E&W Digitaal 23-2-2017

EnergieMeetbedrijf 2020 haalt € 400.000 op bij publiek

EnergieMeetbedrijf 2020 (EMB2020) uit Bleiswijk heeft € 400.000 opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. EMB2020 gaat dit geld gebruiken voor de uitvoering van een verkregen order voor het aankopen, plaatsen en onderhouden van in totaal 400 elektriciteits- en gasmeters. De meters worden in 2017 gefaseerd geplaatst.

EMB2020 is een onafhankelijk meetbedrijf (erkend door TenneT en de ACM) en neemt de meetverantwoordelijkheid over van haar klanten. Deze klanten zijn zelf verantwoordelijk voor de correcte meting van de door henzelf afgenomen energie. Echter, zij mogen deze verantwoordelijkheid zelf niet dragen en dienen deze over te dragen aan een erkend meetverantwoordelijke zoals EMB2020. EMB2020 levert meetdiensten, en verhuurt en verkoopt meetinrichtingen voor elektriciteitsaansluitingen groter dan 3×80 Ampère en voor gasaansluitingen vanaf G40. Dergelijke aansluitingen zijn zogenoemde ‘grootverbruikaansluitingen’. Door middel van innovatieve data- analyses maakt EMB2020 aanzienlijke kosten- en energiebesparingen concreet en inzichtelijk voor haar klanten.

Joost Schalekamp (45) en Eric Koster (45) hebben in 2011 EnergieMeetbedrijf2020 B.V. opgericht. Joost: “We waren natuurlijk erg blij met de grote nieuwe order die we binnen haalden. Als relatief jong bedrijf heb je op zo’n moment nog niet de financiële armslag om de uitrol helemaal zelf te financieren. Het is fantastisch om te zien hoe de klanten van Knab ons in staat stellen dit geld bij hen te lenen.”

René Frijters, oprichter van Knab: “Mooi om te zien dat Knab klanten op deze manier prachtige MKB-bedrijven zoals EMB2020 kunnen helpen om hun groeiambities waar te maken.”

Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers met een financieringsbehoefte van

€ 50.000,- tot € 1.000.000 kunnen terecht bij Knab Crowdfunding. Knab Crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een Crowdfundingrekening bij Knab.

De lening aan EMB2020 heeft een looptijd van 48 maanden waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij. Daarna volgt een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 7,0% gedurende de gehele looptijd.