24 november 2016 – Financiering afkoop pensioen via Collin en awards.

Pensioenopbouw in BV door DGA vanaf 2017 niet meer mogelijk

Vanaf 1 januari 2017 mag je als DGA geen pensioen meer opbouwen in de eigen BV. Voor reeds opgebouwde pensioenreserves zijn er 3 mogelijkheden:

Bij de optie ‘afkopen’ geldt tijdelijk een interessante fiscale kortingsregeling. Hoe eerder wordt afgekocht hoe groter het belastingvoordeel is. Deze optie bevrijdt de DGA van de zogenaamde ‘dividendklem’ en het opgebouwde vermogen komt vrij beschikbaar. Niet alle DGA’s hebben voldoende geld beschikbaar in de BV om gebruik te maken van deze optie. Daar biedt Collin samen met haar partner FLOXX de oplossing.

FLOXX powered by Collin biedt de mogelijkheid tot financiering van de afkoop van het DGA pensioen door een lening via de crowd. De kredietwaardigheid van de ondernemer blijft hierbij uiteraard bepalend. Daarnaast wordt de DGA gefaciliteerd met voorlichting en toegang tot financial planning, aanvullende verzekeringen voor de eventuele partner(s) en vermogensbeheer.

MKB Nederland ondersteunt de oplossing en brengt deze oplossing ook onder de aandacht van haar leden.

Klik op www.afkoopdgapensioen.nl voor meer informatie

Gouden Stier Award

Op 10 november mochten wij de award voor ‘Beste Crowdfundingplatform’ in ontvangst nemen tijdens de Gouden Stier uitreikingen. Een mooie beloning voor de teamprestatie van Collin!

De Gouden Stier heeft inmiddels een mooi plekje ingenomen in onze spreekkamer.

Nominatie Cashcow Awards

Collin Crowdfund is opnieuw genomineerd als ‘Beste Crowdfundingplatform’. Op vrijdag 25 november worden de Cashcow Awards uitgereikt tijdens de BeleggersFair in de RAI Amsterdam.

De Cashcow Awards worden uitgereikt door onder andere Jort Kelder.

Spreiden, spreiden, spreiden

In diverse eerdere berichten hebben wij onze investeerders gewezen op de risico’s van investeren via crowdfunding. Het belangrijkste dat wij als Collin adviseren is: spreiden, spreiden, spreiden. Gelukkig zien we dat onze investeerders dit in de praktijk ook doen.

Uit een recent onderzoek vanuit de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder particuliere investeerders is gebleken dat het aantal projecten waarin de gemiddelde consument investeert bij Collin noemenswaardig oploopt. Uit de enquête onder onze actieve investeerders blijkt dat het gemiddeld aantal projecten waarin de geënquêteerden investeren is opgelopen van 14.6 per april dit jaar naar 24 per afgelopen maand.

Collin in het nieuws!

”Brug tussen financiers en ambitieuze bedrijven”
(De Ondernemer 19 november 2016)

”Vertrouwen is de basis van ons werk.” Het gehele artikel uit De Ondernemer lezen? Lees verder.

”Crowdfunding als financieringsbron voor erfgoed”
(DDL Congres verslag)

”Crowdfunding kan ook benut worden bij de financiering van herbestemming. Hoe ziet een succesvol proces van crowdfunding van vastgoed er uit? Welke rol spelen crowdfunders? Jeroen vertelt over de aanpak van zijn bedrijf dat in twee jaar tijd 50 miljoen euro voor 250 MKB-bedrijven heeft gefinancierd.” Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

O

Brownies & downieS opent met € 53.500 via Crowdfunding
(Missethoreca, 21-11-2016)

Dave van der Wolk heeft via crowdfunding €53.500 opgehaald om in het centrum van Woerden een eigen vestiging te starten van Brownies&Downies. Het lunchcafé, waar ambachtelijke gerechten worden geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking. Van der Wolk haalde het bedrag binnen een uur op. Lees verder.

Troonopvolgers van brasserie Beeckestijn
(IJmuider Courant, 23-11-2016)

VELSEN-ZUID – Of je nu met je laarzen na een boswandeling met de hond trek in een kop koffie hebt of juist feestelijk gekleed met een eigen gezelschap van een zevengangendiner wil genieten, bij de nieuwe eigenaren van brasserie Beeckestijn is het allemaal mogelijk. Met een flinke dosis ervaring en nog meer enthousiasme willen de in Haarlem woonachtige Susanne Ammerlaan (35) en Michel Nijsten (28) mensen laten genieten van eten afkomstig van regionale leveranciers maar óók van ambachtelijk gebak uit het zuiden. Lees verder.

Crowdfund Coach uitgelicht: Mark van Dijk (Regio Gooi en Eemland)

Mark (1971) heeft ruime bancaire ervaring. Na een periode van 17 jaar in zowel accountmanagement als in diverse managementrollen, heeft hij de overstap gemaakt naar een managementrol binnen het MKB. Hij kent de wereld van het ondernemen dus van beide zijden. Hij heeft 2 jaar geleden zelf de stap gemaakt naar het ondernemerschap en is interim- en projectmanager. Hij is BlackBelt Lean SixSigma en PRINCE2 gecertificeerd en combineert graag zijn inzichten om ondernemers te helpen ondernemen. Hij is gericht op het vinden van oplossingen, heeft een groot netwerk en is een creatieve verbinder tussen ondernemers. Houdt de spiegel voor, daagt uit en gaat graag het gesprek aan. ‘Alleen samen werkt het’ is zijn adagium. Hij woont in het midden van het land met Irma en 2 dochters. Naast zijn hobby’s: hardlopen, mountainbiken, zon en sneeuw helpt hij zijn dochter graag met het opbouwen van haar DJ-carrière.

Mark: “Als coach bij Collin Crowdfund zie ik het als een opportunity om als ondernemer, ondernemers te helpen met het verwezenlijken van zijn/haar dromen. Daar waar je als bankier nooit mocht participeren in kansrijke proposities, is Collin juist van mening dat je als coach zoveel geloof hebt in het plan, dat je als investeerder ook mee moet doen. Dat vind ik goud! Collin biedt een fantastisch professioneel opgezet platform met gepassioneerde mensen, daar werk ik graag aan mee.”

‘Working hard for something we don’t care about is called stress; working hard for something we love is called passion.’ – Simon Sinek

Marc is actief voor Collin in de regio Eemland. Bekijk hier wie de Crowdfund Coach in uw regio is.

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 5 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Eetcafé de Tamme Boer € 55.000 8,0% 60 maanden
De Bleyenhoeve € 220.000 7,5% 60 maanden
Ool’s Engineering € 100.000 6,0% 60 maanden
Smitveld € 250.000 7,5% 60 maanden
Flex-in Holding € 500.000 7,5% 60 maanden
Totaal € 1.125.000