46549

Fat Phills Hoofddorp

€ 260.000  |  10,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 291
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 16-10-2023 in 3 uur volgeschreven door 291 investeerders

Samenvatting

Fat Phill’s Diner is een Nederlandse dine-in restaurant geïnspireerd op de Amerikaanse keuken met gerechten die niet vaak op de Nederlandse menukaart staan (‘guilty pleasures’). Deze formule bestaat alleen in Nederland en bestaat uit dertien restaurants. Fat Phill’s Hoofddorp wordt geëxploiteerd door Soufyan Azaaj. Hij heeft ervaring in de sector. 

Financieringsbehoefte
De investering van de nieuwe vestiging bedraagt € 340.000,-. De ondernemer brengt zelf € 30.000,- in en financiert de btw voor. De verhuurder geeft een afbouwvergoeding van € 50.000,-. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 260.000,-. De looptijd is 60 maanden, waarvan de eerste vier maanden aflossingsvrij. Vanaf de vijfde maand volgen 56 maandelijkse aflossingen. De rente bedraagt 10,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico

  • De geldnemers zijn de eenmanszaak Company Azaaj van de heer S. Azaaj, t.h.o.d.n. Fat Phill’s Hoofddorp en mevrouw O. El Kaddouri-Azaaj. Vanwege de gekozen rechtsvorm zijn de geldnemers hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment beperkt de privévermogenspositie van de geldnemers zich tot de overwaarde van de privéwoning.
  • Er wordt een zakelijke borgstelling ter hoogte van € 200.000,- afgegeven door Fat Phill’s Franchise B.V. welke op basis van de aangeleverde cijfers als materieel wordt beoordeeld. De kwalificatie van Dun & Bradstreet voor Fat Phill’s Franchise B.V. is minimaal risico.
  • De heer S. Azaaj en mevrouw O. El Kaddouri-Azaaj geven een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis aan de Engelenburg 303, 2036 RK Haarlem, kadastraal bekend als sectie Y, complexaanduiding 2495 appartementsindexen 110 en 429 te Haarlem. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op het woonhuis mag worden gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). Daarnaast mag het pand zonder toestemming van Collin Crowdfund niet verkocht worden. Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 325.000,- op basis van taxatiewaarde van juni 2022 en een openstaande hypothecaire schuld van € 298.000. 
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Company Azaaj t.h.o.d.n. Fat Phill’s Hoofddorp worden in tweede verband verpand de investeerders van Collin Crowdfund. Fat Phill’s Franchise B.V. verkrijgt als Borgsteller het eerste pandrecht op de roerende zaken. 
  • Geldnemers hebben de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Leendoel

De ondernemer gaat een nieuwe franchisevestiging van Fat Phill’s Diner in het centrum van Hoofddorp opzetten. De financiering is bestemd voor de inrichting en inventaris, de waarborgsom voor de huur, franchise entreefee en het werkkapitaal.

Ondernemer

Soufyan Azaaj (2002) is gehuwd met Omaima El Kaddouri (2000) en zij wonen samen in Haarlem. 
Sinds zijn 15e is Soufyan werkzaam bij McDonalds en heeft zo ervaring opgebouwd in verschillende functies. In zijn laatste functie was hij Assistent Store Manager bij McDonalds in Hoofddorp. Om dat te bereiken heeft hij verschillende interne opleidingen gevolgd. Soufyan is operationeel sterk en zeer klantgericht. Naast zijn baan bij McDonalds, is hij parttime ondernemer. Zo had hij een eigen schoonmaakbedrijf met verschillende fastfoodketens als klant. Daarnaast had hij als zelfstandig ondernemer een Car Cleaningservice bedrijf. Met beide activiteiten is hij gestopt nu hij als Fat Phill’s-ondernemer gaat beginnen.

Soufyan heeft al enige tijd de wens om fulltime te gaan ondernemen: deze droom gaat nu in vervulling met Fat Phill’s. Hij volgt het volledige opleidingstraject van Fat Phill’s, waarin hij wordt opgeleid tot volwaardig franchisenemer. 

Omaima is werkzaam als Salarisadministrateur bij Visma. Met haar achtergrond heeft ze inzicht in de cijfermatige aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. Daarnaast springt ze in de weekenden bij in de zaak. Net als de franchisegever, zijn Soufyan en Omaima ervan overtuigd dat ze van Fat Phill’s in Hoofddorp een succes te gaan maken.

Onderneming

Franchiseformule
Bij Fat Phill’s is er ingespeeld op de Amerikaanse markt door een menukaart te maken die gebaseerd is op de typisch Amerikaanse keuken. Op het menu van Fat Phill’s staan originele, Amerikaanse gerechten die voornamelijk vlees bevatten met veel natuurlijke smaken. Naast heerlijke burgers bestaat het assortiment uit cheesy fries, sandwiches, verschillende bijgerechten en milkshakes. Daarnaast hoef je voor je favoriete guilty pleasures niet de deur uit; Fat Phill’s maakt het namelijk mogelijk om de lekkerste burgers, sandwiches en bijgerechten ook thuis te laten bezorgen.
Fat Phill’s Hoofddorp wordt gevestigd in Winkelcentrum Vier Meren in het centrum van Hoofdorp. De vestiging wordt verbouwd en krijgt de kenmerkende Fat Phill’s uitstraling. 

Fat Phill’s is een Nederlandse formule en heeft op dit moment twaalf vestigingen open, binnenkort opent Fat Phill’s Eindhoven. De eerste vestiging is in 2019 geopend in Amsterdam Centrum, gevolgd door Almere, Den Haag en Leidschendam (Mall of the Netherlands). Inmiddels zijn er vestigingen in Amsterdam Amstel, Rotterdam Zuidplein, Groningen, Arnhem, Leiden, Tilburg, Zoetermeer en Utrecht.
De Fat Phill’s vestigingen in Zoetermeer, Utrecht en Tilburg en Eindhoven zijn eerder door Collin zijn gefinancierd.

Doelgroep en markt
De doelgroep van Fat Phill’s is 21-35 jaar en heeft een bovenmodaal inkomen. Ze houden van lekker eten, zijn bereid om iets meer te betalen voor de totale ervaring en zoeken graag iets bijzonders. 

Fat Phill’s wordt gevestigd in Winkelcentrum Nieuwe Meren; een overdekt winkelcentrum met 36 fashion & lifestyle winkels en horeca in Hoofddorp. Het Winkelcentrum is goed bereikbaar en heeft 1.000 eigen parkeerplaatsen, waardoor gasten uit de hele gemeente Haarlemmermeer wordt aangetrokken.

Fat Phill’s bevindt zich in de markt van premium quality fastfood; hiervan zijn niet veel aanbieders in Hoofddorp. In het winkelcentrum zijn een paar andere restaurants, maar hebben een ander aanbod dan Fat Phill’s.

Fat Phill’s Hoofddorp wordt een mooie hoeklocatie met veel glas. Het pand is ca 250 m2 groot en heeft voorlopig 70 zitplaatsen in het restaurant. De focus zal voornamelijk liggen op ‘dine-in’ en minder op ‘delivery’. De zaak gaat naar verwachting begin december open.

Juridische structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Verbouwing € 210.000,-
Inventaris  € 51.000,-
Franchise entree fee € 15.000,-
Waarborgsom huur € 18.000,-
Werkkapitaal, voorraad en onvoorziene kosten € 46.000,-
Totale investering € 340.000,-
Eigen inbreng € 30.000,-
Afbouwvergoeding verhuurder € 50.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 260.000,-

Leenbedrag: € 260.000,-
Rente: 10,0%
Looptijd: De looptijd is 60 maanden, waarvan de eerste vier maanden aflossingsvrij. Vanaf de vijfde maand volgen 56 maandelijkse aflossingen.

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor de Eenmanszaak van Souyfyan Azaaj t.h.o.d.n. Fat Phill’s Hoofddorp is Laag risico. Voor deze aanvraag hanteren we een Laag risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en prognoses voor de komende drie jaar. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer, zijn financieel adviseur en de franchisegever. De prognoses passen bij de ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Afloscapaciteit
Voor het eerste jaar wordt een omzet begroot van € 750.000,-. Na aflossingen op de Collin lening en privé-opnames resteert er naar verwachting een cashflowoverschot van € 33.200,-. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 787.500,- en een netto cashflow overschot na aflossingen en privé van € 32.800,-. Omdat de prognose nog waargemaakt moet worden, kwalificeren wij de afloscapaciteit voorzichtigheidshalve als Voldoende.

Solvabiliteit
Het risicodragend vermogen op het moment van financiering bedraagt € 80.000,-. Op een balanstotaal van € 340.000,- betekent dat een solvabiliteit van 23% (Voldoende). Door de ingehouden winst en aflossingen op de leningen, wordt aan het eind van het eerste jaar een solvabiliteit begroot van 36% op een balanstotaal van € 323.000,-. Wij kwalificeren de solvabiliteit bij aanvang als Voldoende.

Zekerheden en voorwaarden

  • De geldnemers zijn de eenmanszaak Company Azaaj van de heer S. Azaaj, t.h.o.d.n. Fat Phill’s Hoofddorp en mevrouw O. El Kaddouri-Azaaj. Vanwege de gekozen rechtsvorm zijn de geldnemers hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment beperkt de privévermogenspositie van de geldnemers zich tot de overwaarde van de privéwoning.
  • Er wordt een zakelijke borgstelling ter hoogte van € 200.000,- afgegeven door Fat Phill’s Franchise B.V. welke op basis van de aangeleverde cijfers als materieel wordt beoordeeld. De kwalificatie van Dun & Bradstreet voor Fat Phill’s Franchise B.V. is minimaal risico.
  • De heer S. Azaaj en mevrouw O. El Kaddouri-Azaaj geven een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis aan de Engelenburg 303, 2036 RK Haarlem, kadastraal bekend als sectie Y, nummer 2495 A110 en A429 te Haarlem. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op het woonhuis mag worden gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving(en). Daarnaast mag het pand zonder toestemming van Collin Crowdfund niet verkocht worden. Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 325.000,- op basis van taxatiewaarde van juni 2022 en een openstaande hypothecaire schuld van € 298.000. 
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Company Azaaj t.h.o.d.n. Fat Phill’s Hoofddorp worden in tweede verband verpand de investeerders van Collin Crowdfund. Fat Phill’s Franchise B.V. verkrijgt als Borgsteller het eerste pandrecht op de roerende zaken. 
  • Geldnemers hebben de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Door zowel de hoofdelijke aansprakelijkheid als de zakelijke borgstelling kwalificeren wij de zekerheid als Ruim voldoende.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Ruim voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Bij een investering van € 500,- ontvangen de investeerders een waardebon voor een gratis burger naar keuze voor één persoon. 
Bij een investering vanaf € 1.000,- ontvangen de investeerders een waardebon voor een gratis burger naar keuze, frietjes en drankje naar keuze voor één persoon. 
Deze waardebon is éénmalig en uitsluitend in te wisselen bij Fat Phill’s Hoofddorp en is geldig tot 30-06-2024.

De waardebon zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer. Het doorgeven van uw investeerdersnummer kan van toepassing zijn indien u aanspraak maakt op deze beloning.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-296610 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
16-10-2023 om 15:48
investeerder-20602 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
16-10-2023 om 15:47
investeerder-219490 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-10-2023 om 15:46
investeerder-375308 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-10-2023 om 15:46
investeerder-405451 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
16-10-2023 om 15:42

Ondernemer

De heer S. Azaaj en mevrouw O. El Kaddouri-Azaaj

Crowdfund Coach


Henk Beke