Gaat u de boot missen?

Nieuwe leningaanvraag: Formidable Invest

In 2015 heeft Rederij Le Formidable B.V. partyboot “Le Formidable” in de vaart gebracht na een succesvolle financiering via Collin Crowdfund (inmiddels vervroegd afgelost). Le Formidable werd als evenementenboot gebruikt voor bruiloften (en was een officiële trouwlocatie), luxe (bedrijfs)feesten en productpresentaties voor 50 tot 600 mensen. Eind maart 2017 is het schip verkocht vanwege de aankoop van een groter schip met meer mogelijkheden, de MS Rousse.

De MS Rousse is een hotelschip wat voorheen in de vaart was op de Donau. Op de MS Rousse kunnen, in tegenstelling tot Le Formidable, gasten nu ook na een feest of evenement overnachten. Het schip zal met name binnen de vaarregio Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam worden ingezet bij grote evenementen als Tomorrowland, Kerstmarkt Antwerpen, Vierdaagse Nijmegen, weekendtrips en dergelijke. Overigens zal de naam Le Formidable meegaan naar het nieuwe hotelschip.

De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 800.000,- met een ondergrens van € 500.000,-. Stichting Zekerhedenagent Collin Crowdfund verkrijgt een eerste hypotheekrecht voor het volledige leenbedrag.

€ 800.000,- | 7,0% rente | 6,5 jaar looptijd | bekijk de pitch

Collin is bijna jarig! Binnenkort ondernemers seminar 

Collin wordt in juni 3 jaar jong en…. wie jarig is trakteert!  

15 juni a.s. organiseren wij in Oisterwijk een interessant seminar met ondernemers die via Collin Crowdfund gefinancierd zijn.

Tijdens deze middag nemen we iedereen mee in de wereld van crowdfunding. Daarnaast zal spreker René Savelberg, voormalig CEO van McDonalds, vertellen over het geheim van ‘groeikracht’.

Heeft u als MKB ondernemer interesse om hier bij te zijn? Stuur dan een mailtje naar info@collincrowdfund.nl voor meer informatie en om u aan te melden. U bent welkom vanaf 15.00u en het programma begint om 16.00u.

Terugblik Week van de Ondernemer

Op 9, 10 en 11 mei was Collin Crowdfund aanwezig op de Week van de Ondernemer in de Utrechtse Jaarbeurs. Collin is trots dat zij als partner Financieren aanwezig was bij deze jubileum editie. Het toonaangevende evenement werd voor de 20e keer georganiseerd.Gedurende de 3-daagse werden er circa 5.000 ondernemers geïnspireerd door topsprekers, experts en succesvolle ondernemers. Collin klanten ImProvia en Beton Industrie Noordwijkerhout waren tevens aanwezig om te vertellen over hun ervaringen met crowdfunding via Collin.

Collin was actief aanwezig op het Financieringsplein. Hier hebben wij veel ambitieuze ondernemers gesproken die op zoek zijn naar een passende financiering. Gedurende deze dagen werden wij geïnspireerd door het opvallende enthousiasme van deze ondernemers. Een bevestiging dat het MKB de motor is van de Nederlandse economie en dat er positief naar de toekomst gekeken wordt. Met diverse ondernemers zijn wij inmiddels in gesprek met als doel deze groeiambities met behulp van de crowd in te vullen.

Dit jaar zijn er nog 3 edities van de Week van de Ondernemer waar Collin Crowdfund opnieuw present zal zijn. Rotterdam (27 september), Eindhoven (11 oktober) en Amsterdam (21 tot en met 23 november). Zien we u daar?

Collin sluit partnership met Farmers Funding

Collin Crowdfund werkt sinds deze maand samen met Farmers Funding om ondernemingen in de agri sector toegang te bieden tot alternatieve financieringsvormen. Vanaf heden is er een exclusief voordeel voor klanten van Farmers Funding. Collin Crowdfund is verheugd met dit partnership en verwacht via deze weg meer ondernemingen in de agri sector te kunnen ondersteunen bij hun groeiambities!

Over ”zekerheden” voor investeerders

Het risico op non betaling door geldleners komt voor rekening van de investeerders. Daarom is het ook van belang dat u zorgt voor een goede spreiding over een groot aantal leningen en dat u belegt via crowdfinance met een deel van uw vrij besteedbaar vermogen. Lees de gehele blog van Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne over netto rendement, vertrouwen, zekerheidsinstellingen en mee investeren door Collin-ers HIER.

Veelvoorkomende vragen van investeerders

Regelmatig ontvangen wij vragen van onze investeerders over onze succesratio van 100%. Wij zijn weliswaar trots op het feit dat tot op heden iedere aanvraag die wij op ons platform zetten, daadwerkelijk succesvol volgeschreven is door onze investeerders. Echter, deze 100% succesratio is geen doel op zich. Het doel van Collin is om leningaanvragen goed te beoordelen en het vertrouwen van investeerders dat wij de afgelopen 3 jaar hebben opgebouwd vooral te behouden.

Moeilijker te funden cases komen ook voor. Als een aanvraag qua funding moeizaam verloopt, dan adviseren wij de ondernemer om in zijn eigen netwerk op zoek te gaan naar een partij die mee kan investeren. Belangrijk om te weten is dat er voor grotere investeerders altijd exact dezelfde voorwaarden gelden als voor de andere Collin investeerders.

Zorgt u goed voor uw vermogen?

Een blog door Algemeen Directeur Jeroen ter Huurne

Woensdag 10 mei jl. heeft de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, aan de Tweede Kamer uitleg gegeven over het beleid van de ECB. Dit beleid zorgt al geruime tijd voor een lage rente en die heeft grote gevolgen voor spaarders en Nederlandse pensioenfondsen. Daarom is het tijd om zelf eens kritisch te kijken naar uw vermogen en of u er wel goed genoeg voor zorgt. Lees de gehele blog hier.

Crowdfunding Cup

Op 11 mei jl. vond de Crowdfunding Cup 2017 plaats in Rotterdam. One Planet Crowd, Douw & Koren, Symbid, Lendahend en Collin Crowdfund gingen de strijd met elkaar aan met een zaalvoetbal toernooi van hoog niveau!

Wij kijken terug op een goede pot voetbal en zijn trots op onze 2e plaats! Symbid, proficiat met de Cup!

Collin in het nieuws! 


”6 redenen om voor crowdfunding te kiezen”
(Sprout, 8 mei 2017)
Vergeet de bank, crowdfunding heeft de toekomst. Sprout-expert Lorraine Vesterink legt uit waarom je als ondernemer naar publieksfinanciering moet hengelen. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws! 

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin. 

Groei Oerboer mogelijk door crowdfunding
(Krant van Hoogeveen)
(10-5-2017)

ZUIDWOLDE DR – Oerboer is een biologische vleesveehouderij waar alle disciplines met betrekking tot het maken van mooie vleesproducten worden uitgevoerd. Door een stijging van de vraag vanuit de afnemers, dient er meer voer en vee aangekocht en gefokt te worden om aan de groei te voldoen. De financiering hiervoor is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund.  Lees verder.

Na het Vondelpark, nu ook een Braai vestiging bij het Westerpark
(Amsterdams dagblad) (5-5-2017)

AMSTERDAM – Op Koningsdag heeft Braai Amsterdam haar tweede vestiging dichtbij het Westerpark aan de Van Limburg Stirumstraat 14a in Amsterdam geopend. De financiering voor de verbouwing en inrichting van het restaurant is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund. De lening aanvraag is volgeschreven door 223 investeerders.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 9 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Orange Aircraft € 175.000,- 8,0% 48 maanden
Mr. Harper € 125.000,- 9,0% 60 maanden
Soleo Contact Centers € 300.000,- 8,0% 60 maanden
SunLightShop Finance € 260.000,- 8,0% 60 maanden
Memphys € 200.000,- 7,5% 36 maanden
LedsGoEco € 100.000,- 8,0% 36 maanden
Stone Company € 125.000,- 7,5% 60 maanden
Oerboer € 140.000,- 7,5% 60 maanden
Braai Amsterdam € 230.000,- 7,0% 60 maanden
Totaal € 1.655.000,-