoek Roostenlaan-Gladiolusstraat zijn ze dan aan het juiste adres, aldus Wijnen: ,,Bij ons hoef je geen etiketten te scannen.” De supermarkt betrekt zijn streekproducten voor een groot deel van lokale en regionale bedrijven. Zoals eieren van de vrije uitloopkippen van Peter van Agt uit Oirschot, vlees van boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek maar ook Brabantse aardbeien en thee van Het Zuyderblad uit Soerendonk. Koffie komt dan weer uit Colombia en Indonesië. Wijnen: ,,De Colombiaanse koffieboer heb ik laatst hier nog de hand geschud, toen hij op bezoek was. Heel leuk!”

Tandenborstels van bamboe
Ook non-food artikelen gaan vanaf 10 juli over de toonbank. ,,Ook daarbij letten we heel kritisch op wat we inkopen. Tandenborstels bijvoorbeeld, die zijn bij ons van bamboe. En op de juiste soort toiletpapier heb ik zes uur gegoogeld. Er is vaak maar één keus; die hebben wij al gemaakt voor onze gasten.”

Supermarkt Liek zit recht tegenover een filiaal van een bekende Zaanse grootgrutter. Vreest zij de concurrentie niet? ,,Ik denk niet dat het elkaar hoeft te bijten”, zegt Wijnen. ,,We zijn eerder aanvullend op elkaar dan echte concurrenten. En ja, AH zorgt natuurlijk wél voor veel traffic.”

Wijnen wil met haar winkel meer zijn dan zomaar een gezonde supermarkt, waarbij zo zuinig mogelijk wordt omgesprongen met verpakkingsmaterialen en de klant uit bulkbakken en -tonnen zelf zijn peulvruchten, meel, rijst, pasta’s en dergelijke kan scheppen en afwegen. In de proefkeuken worden straks ook gerechten bereid en geserveerd op het terras. Bakker Meelmuts komt er broodjes bakken. Ook is er een ruimte waar workshops gegeven gaan worden. Van het maken van cocktails tot vegetarisch barbecueën, broodjes bakken en ijsjes maken.

´Verliefd op dit pand´
De keuze voor juist deze plek -waar in het verleden achtereenvolgens een peuterspeelzaal, bibliotheek, een Turkse supermarkt en een kledingwinkel was gevestigd- was voor Wijnen een voor de hand liggende. ,,Ik woon zelf in de buurt en ben verliefd geworden op dit pand. Toen het vrijkwam, zag ik mijn kans schoon.”

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille